POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan üst düzey atama!
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
21 Temmuz 2023 Cuma - 08:22

CHP'de 'değişimin anahtarı' o oylamada gizli!

CHP’de değişim talep edenlerin gündeminde olağanüstü kurultay çağrısı da var. Bu adım için gözler görevden alınan il ilçe başkanlarının itirazlarının ele alınacağı Parti Meclisi’ndeki oylamada olacak.

CHP de  değişimin anahtarı  o oylamada gizli!

CHP’de seçimlerin ardından başlayan ‘değişim’ tartışması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık ettiği toplantı videosunun sızmasıyla yeni bir ivme kazandı.

Geçmiş dönemlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın çalışan isimlerin katıldığı toplantının sızdırılan kısmının ana gündemi Parti Meclisi’nin olağanüstü toplantıya çağrılması olurken satır arasındaki “olağanüstü kurultay” başlığı da dikkat çekti. Bir saatin üzerinde olduğu düşünülen videonun yayınlanan kesitinde İmamoğlu, “Alternatif bir olağanüstü kurultay süreci olabilir mi olgunlaşabilir mi buna dair bir zemin var mı?” ifadesini kullandı.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY SEÇENEĞİ MASADA
Gazetededuvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre CHP’de ‘değişim’ talep edenlerin temel rahatsızlığı partide başlayan kongre sürecinde belirlenen delegelere ilişkin oldu. Kongre sürecinde CHP’nin mevcut yönetimine yakın olduğu düşünülen delegelerin belirlendiğini belirterek bu duruma itiraz edenler “olağanüstü kurultay” süreci için parti tabanında eğilim yoklaması yaptı. Edinilen bilgiye göre İmamoğlu’nun sızan videoda belirttiği “olağanüstü kurultay” seçeneği de bu bağlamda dile getirildi.

Parti tüzüğüne göre olağanüstü kurultay için genel başkan doğrudan çağrı yapabiliyor. Öte yandan CHP Genel Başkanı, Parti Meclisi’nin kararı ya da kurultay üye tam sayısının beşte birinin 15 günlük süre içinde noterden onaylı verdiği imzayla olağanüstü kurultayı toplantıya çağırıyor.

CHP’de ‘değişim’ talep edenlerin ‘olağanüstü kurultay’ sürecini masaya yatırmalarının temel nedeni 2020 yılında belirlenen delegelerin “daha değişim yanlısı” olduğu düşüncesi. ‘Olağanüstü kurultay’ kararı alınırsa eski delegelerle CHP Genel Başkanlığı seçiminin daha farklı sonuçlanacağı belirtilirken bu sürecin Parti Meclisi kararıyla mı yoksa kurultay üyelerinin imzasıyla mı yapılabileceği formülleri üzerine de görüş alışverişinde bulunuluyor.

‘OLAĞANÜSTÜ KURULTAY’IN ANAHTARI PARTİ MECLİSİ’NDE
‘Olağanüstü kurultay’ gibi bir adımın mevcut CHP yönetimini “Siyaseten kurultayı daha erken tarihte yapmaya zorlamak” anlamına da geleceği belirtilirken bu adım için gözler hafta sonu yapılacak Parti Meclisi toplantısına çevrildi.

CHP’de değişim talep edenlerin temel itirazlarından biri de kongre sürecinde görevden alınan il ve ilçe yönetimlerine ilişkin olurken Parti Meclisi toplantısında görevden alınanların itirazları görüşülecek.

Muş, Kayseri, Ağrı, Mardin İl yönetimi ile Beykoz ilçe yönetiminin görevden alınmalarına dair itirazlarını görüşecek 60 kişilik Parti Meclisi’nin 3’te 2’si, yani 40 kişisi söz konusu görevden almalara karşı oy kullanırsa itirazlar kabul edilmiş olacak. CHP’nin tüzüğüne göre böyle bir durumda Parti Meclisi’nin kararı kesin olduğu için görevden alınan il ve ilçe başkanları görevlerine devam edecek.

Parti Meclisi’nden görevden alınan il ve ilçe başkanları için “olumlu” bir kararın çıkma ihtimalini değerlendiren “değişim” talep eden siyasetçiler, ‘olağanüstü kurultay’ süreci için atılacak adımı da bu oylamanın sonucuna göre belirleyecek. (Gazeteduvar)

 
Yazlık bölgelerde kiralama fiyatları uçtu!
 
Yunanistan'da tarihi alanlara ziyaret sınırı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce'den sızan toplantı hakkında açıklama!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ...
Kılıçdaroğlu sızdırılan toplantı hakkında ilk kez konuştu!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da dahil ...
Karşıyaka'da o sandıkta zafer mavi listenin!
CHP İzmir Örgütü’nde delege seçimi mesaisi tüm hızıyla sürüyor. Karşıyaka’nın ...
 
Kulis: ''Alırsa İstanbul'u 'O' alır''
Gazeteci Hilal Köylü, CHP kulislerinden bir bilgi aktararak "İmamoğlu ...
Can Atalay'dan AYM'ye başvuru!
Tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay, hakkındaki yargılamanın durdurulması ...
CHP’nin Tanju Özcan kararı haftaya kaldı!
Cumhuriyet Halk Partisi’nden kesin ihracı istenen Tanju Özcan hakkındaki ...
 
Erdoğan'dan uluslararası topluma KKTC çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki ...
CHP İzmir Milletvekili Kılıç'ın acı günü
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın babası Muharrem Erdan, vefat etti.
AK Partili Kaya'dan 'Buca Cezaevi Alanı' mesajı: Bu CHP zihniyeti başaramayacak!
İzmir 6. İdare Mahkemesi, eski cezaevi alanının rezerv yapı alanı ilan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri