POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
Özel'den Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' tepkisi
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
19 Şubat 2024 Pazartesi - 13:45

CHP'de kritik 24 saat: Meclis listesi trafiğinde İzmir cephesi!

CHP'de adayların vitrine çıktığı tanıtım toplantılarının ardından gözler meclis üyeliği aday listelerine çevrildi. Listelerin YSK'ya teslim edilmesine 24 saat kala genel merkezde İzmirli MYK Yücel ve Bakan, İl Başkanı Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkan adaylarının da müdahil olduğu yoğun bir liste mesaisi yürütülüyor. 

CHP de kritik 24 saat: Meclis listesi trafiğinde İzmir cephesi!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde adayların vitrine çıktığı tanıtım toplantılarının ardından gözler meclis üyeliği adaylığı listelerine çevrildi. 

CHP’de Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği son süre olan 20 Şubat saat 17.00 öncesinde büyük bir trafik yaşanıyor.

İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilçe belediye başkan adayları ve bazı ilçe başkanları dün yapılan aday tanıtım toplantısının ardından Ankara’da kaldı. 

CHP Genel Merkezi’nde İzmirli Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Yücel ve Murat Bakan, İl Başkanı Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkan adaylarının da müdahil olduğu yoğun bir liste mesaisi yürütülüyor. 

Liste teslimine 24 saat kala Genel Merkez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın üst sıralar için etkin olacağı konuşuluyor, İl Başkanı ve ilçe başkanlarının bypass edildiği ve bu durumun örgütte rahatsızlık yarattığı bildiriliyor. 

Görüşmeler sırasında özellikle metropol ilçelerde Genel Merkez, Büyükşehir Adayı, ilçe belediye başkan adayı ve ilçe başkanlığının mutabık kalma konusunda sorun yaşadığı ve isimler üzerinden kriz yaşandığı gelen bilgiler arasında… 

CHP’de liste konusunda etkin cephelerin belediye çalışanlarının yazılmaması yönünde görüş birliğine vardığı da bildirildi. 

Öte yandan bazı ilçelerde belediye başkan adaylarının belediye başkan aday adaylarının meclis üyesi yapılmaması noktasında direnç gösterdiği de ifade edildi.

GENÇ VE KADIN ADAY HASSİYETİ 
Onama yetkisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) olacağı süreçte kadın ve genç temsiliyeti hassasiyeti de dikkat çekecek. CHP’de meclis listelerinin her 3 sırasında en az 1 kadın, her 5 sırasında en az 1 genç bulunması sağlanacak.

 
Kritik görüşme sona erdi... Savaş'tan ilk açıklama
 
İYİ Parti'de Lider İzmir'e geliyor, projeler vitrine çıkıyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İşçi. 20 Şubat 2024 Salı 11:16

Değişim isteyenler değişmeyenler. Partimizi izmir ve bütün ilçelerde ataşe attılar. Ahbap çavuş ilişkileriyle atanan belediye başkanları oldu. Şimdi de meclis üyeliklerinde belediye çalışanı olmayacak diyorlar seçimlerde belediye çalışanını sokağa çıkart çalıştır ama temsiliyet konusunda senden olmaz de iş bu kadar emek emek nerde emek ahbap çavuş ilişkileri ile devam ediyor. Gerçek partililer hiç bu kadar kenara atılmaya çalışılmamıştır. 25 yılldır Chp nin kalesi olan izmir bile bu denli tartışılıyor sa. Diğer iller zaten berbat atamalarla kayıp görünüyor. Değişim değişim neye kime göre değişim. Koltuktan sen kalk ben oturayım bunların degişim anlayışı işte bu.

Yorumu oyla      0      0  
İzmirlilerin 19 Şubat 2024 Pazartesi 20:41

Bunlar yapay zekayla değil yapma zekayla hareket ediyorlar. Bu yapma zekalılar sayesinde chp de chp li sayısı epey azaldı. Biraz daha gayret ederlerse seçimi kaybetmek değil hezimet olacak.

Yorumu oyla      0      0  
Değişim 19 Şubat 2024 Pazartesi 15:30

Kendi partisini idare edemeyen genel merkez ülkeyi nasıl yönetecek .bu çekişme ile kimse bunlara oy vermez .Bu gidişle zaten İzmir kayıp.Izmir hiç bir seçimde bukadar tartışılmamıştı.yazık etiler partiye.önseçim olsaydı bukadar parti zarar görmezdi.Değişim sınıfta kaldı .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik görüşme sona erdi... Savaş'tan ilk açıklama
CHP'de kritik görüşme sona erdi. Hatay'da yeniden aday gösterilmesiyle ...
İYİ Partili Nezir'den 'CHP rozetli afiş' açıklaması!
İYİ Parti'nin Buca Adayı Nezir seçim afişlerinde CHP rozetli fotoğraf ...
AK Partili Tunç: Karabağlar gençlerin cazibe merkezi olacak!
Karabağlar Adayı AK Partili Tunç, “15 yıldır ilçeyi yöneten yerel yönetim ...
 
O ilçede İYİ Parti'den 100 istifa ve CHP'li başkana destek açıklaması!
İYİ Parti Eski İl Başkan Yardımcısı Selçuklu siyasetçi Levent Görür, aralarında ...
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal’dan STK buluşmasında dayanışma mesajları!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı CHP'li Yıldız İşçimenler Ünsal, Sancar ...
Özgür Özel'den Lütfü Savaş açıklaması!
CHP lideri Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Lütfü ...
 
İzmir'de İYİ Parti adayına CHP rozetli afiş!
İYİ Parti'nin Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir'in seçim afişlerinde ...
Erdoğan CHP'lilere seslendi: Alternatifsiz değilsiniz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili bir paylaşım ...
CHP Hatay'da Lütfü Savaş'ı ilan etmedi
CHP'nin aday tanıtım toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri