POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Barış Boyun çetesi ‘taşeronluk’ yaptı
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
20 Ekim 2023 Cuma - 08:31

CHP'de kurultay trafiğinde son durum!

CHP’de gözler 4-5 Kasım’da yapılacak kurultaya çevrildi. Genel merkez kanadı Kılıçdaroğlu için 95 milletvekilinin imza verdiğini belirtti. Parti yönetimi, “İl başkanları da destek açıklıyor. Kemal Bey rahat kazanır. Seçilmiş gibi çalışıyor” diyor. Genel başkan adayı Özel’i destekleyen değişimciler ise genel merkezin baskı yaptığını düşünüyor. Değişimciler, “Kesin gözüyle bakılan milletvekillerinden, il başkanlarından bize destek çıkacaktır. Kimse tabanın sesine kulak tıkayamaz" dedi.

CHP de kurultay trafiğinde son durum!

Bu hafta kongre sürecini tamamlayan CHP’de gözler 4-5 Kasım’da yapılacak kurultaya çevrildi. Kurultay öncesi CHP Genel Merkezi’nin trafiği de hızlandı.

?Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen haftadan bu yana pek çok milletvekilini, il başkanını, ilçe başkanını ve kurultay delegesini genel merkezde ağırladı. Genel merkezdeki bu trafiği örnek gösteren partinin mevcut yönetimi, “İl başkanları da destek açıklıyor. Kemal Bey rahat kazanır” diyor. Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olması için 130 milletvekilinden 95’e yakınının imza verdiği belirtiliyor.

Partinin mevcut yönetimi Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını söylediği gibi, kurultay süreci sonrasında neler yapılacağının bile şimdiden konuşulduğunu anlatıyor. “Genel başkanın aklında kurultay yok bile diyebiliriz” diyen genel merkez kaynakları, “Şu an dünyanın yaşadığı sıkıntıları, ekonomik krizi daha çok önemsiyor. Yerel seçimlerle ilgili çalışmaları da şimdiden yürütüyor” değerlendirmesini yapıyor. Kılıçdaroğlu tarafının “şimdiden seçilmiş gibi çalıştığı” görülüyor. Kılıçdaroğlu’nun il başkanları ve milletvekilleriyle yaptığı bu görüşmelerin de kurultaya kadar devam etmesi bekleniyor. 

"ALGI YARATMA ÇABASI"
Partide genel başkan adayı Özgür Özel’i destekleyen değişimciler ise Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu buluşmaların “görevdeyim” algısını pekiştirmek için olduğu görüşünde. İl başkanlarının genel merkez baskısı altında olduğunu söyleyen değişimciler, “Aranıyorlar, davet ediliyorlar. Partinin genel başkanı çağırınca da gitmemezlik olmaz. Tabii ki gidiyorlar ama bu onların oyunun rengini belli etmez. Ortada sadece destek varmış gibi göstermek için bir algı yaratma çabası var. Yoksa daha önce fikri bile alınmayan örgüt niye çağrılsın?” eleştirisini getiriyor.

Delegelerin de telefonla baskı altına alınmaya çalışıldığını söyleyen isimler, “Buna rağmen; kesin gözüyle bakılan milletvekillerinden, il başkanlarından bizi destekleyenler çıkacaktır. Fikrini değiştirenler zaten açıklama yapıyor ama bir de baskı ortamından sessiz kalanlar var. Onlar da oyunu kurultayda gösterecek. Yani milletvekilinden delegesine kadar baskı var. Ancak kimse tabandan gelen sese kulak tıkayamaz” diyor. Öte yandan, farklı illerde parti örgütleriyle buluşma gerçekleştiren Özgür Özel’in de kurultaya kadar bu ziyaretlerine devam etmesi bekleniyor. (Cumhuriyet)

 
2024’te partiler ne kadar Hazine yardımı alacak?
 
Japonya'daki fuarda İzmir rüzgarı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 20 Ekim 2023 Cuma 11:52

Yani özgür bey şunumu demek istiyor koca koca insanlar “ il başkanları ilçe başkanları özellilikle MİLLETVEKİLLERİ “genel başkana imza verdiler ama bana oy verecekler şaşırdık mı tabikide HAYIR sevgili genel başkanım inşallah bu iki yüzlü arkadaşları görürde birdahaki dönem köklü değişimi gerçekleştirir mevcut vekilleri kesinlikle İSTEMİYORUZ…..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2024’te partiler ne kadar Hazine yardımı alacak?
2024 yılı bütçesinin TBMM'ye sunulmasıyla 2024 yılında siyasi partilere ...
Meral Akşener'den CHP'ye tezkere eleştirisi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce'de belediye başkan adaylarını ...
''Milletvekili grubunda yüzde 55'e 45 öndeyiz''
CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, "CHP milletvekili grubunda yüzde 55'e ...
 
CHP İzmir kampa girdi... Aslanoğlu: Hedef sadece kazanmak değil farkı da açmak!
CHP İzmir yerel seçim startını Menderes'e bugün başlayan ve 3 gün sürecek ...
'CHP’li vekiller yumruk yumruğa kavga etti' iddiası!
CHP’de kurultay için Meclis Genel Kurulu’nda imza toplanması ve WhatsApp ...
Anavatan İzmir'de Karakuş dönemi!
Anavatan Partisi'nde İzmir İl Başkanlığı'na Ruhat Karakuş atandı.
 
3 deneyimli gazeteciyle Politika Durağı: Gündem CHP kurultayı ve yerel seçim!
Deneyimli gazeteciler Sercan Avcı, Mustafa Akbaş ve Onur Çakır Bir TV’de ...
CHP İzmir’den 3 günlük seçim kampı: İşte saat saat program!
CHP İzmir yerel seçim startını Menderes’te bir otelde gerçekleştirilecek ...
İzmirli sanayicileri ağırlayan Kılıçdaroğlu İzmir adayını da açıkladı!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir iş dünyasını ağırladığı 2 görüşmede ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri