POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
14 Eylül 2023 Perşembe - 09:15

CHP'de Özel 'tutum belgesi'yle yola çıkıyor!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen grup başkanı Özgür Özel, “kurultay sürecine” ilişkin açıklama yapacağını söyledi. Özel’in yarın değişim süreci kapsamında üzerinde çalışılan tutum belgesi ile genel başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor.

CHP de Özel  tutum belgesi yle yola çıkıyor!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyerek “İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair bir basın toplantısı yapacağım” dedi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre Özel’in yarın değişim süreci kapsamında çalışılan tutum belgesi ile genel başkanlık adaylığını açıklaması bekleniyor. Özel’in hem CHP hem de Türkiye için bir çerçeve çizeceği kaydedilirken grup başkanlığına ilişkin de “Özgür Bey’i milletvekilleri grup başkanı seçti. İstifa etmesi için bir neden yok. Takdir kendisinde olacak” yorumu yapılıyor. Genel merkez kanadı da Özel’in adaylığı için “Hayırlı olsun, parti ve ülke için iyi olsun” derken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da Özel’i desteklediği belirtiliyor. 

Parti içinde değişimi savunanlar, Özel’in yapacağı açıklamaya ilişkin, “Kongreler nedeniyle elbette katılamayanlar olacak ama partinin gidişatından rahatsız olan milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri de orada olacak. Tahminen 20’ye yakın milletvekili orada olacaktır. Özgür Bey de tutum belgesiyle birlikte adaylığını açıklayacak” dedi. 

‘GÖREVİNDEN AYRILMAZ’
Özel’in adaylıktan sonra grup başkanlığından ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin konuşan kaynaklar, “Netleşen bir durum yok ama ayrılması için bir neden de yok. Özgür Bey milletvekilleri tarafından grup başkanı seçildi. Genel başkan da aday olursa genel başkanlıktan istifa etmiyor. Özgür Bey’in istifa etmesi için bir neden gözükmüyor. Takdir kendisinde olacak” dedi. Özel’in açıklayacağı tutum belgesinin hem CHP hem de Türkiye’ye yönelik değerlendirmeler içerdiği belirtiliyor. Bu kapsamda da ortaya hem parti hem ülke için bir vizyon konulacağı söyleniyor. 

"KEMAL BEY ANLAYIŞLIDIR"
Özel’in adaylığını açıklayacak olmasıyla ilgili genel merkez kanadından “Hayırlı olsun” yorumu yapılıyor. Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, “Kurultayda nasıl bir yarış olur” sorusuna “Kemal Bey de aday gösterilecek. Parti için ve ülke için iyi olsun” yanıtını veriyor. Özel’in Kılıçdaroğlu ile görüşmesini ve açıklamasını CHP Genel Merkezi’nde yapacak olmasını değerlendiren parti yönetiminden isimler, “Kemal Bey, Örsan Öymen’e de genel merkezde açıklaması için izin verdi. Onun da adaylığını orada açıklaması bekleniyor. Kemal Bey anlayışlıdır” diyor.

Özel’i destekleyen isimler ise, açıklamanın CHP’de olmasına ilişkin “Bu parti geleneğidir. İl başkanı adayı, adaylığını il başkanlığında açıklar. O yüzden açıklamanın genel merkezde olması bir gelenek” vurgusunu yapıyor.

Öte yandan partideki değişim çıkışını başlatan Ekrem İmamoğlu’nun da Özel’i desteklediği konuşuluyor. Partide değişimi savunanlar konuyla ilgili “Ekrem Bey daha önce desteklediğini ifade etmişti ama açıklama günü orada olmaz” bilgisini paylaşıyor. (Cumhuriyet)

 
Polis aracı Togg devriye görevinde!
 
Karabağlar'dan AKUT'a afet bilgisayarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan imzaladı: 5 ülkeye büyükelçi ataması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ...
AP'de Türkiye Raporu kabul edildi: Dışişleri'nden tepki!
Avrupa Parlamentosunda (AP) Türkiye hakkında hazırlanan 2022 yılı raporu ...
"Mersin'den Libya'ya insani yardım koridoru açılacak"
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Libya'da yaşanan sel felaketinin ardından ...
 
Yıldırım'dan İzmir'de 'Türk yüzyılı' mesajı!
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Türk Devletleri Teşkilatı'nın ...
İYİ Parti kritik yerel seçim kararını açıkladı!
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu'nun (GİK) ardından ...
İmamoğlu'ndan adaylık desteğine yanıt!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
 
AK Partili Yıldırım'dan İzmir mesaisi!
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bir dizi programa katılmak için İzmir'e geldi.
AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'e '55 lira' tepkisi: Bu karardan dönün!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan Büyükşehir Belediyesi'nin İZBAN'a ...
Aslanoğlu tüm detaylarıyla anlattı: Festival gibi kongre!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığında partililerle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri