POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
3 Ocak 2018 Çarşamba - 14:25

CHP'de kritik başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu/ne açıklama yapıldı?

CHP İzmir’de İl Kongresi’ne sayılı günler kala ilçe başkanları bir araya geldi. Daha önce sürece yönelik bir bildiri yayınlayan ve komisyon kuran başkanlar yine kriterler üzerinden istişare yaptı. Sadece 2 ilçe başkanının isim dillendirdiği toplantı sonunda yapılan ortak açıklamada "654 delegemizin ‘önce CHP’ diyerek üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inancımız tamdır. Ayrıca ilçe başkanları olarak daha önce ifade ettiğimiz kriterlerin arkasındayız" ifadeleri yer aldı.

CHP de kritik başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu/ne açıklama yapıldı?

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde gözler Pazar günü yapılacak İl Kongresi’ne çevrildi.

İl Başkanı Asuman Ali Güven’in ‘çekildiği’, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun işaret ettiği Deniz Yücel, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İl eski Başkanı Kemal Karataş, İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, partili Hasan Nebi ve CHP PM Eski Üyesi Hüseyin Saygılı’nın adaylığını ilan ettiği süreçte ilçe başkanları kritik bir zirvede bir araya geldi.

İlk toplantılarında 5 başkandan oluşan bir komisyon kuran ardından sürece yönelik bir de bildiri yayınlayan başkanların ikinci zirvesi Pasaport’taki Kilim Otel’de gerçekleşti.  

Toplantıya mazaret bildiren Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Kınık İlçe İsmail Yılmaz katılmazken, il başkanlığına aday olan Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü'nün yerine de Mert Özcan katıldı. 

Öte yandan kongrede Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na yakın ve Deniz Yücel'i desteklemesi beklenen Bornova, Narlıdere, Güzelbahçe, Karabağlar ve Torbalı ilçe başkanlarının toplantıya birlikte gelmesi dikkat çekti. 

NELER KONUŞULDU? 
İlçe başkanları zirvesinde kurulan komisyonun aldığı prensip kararı gereği bölünme yaratmamak ve delegasyonunun iradesini etkilimemek için isim konuşulmamasına karar verildi. Zirvede sadece 2 ilçe başkanı aday isimlerini gündeme getirdi. Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar'ın delegasyonuyla yaptığı zirvede Deniz Yücel isminin ağırlıklı çıktığını söylediği, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in de buna karşılık olarak kendi ilçesinde komisyonun daha önce açıkladığı kriterlere en uygun isim olarak gösterildiği için Utku Gümrükçü isminin önde çıktığını açıkladığı bildirildi. 

Bu iki açıklamanın dışında prensip kararına uygun olarak geçen toplantında yine kriterler masaya yatırıldı, güçlü yönetim ve güçlü temsil vurgusu yapıldı. 

"KRİTERLERİN ARKASINDAYIZ... ÖNCE CHP!"
Toplantı sonunda açıklamayı ilçe başkanları adına Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: İzmir’de 30 ilçe başkanı olarak ülkemizin geldiği bu süreci de dikkate alarak 7 Ocak tarihinde yapılacak CHP İzmir İl Kongresi sürecine katkı sağlamak ve 2019 yılında yaşanacak 3 seçim için sağlıklı bir süreç adına Torbalı İlçe Başkanımızın ev sahipliğinde 2 ilçe başkanımızın mazareti nedeniyle katılamadığı ve 28 ilçe başkanı ile yapmış olduğumuz toplantının sonuç raporunda ‘İl başkan adayı profili, sürece katkı sunacak fiili takvim ve kongrenin icrasının kusursuzluğuna katkı’ konularında somut açıklamalarda bulunulmuştur. 30 ilçe başkanımızı temsilen 6 ilçe başkanımızca oluşturduğumuz komisyon raporunda il başkanı ve yönetim kurullarının seçimi ‘il kongresinin ana unsuru ve iradesi olan 654 delegemizin tercih ve temsiliyetidir’ ifadesi ile tercihin tamamen il kongre delegelerimize ait olduğu, yine ‘kongremiz mevcut il başkanlığı icrası ve sorumluluğundadır’ açıklamamız ile kongremizin demokrasi şöleni içerisinde geçmesi için ilçe örgütlerimizce her türlü desteğin yapılacağı açıkça beyan edilmiştir.
İlçe başkanları toplantı sonuç raporunu açıkladığımız tarihte henüz aday bulunmamaktaydı. İlçe başkanları olarak açıklamış olduğumuz takvim devam ederken 29 Aralık 2017 Cuma Günü Sayın Deniz Yücel, 30 Aralık 2017 Cumartesi Günü Sayın Kemal Karataş, 2 Ocak 2018 Salı Günü Sayın Utku Gümrükçü ve aynı gün Sayın Aytül Tokgözlü, 3 Ocak 2018 tarihinde ise Sayın Hüseyin Saygılı ve Sayın Hasan Nebi CHP İzmir İl Başkanlığı’na aday olduklarını ilan etmişlerdir. Parti içi demokrasi adına amaçlanan hedefe ulaşılmıştır. Adaylarımız mevcuttur. 30 ilçe başkanı olarak irademiz şudur ki; 1919 ruhu ile Erzurum ve Sivas Kongreleri’ni yapan ve bağımsızlık savaşımızı yürüten delegasyon 94 yıldan beri ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ şiarıyla gerekeni yapmıştır. 7 Ocak 2018 günü yapılacak il kongresinde de 654 delegemizin aynı ruh ve vicdanları doğrultusunda ‘önce CHP’ diyerek üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inancımız tamdır. Ayrıca ilçe başkanları olarak bir önceki toplantıda ifade ettiğimiz toplantı sonuç raporunda yer alan aday kriterlerinin arkasındayız. Tüm adaylarımıza başarılar diliyor, kongremizin bir demokrasi şöleni içerisinde geçmesini temenni ediyoruz.

 
Sürekli'den 7 ilçede yoğun mesai!
 
Karşıyaka'da kamp ve tesisi krizi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efe 4 Ocak 2018 Perşembe 10:05

Ilçe başkanlarinda var olan korku...gelecek adaylik beklentileri...kriteler de partide emegin yok sayilmaması...Belediye gücünün karşısında susulmaması..da olmalıydı..Genc aday diye tanımlanan arkadaş o kadar genc ki...Daha partiye katkısi bile olama dı...Utku ya yaşli gözü ile bakan körler de.. Abilerinin yaşini sorsun..yaş ..boy...sac sakaldeğil..yürektir..onemli olan ... ben varim..Kula Kul olmam ...Birinin Adami olmam diyebilmektir...Benim bu parti de emegim var diyebilmektir...

Yorumu oyla      0      0  
cengiz cansız 3 Ocak 2018 Çarşamba 20:16

izmir örgütü ya aziz bey vesayetine devam edecek ya vesayete dur diyecek bence ilçe başkanlar geride durmak istemiyor ki insiyatif almak istemiyor bekleyip göreceğiz

Yorumu oyla      0      0  
Hasan 3 Ocak 2018 Çarşamba 17:35

Bu delege Baskı kaldırmaz.Aday baskı adayı olmaz.

Yorumu oyla      0      0  
Delege 3 Ocak 2018 Çarşamba 16:42

Deniz kardesimizi destekliyorum yolu acik olsun kendisini dunledim genc aktif caliskan biri. Utku arkadasada basarilar..

Yorumu oyla      0      0  
Bucalı 3 Ocak 2018 Çarşamba 16:34

Bizde bir şey yapıp kongrede etkili olacaksınız sanmıştık.Bu açıklama içinmi toplantılar yaptınız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den 7 ilçede yoğun mesai!
Sürekli, TBMM’nin Bütçe Görüşmelerinin ardından verdiği arayı fırsat bilerek ...
Sertel 'rektörün oğlunun TBMM'de işe yerleştirilmesi'ni sordu!
Sertel, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ruhani'ye telefon!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüştü. ...
 
CHP İzmir’de o isim de il başkanlığına resmen aday!
CHP İzmir’de İl Kongresi’ne sayılı günler kala trafik hızlanırken, PM ...
AK Partili Kaya'dan 'trafik' çıkışı: Çin işkencesine döndü!
İşlerine, okullarına gitmeye çalışan milyonlarca İzmirli vatandaşın, trafikte ...
CHP İzmir'de kongreye doğru: Gümrükçü'den seçim üssü!
CHP İzmir’de tüm dikkatler il kongresine çevrildi. Pazar günkü kongrede ...
 
CHP 'çocuk evlilikler' için araştırma istedi!
CHP’li milletvekilleri “4721 sayılı Medeni Kanun’un 11. maddesinde ‘erginliğin ...
Çiğli'nin ilk yardım ekibi göreve hazır!
Çiğli Belediyesi tarafından belediye personeli içinde oluşturulan ilk ...
CHP Konak yeni yıla 'sahada' girdi!
CHP Konak İlçe Örgütü ve Sağlık Komisyonu üyeleri 2017’nin son gecesinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri