POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
30 Eylül 2017 Cumartesi - 09:40

CHP'de cumartesi mesaisi: Karşıyaka ve Buca'da kritik sandıkları hangi listeler kazandı?

CHP’de delege seçimi heyecanı devam ediyor. Karşıyaka'da Mavişehir sandığında liste krizi yaşandı. Uzlaşı listesi yerini pembe-turuncu liste mücadelesine bıraktı. Yeterli katılım olmadı, seçim ertelendi. Sonucu merakla beklenen Bahçelievler sandığında ise zafer muhaliflerinde destek verdiği İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin'in yer aldığı sarı listenin oldu. Atakent ve Nergiz'de mavi listeler güldü.Buca'da günün tek rekabet yaşandığı Çağdaş Mahallesi sandığında beyaz güldü.

CHP de cumartesi mesaisi: Karşıyaka ve Buca da kritik sandıkları hangi listeler kazandı?

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Partide dördüncü hafta mesaisinde büyük ilçelerden Karşıyaka, Buca, Karabağlar'da sandık kuruldu.

Gözler Karşıyaka'daydı... Mavişehir'de liste krizi yaşandı, sandığa katılım düşük oldu ve seçim ertelendi. Kritik Bahçelievler sandığında ise muhalifler güldü.

Buca'da günün çift listeli tek mahallesi olan Çağdaş'ta beyaz liste mavi listeyi geride bıraktı.

Karabağlar'da ise delege seçimleri tamamlandı.

Gaziemir’de ilk kez sandık kuruldu. Foça’da ise seçimler çarşaf listeli yapıldı.

İşte seçimlerin olacağı ilçe ve mahalleler...

KARŞIYAKA
Bahçelievler, Demirköprü, Mavişehir, İmbatlı, Mustafa Kemal ve Atakent Mahalleleri'nde sandık kuruldu. 

BAHÇELİEVLER'DE SARI GÜLDÜ
İlçede gözler Bahçelievler Mahallesi'nde kurulan sandıktaydı. 

35 delegenin seçileceği mahallede ilçe yönetiminin desteklediği beyaz listeye karşı İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin ve ilçedeki muhaliflerin destek vereceği sarı liste yarıştı.

Sarı listede İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, Adem Şahin, Işıl Çoban, Seydi Önder, Vahdettin Batmaz, İsmail Horoz, Hüseyin Çoban, Sinan Demir, Mine Örgün, Tuğçe Varlık, Süleyman Horazcı, Melihat Çiftçi, Meliha Gayretli, Ali Eroğlu, Kazım Ertik, Saadet Özdemir, Hüseyin Başer, Nazım Topgül, İbrahim Avşar, Ümmünaz Arıgümüş, Dilek Demirbaş, Emine Kamalı, Yunus Baki, Sedar Karabel, Semiha Yıldız, Metin Umut, Cüneyt Demirbağ, Alev Ustan, Berna Bağ, Mustafa Onurtan, Sedat Kılıç, Cemal Topçu, Betül Baş, Buket Sezgin, Merih Seven yer aldı.

Beyaz listede ise İl Disiplin Kurulu Başkanı Galip Dinçer Cengiz, Muzaffer Karayılanoğlu, Adil Aydın, Abdullah parlak, Çağrı Sofu, İnci Sarısaç, Sevim Oduk, İlknur Yalçın, Reyhan Seyhan, Cansu Sarı, Olcay Yıldızbaş, Genco ocalı, Hülya Kandemir, İbrahim Yıldız, Doğan prepol, Suat özdemir, Yüksel Aydın, Yekda Yaşar, Yalçın Süslü, Yunus Gebeloğlu, Sedat Türkoğlu, Savaş Üzümcüoğlu, Muhittin yılmaz, Mehmet Kaykı, Celalettin Başeren, Leman Batmaz, İsmail Denlet, Engin Cantaş, Ahmet G,rel, Neslihan Eltan, Nergiz Öden, Gülseren Karsoy, Hayati Oral, İzlem Arıgümüş, Erdal Özdemir yer aldı.

Sarı liste yarışı 262 oyla kazandı, beyaz liste ise 180 oyda kaldı. 

MAVİŞEHİR'DE LİSTE KRİZİ
Mavişehir Mahallesi’nde de çift listeli seçim yaşandı. İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi, SHP İzmir İl Eski Başkanı Cevdet Tümtürk, Meclis Üyesi Serdar Yavaşoğlu, ilçe eski başkanı Mustafa Özuslu,  mahalle temsilcisi Solmaz Akdemir, işadamı Serdar Koç gibi isimlerin mahallesi olan Mavişehir'de son dakika sürpriz yaşandı. Uzlaşı liste ile seçime gidilme beklentisi sonuçsuz kaldı. Edinilen bilgiye göre mahalle temsilcisi Solmaz Akdemir öncülüğünde ilçe yönetimi destekli pembe bir liste çıktı. Listeye tepki gösterenler de turuncu liste çıkardı. 

Ancak seçimde yeterli çoğunluk sağlanamadı ve seçim pazar gününe ertelendi. 

TÜMTÜRK: SAHTEKARLIK
Mahallenin aktif siyasilerinden SHP İl Eski Başkanı Cevdet Tümtürk, yaşanan tabloya sert tepki gösterdi. Gerçekizmir’e açıklamada bulunan Tümtürk, “Mavişehir tarihinde görülmemiş bir sahtekarlık gerçekleşti. Biz bir çok insan bir araya gelip uzlaşmıştık. Ortak bir listeyle seçime gidilecekti ancak sabah liste tamamen değiştiriliyor. Başka liste çıkarıldı. Bu duruma tepki gösterenler de turuncu  liste oluşturdu. Mavişehir’de tek liste için mücadele etmiştik. Mahalleye sahip çıkan bir liste istedik. Bunun için iki liste çıkınca yer almadım. Ortak listeyi bozan mahalle temsilcisi Solmaz Akdemir’dir…Yaşanan duruma mahalleli tepki gösterdi. Seçime yeterli katılım olmadı. Mahallele bu yanlışa pazar günü dur diyecektir. Bu listeyi cezalandıracaktır” dedi.

Turuncu liste İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi, Serdar Koç, Serdar Yavaşoğlu, Hüseyin Kaptan, Emre Uzar, Ferhat Yiğit, Simila Karaer, Veri Güray, Mert Mertadam, Gürhan Dedeköy, Hürriyet Yurtsever, Aykut Yağbasan, Sevda Baykara, Hülya Erbil, Naz Özenir, Aydın Kızılkaya, Selam Aktaş, Ayşe İnal ve Gülen Ariş'ten oluşmuştu.

İlçe yönetimi destekli pembe listede ise Solmaz Akdemir, Şevket Akbıyık, Tevfik Alyanak, Durmuş Ateş, Handan Çınar, Gürhan Dedeköy, Nezih Eliaçık, Kazım Emir, Zeyneğ Günaydın, Hüseyin kaptan, Nilgün Karaismailoğlu, Atife Onanç, Hülya Polat, Övünç Polat, Feriha Ünsal, Ali yaramışlı, Ülker Yengeç, Alİ Rıza Yılancı yer aldı.

NERGİZ’DE MUHALİFLERDEN İLK ZAFER 
Nergiz Mahallesi’nde de çift listeli yarış yaşandı.

Muhaliflerin mavi listesinde Hasan Koray Yıkar, Türker Türkoğlu, Ali Çavdar, Bedriye Keskindikkırıç, Emine Ruhan Özcan, Uğur Demir, Kaan bayer, Kamer Demikkıran, Ezgi Hacıoğlu, Saliha Ersöz, Birol Aydemir yer aldı. İlçe yönetimi destekli beyaz listede ise Mustafa Demircan, Sezayi Erdül, Muharrem Aksu, Gürbüz Uzuner, Selami Özgül, Hasan Kaya, Mehmet Ersoy, Mehmet Coşkuner, Hüsniye Altun, Demet Duydu ve Ezgi Han bulundu. 

Kıyasıya rekabete sahne olan seçim mavi listenin 115-97 üstünlüğüyle bitti. Mavi listenin kazandığı seçim aynı zamanda ilçede muhaliflerin ilk zaferi oldu. 

ATAKENT'DE DE MAVİ KAZANDI
Atakent Mahallesi'nde de beyaz ve mavi liste yarıştı. Seçimi ilçe yönetimi destekli beyaz liste kaybetti. Mavi liste sandıktan gelip çıktı.

MUSTAFA KEMAL MAHALLESİ'NDE BEYAZ KAZANDI
Mustafa Kemal Mahalesi'nde de çift liste rekabeti yaşandı. İlçe destekli beyaz liste ile muhaliflerden oluşan kırmızı liste yarıştı. 

Samdıktan beyaz liste galip çıktı. Beyaz liste 108 oy alırken, kırmızı liste 67 oyda kaldı.

Beyaz listeden meclis üyesi Deniz Aydoğan, Nurcan Talan, Yasemin Ataş, Atalay Düzgün, Alper Savcı, Bülent Odabaşı, İsmail Demirtaş, Olcay Cenik, Şahin Kaya, İzzet Zeki ve Ali Altun delege seçildi.

DEMİRKÖPRÜ TEK LİSTE
Demirköprü’de seçime tek listeyle gidildi. Listede Fikret Ocak, Hülya Albuz, Binnaz Tokmak, Fatma Didar, Ayhan Özsepet, Cevat Yılmaz ve Tamer Gazioğlu delege seçildi. 

İMBATLI'DA 6 DELEGE
İmbatlı'da Mahallesi'nde de tek listeyle seçime gidildi. Beyaz listede Gürcan Bayrak, Mustafa Kaleli, Mukaddes Öztürk, Günay Türer, Hayati Doğan ve Bülent Ermeş delege oldu. 

 

BUCA
Şirinkapı, Laleli, Güven ve Çağdaş Mahalleleri'nde seçim heyecanı yaşandı. 

ÇAĞDAŞ MAHALLESİ'NDE  BEYAZ KAZANDI
Buca'da Şirinkapı, Laleli ve Güven mahallelerinde tek listeli seçim gerçekleşti. Çağdaş Mahallesi'nde ise çift liste çıktı. Mavi liste Aydun Ustabaş, Bayram Kaygısız, Tülay Cebeci ve Hüseyin Karatay'dan oluştu.Beyaz liste ise Timur Yıldız, Onur Kardeş, Ferhat Yıldırım ve Sevinç Hürmeydan yer aldı. 

Sandıkta gülen liste beyaz oldu. Beyaz liste 4 oy farkla mavi listeyi geride bıkratı. Mavi listede eski ilçe yöneticisi Bayram Kaygısız yer alıyordu.

Şirinkapı'da tek listeli seçimde Muzaffer Kater, Belir Koçak, Selçuk Karayılan, Hazal Çiftçi delege seçildi.

FOÇA
Ilıpınar, Yeniköy, Cumhuriyet, Fatih ve Kozbeyli mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı. 

Foça'da ilk kez sandık kuruldu. Seçimler çarşaf listeli yapıldı.

GAZİEMİR
Aktepe, Emrez, Fatih, Menderes, Atatürk, Hürriyet ve Dokuz Eylül... 

Akşam saatlerinde başlayacak seçimlerde 7 mahallede de sandığa tek listeyle gidilecek. Listelerde Meclis Üyeleri Kasım Özkan, Abdurrahim Nursoy, Ali Kaya, Saime Uzun, Ömer Koç ve Muhittin Mert, Eski Meclis Üyeleri Fahri Ayan, İlhan Özgün, Mümin Aktan ve Sarnıç Eski Belde Başkanları Mehmet Güleç, Raşit Koca, Mümin Aktan, Müsemettin Acar, Mehmet Güleç, Ahmet Raşit Söyler, İlhami Kirazlı ve Orhan Karaoğlu da yer aldı. 

KARABAĞLAR
Cennetçeşme, Devrim ve Gazi mahallelerinde kurulan sandıklarla ilçede delege seçimleri tamamlandı. 

Ayrıca Dikili,  Çeşme, Ödemiş ve Tire’de de sandık kuruldu. 

 
O ilçenin 3 mahallesi susuz kalacak!
 
Kemalpaşa'da birlik ve beraberlik iftarı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ruhan Özcan 2 Ekim 2017 Pazartesi 09:48

Nergiz'' de dele delege seçimini MAVİ nin kazandığı doğrudur.Ancak NERGIZ'' de ilk değil 2.KEZ MAVİ LİSTE KAZANMIŞTIR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de villaya sahte ilaç baskını: Kedinin üzerinde denemişler!
Urla ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, bir villada piyasaya sürülmeye ...
Gül’den İzmir'de CHP’li başkana sürpriz ziyaret: Bandoyla karşılandı!
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül akrabasının düğünü için geldiği kentte Avrupa ...
Erdoğan: Cahillerin arasından çıkıp geldik
İstanbul'da kendi adı verilen imam hatip lisesinin açılışında konuşan ...
 
Yıldırım’dan Pektaş’a sert çıkış: ‘Çakma Hanımağa’ racon kesmekle meşgul!
AK Parti Konak İlçe Başkanı, Konak Belediye Başkanı Pekdaş’ı “Aday olacağım ...
Celal Kılıçdaroğlu: O tweetleri ben atmadım!
Avukat Fidel Okan tarafından açılan davada Celal Kılıçdaroğlu, haber yapılan ...
CHP 'memur çalıştayı' düzenleyecek
CHP, konfederasyonlar ve akademisyenlerin katılımıyla memurların sorunlarının ...
 
CHP'nin en genç yöneticisi Mardin'de!
CHP İzmir’in en genç il yöneticisi olan Hande Deniz Şentürk, partisinin ...
Anne ile kızı aynı anda doğum yaptı!
Konya'da aynı hafta hamile kaldıklarını öğrenen anne ve kızının aynı anda ...
'Pınarkent' krizi: Tanrıkulu'ndan Atila'ya sert çıkış, Sarıküse'den yanıt!
İzmir siyasetinde ‘Pınarkent’ tartışması tam gaz sürüyor. Pınarkent’in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri