POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
22 Aralık 2017 Cuma - 13:56

CHP'de kritik zirve: Örgüt gündeme getirdi, Sındır açıkladı, Güven de 'varım' dedi!

CHP İl Başkanlığı'nda yapılan ilçe başkanları toplantısına Genel Sekreter Sındır da katıldı. Toplantıda örgüt adayların net bir şekilde ortaya çıkmaması nedeniyle serzenişte bulundu. Toplantı sonunda Sındır'dan buna paralel olarak "Adaylar ortaya çıksın" mesajı gelirken, finali "Aday olmayı düşünüyorum" diyen İl Başkanı Güven yaptı.

CHP de kritik zirve: Örgüt gündeme getirdi, Sındır açıkladı, Güven de  varım  dedi!

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de 30 ilçede kongreler tamamlandı, ilçe başkanları ve yönetimlerinin yanında il delegeleri belirlendi. Örgüt 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresine kilitlenirken, trafik hızlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun uzlaşı arayışları çerçevesinde ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından bu kez İl Başkanlığı kritik bir zirveye ev sahipliği yaptı.

İlçe başkanları bu kez İl Başkanı Asuman Ali Güven’in çağrısıyla il binasında bir araya gelirken, sürpriz bir gelişme yaşandı. Toplantıya CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da katıldı. Sındır’ın İzmir’deki temasları sırasında toplantıya son dakika kararıyla İl Başkanlığı’na haber vermeden katıldığı öğrenildi. Genel Sekreter’in binaya gelişi örgüt için de sürpriz oldu.

İSİM YOK, SERZENİŞ VAR!
Toplantıda herhangi bir isim gündeme gelmedi. İlçe başkanlarının büyük bölümü herhangi bir adaylık çalışmasının olmaması adayların net bir şekilde ortaya çıkmaması nedeniyle serzenişte bulundukları öğrenildi.

İlçe başkanlarının il delegasyonuyla görüşüp fikir alışverişinde bulunup yetki alıp bir kez daha bir araya gelme kararı aldıkları öğrenildi.

Toplantıda başkanların belediye başkanlarının sürece çok fazla müdahil olmamaları gerektiğini söyledikleri belirtildi.

SINDIR: ADAYLAR ORTAYA ÇIKSIN! 
CHP Genel Sekreteri Sındır toplantı sonunda açıklamada bulundu. Toplantıya habersiz katılmasıyla ilgili konuya açıklık getiren Sındır, “İl başkanımızın davetiyle yapılan toplantıdan daha önce haberim oldu. Dün akşam Ankara’da bir TV programım olacaktı. Program ileri bir tarihe ertelenince İzmir’e geldim. İzmir’e gelince de toplantıya katılmak istedim. Haber vererek rahatsız etmek istemedim. Sonuçta ilçe başkanlarımız örgütümüz. Burada olmamdan mutlu olurlar” dedi.

“KIRILMADAN DÖKÜLMEDEN GÜÇLENEREK”
“Seçimlerden yeni çıkıldı. İlçe başkanları bir heyecan içinde” diyen Sındır,  ilçe başkanlarının İl kongresinin en iyi şekilde en doğru şekilde kimsenin kırılmadan dökülmeden örgütün İzmir’de güçlenerek çıkmasını istediklerini söyledi.  

UZLAŞI ADAY KONUSU
‘Uzlaşı aday’ noktasında konuşan Sındır şunları söyledi: Uzlaşı aday ifadesi biz eğer CHP’liysek partimizin ilkeleri üzerinde program üzerinde uzlaşmışık demektir. Parti örgütünün bütün üyeleri uzlaşı içindedir. Uzlaşımız iktidara yöneliktir. Aday olarak kim çıkarsa çıksın aynı ilkeler ve hedeflerle yola çıkacak. Sadece demokrasinin gereği birden fazla aday da olabilir. 654 il delegesi var. Yüzde 10 imza toplayan arkadaşımız aday olabiliyor. Ortaya çıkan adaylar kimler olacaksa olsun hepsi bizim yol arkadaşımız yoldaşımız. Delegasyon iradesi en doğru tercihi yapacaktır. Esas olan kongreden kimsenin kırılmadan çıkması. Çok adaylı yarışta üzülecek olacaktır. Bizim bir arada yürüyen yoldaşlar olarak kenara çekilme lüksümüz olamaz. Kimsenin de onun bunun adayı diye çıkması doğru değil. Bu delegenin iradesi üstünde olur. Bu kabul edilir değil. Zorlamayla tek aday değil rızayla tek aday demokrasi adına daha doğru.”

HER İLÇEDEN TEMSİLİYET OLSUN
İl kongresinde 52 delegenin seçileceğini doğal delegelerle birlikte İzmir’in toplam 71 kurultay delegesinin olacağını hatırlatan Sındır, “Her ilçeden en az bir temsilci olmalı. O ilçenin delegasyonunun iradesiyle belirlenmesi daha doğru. 71 kurultay delegemi var. 19’u doğal delege. 52’si seçimle belirlenecek. 52 delegenin 30’unun içinde ilçelerden bir ismin kesinlikle olması gerek. Diğer 22’si adayın adayların örgüt faaliyetleri üyelik yoğunluklarına bağlı olarak adil şekilde belirlenmesi önemli” dedi.  

TÜRKİYE’NİN GÖZÜ İZMİR’DE
“Türkiye’nin gözü İzmir’de. Bunu çok iyi gözlemliyorum” diyen Sındır, “ Diğer illerden ilçelerden bana gelip İzmir’i soranlar ve İzmir’le ilgili heyecan ve gurur duyan partililerimizin İzmir’de ne olacağı nasıl olacağı noktasındaki bakışları da önemli. İzmir’de güçlü şekilde demokrasiyi bütün şekilde yaşatmak ve göstermek gerekiyor” dedi.

GENEL BAŞKANIN HERHANGİ BİR ADAYI DESTEKLEME TAVRI YOK
Süreçle ilgili Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla  bir görüşme yaptığını ifade eden Sındır, “Genel Başkanımızın kendisine gelen adaylık düşüncesindeki isimlere ‘alanda çalışın memnun olurum’ diyerek herkese eşit mesafede yaklaştığını belirtmek istiyorum. Kendisinin şunu bunu desteklerim diye bir tavrı yok. Tek dileği vardır. Örgütün en doğru şekilde kongre sürecini yaşamasıdır. En demokratik şekilde yaşamasıdır. İzmir’de partinin hak ettiği değeri fazlasıyla bulabilmesidir. Aday birden fazla olsa da tek adaylı olsa da Genel Başkanımızın kongreye gelmesi bir taraf olarak değil. Kaç aday olursa olsun Genel Başkanımızın zamanı uygun olursa gelecektir. Genel Başkanının katılım kararı üzerinde aday fazlalığı etkili olmaz” diye konuştu.

ÜLKEYE HAYKIRMAMIZ GEREK
“Belediye başkanlarımız üzerindeki baskı, kumpas endişesi nedeniyle seçilecek olan il örgütünün ve ilçe örgütlerinin görev yapan belediye başkanlarına siyasi kalkan olabilmesi ve her türlü tehdide karşı göğüs gerebilmesi önemli” diyen Sındır, “Bu anlamda bizim İzmir’de il ve ilçe örgütlerimizle kongreden en güçlü şekilde çıkmamızı bir ve beraber olduğumuzu ülkeye haykırmamız gerekiyor” dedi.

“BEN DAHİL KİMSENİN…”
“Ben dahil İzmir’de kimsenin delege iradesi üzerinde bir irade koyması doğru değil” diyen Sındır, il başkanının atanmayacağını, delegenin il kongresinde özgür iradesiyle il başkanının seçileceğini vurguladı.

KOCAOĞLU’NUN ÇABASI İYİ NİYETLİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da süreçte çabası olduğunu hatırlatan Sındır, “ Bunu iyi niyetli ve İzmir için bir uğraş olarak değerlendiriyorum. Saygı duyuyorum” dedi.

EN KISA ZAMANDA ORTAYA ÇIKSINLAR
Adaylık düşüncesinde olanların ortaya çıkmaları yönünde çağrıda bulunan Sındır, “ Aday olmak isteyen arkadaşlarımız ortaya çıkar. Yeterli imzayı bulan örgütten teveccüh olan adaylığını sürdürür. İsimler konuşuluyor ama ben adayım diyen açıkça deklare etmiş birini duymadık. En kısa zamanda ortaya çıksınlar ki il delegasyonu ortaya çıkan isimler üzerinden iradesini belirleyecektir" dedi.

GÜVEN: ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM
Toplantı sonunda açıklamada bulunan İl Başkanı Güven, “İlçe başkanlarımız benim ve yönetimimin süreci iyi yönettiklerini söylediler. Şahsıma teşekkür ettiler. Hepsi bizden memnun olduklarını ifade ettiler. İlçe başkanları aday olmak isteyenlerin daha açık ve net şekilde ortaya çıkmaları gerektiği yönünde görüş belirttiler. Önümüzdeki hafta il delegeleri toplantıları yapılacak. Oralarda bu konu daha da netlik kazanacak. Pazartesi Aziz Bey’in vekillerle ve belediye başkanlarla toplantısı olacak. Salı günü Aziz Bey il binasına gelecek ve yönetimle bir araya gelecek. Karşılıklı görüş alışverişi olacak. Süreç şekillenmiş olacak. Genel Başkan büyük ihtimalle İzmir’e gelecektir. Kendisi doğal delege aynı zamanda. O’na yakışır şekilde güzel bir kongre yaşatmak lazım. İyi bir hazırlık yapıyoruz. İnanıyorum ki güzel bir kongre olacak. Yarış olur mu olmaz mı bilmiyorum. Asıl olan kongrenin güçlü mesajlar verebilmesi. Kongrede tek aday çok aday önümüzdeki hafta netleşir. Aday olmayı düşünüyorum. Kesin kararımı önümüzdeki hafta yapacağım görüşmeler neticesinde vereceğim” diye konuştu. 

 
Kocaoğlu'nun kongre ajandası: 2 günde 3 önemli zirve
 
CHP Çiğli'de devir-teslimde birlik beraberlik mesajları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'nun kongre ajandası: 2 günde 3 önemli zirve
Büyükşehir Belediye Başkanı CHP İl Kongresi sürecinde ilçe başkanlarıyla ...
Erdoğan'dan Putin'e Kudüs teşekkürü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya lideri Putin'le telefonda görüştü. Erdoğan, ...
CHP İl Başkanı Güven: Kubilay Cumhuriyetimizin ışığıdır
CHP İl Başkanı Güven, Menemen'de 23 Aralık 1930'da gericiler tarafından başlatılan ...
 
Kılıçdaroğlu: ABD'ye gerekli ders verildi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, BM'nin Kudüs kararıyla ABD'ye gerekli dersin verildiğini söyledi.
Sındır sert çıktı: Vatandaşın cebine göz dikmektense...
CHP Genel Sekreteri Sındır iktidara çağrıda bulunarak “Vatandaşımızın ...
CHP'li Yiğit istismar suçlarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ülkemizin kanayan yarası olan çocuklara ...
 
CHP İzmir'de gençlik kolları hareketlendi: Masada kare as!
CHP İzmir’de ilk ilk kongresi gençlik kollarında yapılacak. Seçime 1 hafta ...
Erdoğan: Dünya 1'den 196 kez büyüktür!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştiren tasarının ...
Erdoğan'dan Trump'a: Bu talihsiz kararından...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump yönetiminin Kudüs kararını reddeden karar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri