POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu!
Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu!
Amca ile işçisi arasındaki konuşma deşifre edildi!
Amca ile işçisi arasındaki konuşma deşifre edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
İsrail takımını reddetti: Kanlı para istemiyorum
İsrail takımını reddetti: Kanlı para istemiyorum
19 Eylül 2017 Salı - 08:23

CHP’de gözler Karşıyaka’da: İlçe siyasetinin önemli isimleri ne mesaj verdi?

CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla sürerken, gözler partinin kalesi konumundaki Karşıyaka’ya çevrildi. Sandık bu hafta sonu üyenin önüne konuyor. İlçe siyasetinin ağır topları sandık mesaisi öncesi önemli mesajlar verdi.

CHP’de gözler Karşıyaka’da: İlçe siyasetinin önemli isimleri ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de parti içi yarış delege seçimleriyle tüm hızıyla devam ederken, Karşıyaka’da da sandık mesaisi başlıyor.

İlk sandık 23 Eylül Cumartesi günü kurulacak. Karşıyaka’da ilk gün mesaisinde Alaybey Tuna, Tersane, Bahariye ve Goncalar da sandık kurulacak. Pazar günü ise Aksoy, Fikri Altay, Cumhuriyet, Atakent, İnönü, gibi mahallelerde üye delege seçecek. Daha önce pazar günü yapılacağı duyurulan Bahçelievler seçimi ise ilçe yönetim kurulu kararıyla ileri bir tarihe ertelendi.

İlçede tansiyon geçtiğimiz kongre sürecine göre daha yüksek. Geçtiğimiz kongre sürecinde daha uzlaşı listeleriyle seçime gidilirken bu kez rekabet yaşanacak.

İlçede partinin ağır topları Cevat Durak, Cihan Türsen, Ali Engin ve Adnan Alabay sandık mesaisi öncesi örgüte önemli mesajlar verdi.



DURAK: KAFA KOL KIRMAYA GEREK YOK
Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak: Parti içi yarışlar kesinlikle kardeşliği bozmamalı. Aile bütünlüğünü bozmamalı. Neticede bir talep meselesi bu. Sayılar belli. Kongrede temsil hakkı alınacak. Kavgasız olmalı. Kavgalı eve kız vermiyorlar. Mücadele olabilir. Keşke her yerde uzlaşı olsa bölünme olmasa. Rekabeti tatlı şekilde yaşamak lazım. Süreç bunu getirmeyebilir ama derin yaralar açmamalı. Birbirine hoşgörüyle bakan sevgi yumağı içinde örnek olacak bir seçim süreci olur inşallah. Parti içi yarış. Dışla ilgilisi yok. Kafa kol kırmaya gerek yok. İnşallah güle oynaya seçim dönemi yaşarız. Bizde sonunda ‘CHP yakışanı yaptı’ deriz. Hiçbir zaman muhalefet harekatı içinde olmadım. Bugünde böyle bakıyorum. Olgunluk içinde süreci götüreceğim. Ben daha iyi yapacağım diyen kendini öne çıkarabilir ama karşı tarafı suçlamadan yapmalı.  İnşallah adaletli  bir süreç olur…”



TÜRSEN: İLÇE BAŞKANI MUTLAKA DEĞİŞMELİ
Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cihan Türsen: Delege seçimleri partideki tüm yönetim birimlerinin belirlenmesindeki en büyük kitle… Delege seçimlerindeki demokratik ve özgür yarış parti içi demokraside de belirleyici olur. Bu delege seçimlerinde en öne çıkan dileğim üyelerin seçme ve seçilme haklarının özgür bırakılması partinin kişisel amaçlar için demokrasi kültürüne zarar verilmemesidir. Parti yönetimine katılımda sayıları arttırmamız gerekir. Bunun içinde sadece kongrelerde yönetimleri belirleyen delege değil iki yıl müddetle partinin adeta mahalle meclislerini oluşturacak nitelikte kararlılıkta cesarette ve mazeret bildirmeyecek üyeler belirlenmeli. Aday olanlarda kendilerinden beklentimizin bu olduğunu bilmelidir. Ayrıca mahallede seçilen delege bir ekibin temsilcisi değil tüm mahallenin temsilcisi olmalı. Yarışla ilgili örgüte yönelik kavga gürültüyle ilgili herhangi bir endişem yok. Tek dileğim haksız rekabet gibi adaletli olmayan yarışa belediyelerin araç gereç personel yığması gibi alışkanlıklarından vazgeçmesi. Mevcut ilçe başkanı mutlaka ama mutlaka değişmelidir. Partide akrabaların yandaşların ilçe başkanlığı dönemi kapatılmalı. Yaşanan talihsiz örnek başarısız olmalı ki, bundan sonra hiç kimse kendi yakınlarını ilçe başkanı ya da parti yönetimlerinde kendilerinin sözcüsü gibi davranmasını aklına bile getirmemeli



ENGİN: YILDIRIM DEVAM ETMELİ
CHP İzmir İl Eski Başkanı Ali Engin: İlçe başkanı iyi bir performans gösterdi. Kritik bir dönemdi. İyi geçildi. Devam etmesinden yanayım. Devam etmesine itiraz edenler de var. Ona rağmen Karşıyaka süreci olgunlukla bitirecektir diye düşünüyorum. Eski tecrübeli isimlere iş düşecek. Delege olmayacağım. Kadınlardan gençlerden birini önereceğim.  Uzun yıllar olduk. Tamam partiye hizmet ettik ama mahallelerde koşturanlar çalışanlar var. Onların yazılması yanayım. Kişisel çekişmelere girmemeliyiz. Parti içi yarış bu. Oy verdiğimiz parti böyle mi dedirtmemeliyiz. Uğur Yıldırım görevini yapıyor. Onun tekrar görev almasını istiyorum…

ALABAY: EMEK VERENLER DIŞLANMAMALI
İlçe eski Başkanı Adnan Alabay: Birlik bütünlük içinde partimizi daha çok temsil edecek güzellik içinde yapacağız. Omuz omuza partiyi iktidara taşımak gerek. Kavga olmadan sevgi saygıyla yapmalıyız. Kavgaya karşıyım. Emek verenlere saygı duyulması gerek. Partiyi iyi temsil edecek isimlere listelere yer verilmeli. Emek veren dışlanmamalı. Tüm örgüte hayırlısı olsun.

 
ABD, Erdoğan'ın korumalarına silah satışını geri çekti
 
Erdoğan'dan gece yarısına kadar mülakat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adaylık kriterlerinin 'gör' dediği!
CHP İzmir, o kadar parti içi yarışla meşgul ki...
Abdullah Gül'den TEOG açıklaması
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ...
'Milletvekillerine oda yerine para verileceği' iddiasına yalanlama
Meclis Başkanlığından yapılan açıklamada, "TBMM Başkanlık Divanında 'milletvekillerine ...
 
Erdoğan: BM'nin reforme edilmesi şarttır
Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin değişen şartlara ayak uydurmak için reforme ...
Alman Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
CHP'den TEOG eleştirisi: Kendileri getirdi...
CHP Grup Başkanvekili Altay, TEOG'un kaldırılmasına yönelik tartışmalara ...
 
CHP bu kez fındık için yürüyor!
CHP 20 Eylül Çarşamba günü Giresun'da yapılacak mitingle sona erecek "Fındık ...
CHP'de seçime damga vuran olay: Kürüm neden yazılmadı?
CHP’de geçmiş yıllarda ilçe başkanlığı ve kurultay delegelikleri de yapmış ...
Bozoğlu'ndan 'KDV Kanunu değişikliği' çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekonomi Başdanışmanı Dr. Turgay ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri