POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'den mahkemenin kararına tepki
5 Aralık 2023 Salı - 10:59

CHP'de Karşıyaka'ya Feroğlu da talip!

Konak Belediye Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Anıl Feroğlu dosyasını alarak Karşıyaka için yola çıktı. 

CHP de Karşıyaka ya Feroğlu da talip!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday adaylığı trafiği başvuru süresinin son gününde de sürüyor. 

İzmir'de de önemli isimler aday adaylıklarını bir bir resmileştiriyor. Son olarak Konak Belediye Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Anıl Feroğlu dosyasını alarak Karşıyaka için yola çıktı. 

Feroğlu Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığını resmileştirirken, çarpıcı mesajlar da verdi. CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Feroğlu şunları kaydetti: Dünyanın en güzel coğrafyasında, dünyanın en güzel ülkesinde, o ülkenin en güzel kentinde, dahası o kentin en güzel ilçesindeyiz. Bin yıllık bir tarihsel birikime, yüz yıllık demokrasiye sahibiz. Genlerimize kadar işlemiş özgürlüklere, hiç durmadan ilerlemeye, ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık ilkesine inanmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilmek ilmek işlediği Cumhuriyet devrimlerinin başladığı yer olan kuruluşun ve kurtuluşun kentiyiz.



"BİZ KARŞIYAKA'YIZ!"?
Biz Karşıyaka’yız, Karşıyaka biziz. İzninizle size konuşmamda, bir tarihsel gerçeği hatırlatmak istiyorum. Türkiye’miz tarih boyunca çeşitli badirelerden geçerken aşkla bağlı olduğumuz halkımız, yurttaşlarımız bizim kentimize, bizim insanımıza, bizim vicdanımıza dönüp bakma gereği duydu. Türkiye’de hangi toplumsal süreç olursa olsun onayı bizden alma gereği duydular. Bize baktılar, bizimle konuştular. Bizim sesimiz titremediyse cesaret doldular. Biz itiraz ettiysek arkamızda durdular. En zor zamanlarda bu kent, bu kentin insanları susmadı, sessiz kalmadı. Bu kenti biz, bizi bu kent yapan o tarihsel süreçlerden geçerken haykırdığımız ses oldu. Bu yüzden bu kentin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum, biliyorum ki genlerimize, ruhumuza, renklerimize kadar işlemiş bu saikleri kimse bizden alamayacak.

"TERK EDENLERE İNAT BU BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEDİK"
Biz aynı zamanda CHP’liyiz, CHP biziz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanlarında binbir emekle kurduğu, siyaset bilimi açısından tarihin en eski partilerden biri olan CHP bizim partimiz. Baba ocağımız, ana evimiz. Kardeşlerimizi büyüttüğümüz, evlatlarımıza emanet edeceğimiz yuvamız. Ben pek çoğunuz gibi siyasal yaşantıma burada başladım. CHP Gençlik Kolları’nda başladım. Büyüdüm, serpildim, kendimi yetiştirdim. Almış olduğum bir çok önemli görevi partim sayesinde aldım. Memleketim bambaşka yerlerinde adını bile bilmediğim yüzbinlerce yol arkadaşım oldu. Bazılarının geçmiş dönemlerde tepeden koltuklara atandığı dönemlerde biz yol arkadaşımızla mücadelelerden geçtik. Birçoğumuz talihsizdik. Bir otobüsün üstünde başımızı köprüye çarpıp oracıkta öldük. Ağaçtan düştük, gözümüzü kaybettik. İş bulamadığımız için genç yaşta intihar ettik. Gözaltına alındık, demir parmaklıklar arkasında kurtarılmayı bekledik. Zengin ve sağcı babaların çocukları istedikleri yerlere atanırken mülakatlarda elendik. Partimizin yaşadığı ilk krizde bizi terk edenlere inat bu partinin bayrağını yere düşürmedik.

"SEVDALISI OLDUĞUM KARŞIYAKA'MA..."
Zaman geldi ve geçti. Bazı şeyleri geride bıraktık. Geleceğe umutla bakmayı da öğrendik hazır. O halde izninizle şunları kayda geçirmeyi isterim. Ben Mustafa Anıl Feroğlu, sevdalısı olduğum Karşıyaka’ma, İzmir’ime ve Türkiye’me; Atatürk’ün Cumhuriyetine ve demokrasimize; ve laiklikten vazgeçmeyen tarihsel hedefimize hizmeti bir borç bilerek sizlerin de izniyle Karşıyaka Belediye Başkanlığına aday olmak
istiyorum. Hayat öğretmenim, sevgilim, canım eşime; dünyalar güzeli çocuklarıma; kıymetli babama, canım anama, göz bebeğim kardeşime; her caddenin sokağa dönen bir başka köşesinde bana yeni bir şey öğreten Karşıyaka’ma... Karşıyaka’yı Karşıyaka yapan siz değerli dostlarımıza bugünleri bana bahşettiği için teşekkür ederim. Bir uzun yürüyüşün başlangıcında arkama dönüp baktığımda Karşıyaka’nın yüz yılında görmekten onur duyduğum belediye başkanlarıma, onların nezdinde son belediye başkanımız değerli ağabeyim Cemil Tugay’a teşekkürü borç biliyorum.

Buraya kadar geldiniz, yoruldunuz. Ama şunu bilin ki asıl teşekkürümü 1 Nisan sabahına saklamak istiyorum. 1 Nisan sabahı en büyük teşekkürü, son sandıklar kapandıktan sonra, ıslak imzalı tutanakları teslim ettikten sonra sabah 8’de Zübeyde Annemizin anıt mezarında buluşuyoruz. En büyük teşekkürü daha evimize gitmeden meclis üyelerimiz ile birlikte ilçe başkanımızın öncülüğünde kendisini ziyaret ederek yapıyoruz. Sonra yorgunluk kahvesini içmek için hep birlikte ilçemizde buluşuyoruz.

 
Karaburun tarihinin ilk kadın başkanı ikinci dönem için yola çıktı!
 
Haki'yi tekmeyle öldürdü, 'Ağızlık yoktu' deyip beraat istedi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman Aktaş 5 Aralık 2023 Salı 20:27

Yeğenim belediye başkanlığını da başarıyla yapacağına inancım tamdır yolun açık olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun tarihinin ilk kadın başkanı ikinci dönem için yola çıktı!
Karaburun Belediyesi’nin 121 yıllık tarihinde, 2019 yerel seçimlerinde ...
CHP'den aday belirlemede kritik 'yöntem' açıklaması
CHP Sözcüsü Deniz Yücel yerel seçimlere ilişkin, "Tüm seçim çevrelerinde ...
İYİ Parti, CHP ile işbirliğine 'hayır' dedi
CHP lideri Özgür Özel'in yerel seçimde iş birliği çağrısı sonrası İYİ ...
 
Emir Cömert’in yol haritası belli oldu: O ilçeden aday adayı oluyor!
CHP önceki dönem milletvekili adayı Emir Cömert'in yol haritası belli ...
CHP'de Mustafa Günay Urla için yola çıktı!
Son yerel seçimlerde CHP’nin kazandığı ancak uzun süredir kayyım tarafından ...
CHP’de Kayhan ‘Karabağlar için ben de varım’ dedi!
Karabağlar Belediye Başkan adaylığı yarışına kent siyasetinin tecrübeli ...
 
CHP'de Başkan Tugay'dan flaş 'Büyükşehir' kararı!
CHP'de yarın tamamlanacak başvuru mesaisi öncesi İzmir cephesinde önemli ...
CHP’nin 10 seçimdir yüzünün gülmediği ilçede örgütün desteğini alarak yola çıktı!
CHP’nin 10 seçimdir yüzünün gülmediği Kiraz’da önemli bir isim belediye ...
Özuslu Bergama için yola çıktı: Yeniden bölgenin lideri yapacağız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu Bergama için yola ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri