POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
5 Eylül 2017 Salı - 08:09

CHP'de metropolün sandık fotoğrafı: Kim/kimi destekliyor?

CHP’de Genel Merkez tarafından birkaç kez ertelenen delege seçimleri yeni bir erteleme olmadığı takdirde ay sonunda start alacak. İzmir’de özellikle metropolde kıyasıya rekabet söz konusu. İşte Bornova, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Konak, Buca ve Karabağlar’da kulislerde konuşulanlar.

CHP de metropolün sandık fotoğrafı: Kim/kimi destekliyor?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kongre takvimi adalet yürüyüşü, adalet kurultayı molası ve ardından bayram tatili derken yeniden start alıyor.

Genel Merkez’in birkaç kez ertelediği sürecin ay sonunda başlaması bekleniyor.

CHP İzmir Örgütü, sandık mesaisini hareketli geçirecek.

İşte delege seçimlerine giderken metropol ilçelerde kulislerde konuşulanlar.

BORNOVA: YA KAVALAR YA DA…
Mevcut başkan Nevzat Kavalar yeniden aday olmak istiyor. Hatta bir adım sonrası da il başkan adaylığı… Kavalar’ın tek başına adaylığı ilçede konsensüs sağlayabilir. Ancak Kavalar’ın sancılı geçen il kongresi süreci sonrası karşısında yer aldığı Aziz Kocaoğlu’yla zaman içinde yakınlaşması kendisine destek veren bir çok isim tarafından üstünün çizilmesine neden oldu. O dönem Kavalar’a destek olan bir çok isim yeni süreçte destek noktasında aynı çizgide değil…

İlçenin aktif siyasetçileri Ertürk Çapın ve Adnan Hocaoğlu, Kocoağlu’na karşı cephe kurmuş durumda… Cephe giderek büyüyor. Bu cephenin adayı Kavalar değil…

İlçede aktif siyaset yapan YDK Üyesi Mahir Polat ve ekibi ise Kocaoğlu-Yüksel yapısından koptuklarını dile getirip destek arıyor.

Belediye Başkanı Olgun Atila’nın Aziz Kocaoğlu’yla hareket etmesi bekleniyor.

Bornova’da bir dönem belediye başkanlığı yapan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın tavrı da belirleyici olacak. Sındır’ın Kocaoğlu’na muhalif isimlerin Çamdibi’ndeki üye hamlesini ‘veto’ etmesi ‘tarafsız’ yorumunu yaptırdı.

İl eski sekreteri Osman Peri’nin de ismi ilçe başkanlığı için dillendiriliyor.

Delege seçimlerinde dikkatler Kazım Dirik, Erzene, Ergene ve Evka-3 mahallelerinde olacak.



ÇİĞLİ: ARSLAN TARAF, GÜMRÜKÇÜ’YE BASKI

Delege seçimlerinin en aktif geçmesi muhtemel ilçelerin başında Çiğli geliyor. Mahallelerin tamamına yakınında çift listeli yarış bekleniyor. Belediye Başkanı Hasan Arslan taraf... Arslan bir önceki kongrede de desteklediği belediyede çalışması nedeniyle çokça tartışılan mevcut ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu’na yine tam destek veriyor. Arslan’ın işi sıkı tutarak mahallelerde aktif isimlerle görüşmelere başladığı konuşuluyor.

Arslan’ın ekibinin temel taşları ise il yöneticileri Niyazi Arslan ve Serpil Yıldırım. Her ne kadar Mertoğlu konusunda başkan Arslan’a ‘değişsin’ telkinleri olsa da Arslan’ın Mertoğlu’ndan vazgeçmeyeceği gelen bilgiler arasında. Ergül Akkara, Erdal Taner, Mehmet Gürcan, Dursun Ali Kazar mevcut ilçe yönetiminden adaylığa taşınabilecek isimler arasında. Bir diğer il yöneticisi Şirin Akgül ise şimdilik tarafsız.

Arslan’ın parti içi yarıştaki ezeli rakibi Ali Rıza Koçer yine aktif süreç yaşayacak.

İsmi il başkanlığı için konuşulan il yöneticisi Utku Gümrükçü’nün ise ilçede aday olup olmayacağı netlik kazanmadı. Örgütün sevilen ismi Gümrükçü’ye Çiğli’de ekibi tarafından adaylık baskısı var.

Eski belediye başkanı Metin Solak belediye başkanı ile hareket edecek. Aziz Buğa ve ekibi de süreçte etkili olacak. Buğa ve ekibi mahallelerde belediyeye karşı mücadele verecek.

İl disiplin kurulu üyesi Yaşar Sert de aktif çalışıyor. Sert’in Koçer-Gümrükçü ikilisiyle hareket edeceği belirtildi.

Belediye başkanı karşısında yer alacak ekiplerin Utku Gümrükçü dışında Mert Özcan, Erkan Akar, Behçet Köymen gibi isimler üzerinde de uzlaşabileceği konuşuluyor.  

Ataşehir, Küçük Çiğli ve Evka 5 mahalleleri delege seçimlerinin kilit mahalleleri olacak. Öte yandan Ataşehir’de yapılmak istenen nakillere gelen itiraz Genel Merkez tarafından kabul edildi.

KARŞIYAKA: BU KEZ DAHA HAREKETLİ
Geçtiğimiz kongre sürecine göre mahallelerde daha rekabetçi bir sandık mesaisi bekleniyor. İsmi il başkanlığı için de geçen mevcut başkan Uğur Yıldırım yeniden aday olmak istiyor.

Ancak özellikle muhaliflerin mahallelerde son kongre sürecini istediği gibi yöneten Yıldırım ve onun üzerinden de belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a mesaj verme niyeti var.

İlçedeki en sürpriz gelişme il başkan yardımcısı Dilek Bilgin’in Yıldırım ve Akpınar’la yolları ayırması. Bilgin, Kocaoğlu’na yakın isimlerle birlikte siyaset yapıyor. 

Öte yandan Kocaoğlu’na yakın isimlerde geçtiğimiz süreçlerin aksine Karşıyaka’da bu kez hareketli. İlçenin kronik muhalifçisi Cihan Türsen için ‘aday ol’ baskısı var.

İlçe siyasetinin ağır isimleri Adnan Alabay, Cevat Durak ve Ali Engin’in Yıldırım’a destek vereceği belirtiliyor. Müjdat Ünsalan’ın ise Yıldırım’ın adaylığına karşı olduğu gelen bilgiler arasında.



BAYRAKLI: MUHALİFLER ŞİMDİLİK BİRLEŞTİ

CHP İzmir’de parti içi yarışlarının olmazsa olmaz isimlerinden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yine aktif sahne alacak. Karabağ’ın adayı son dakika sürprizi olmazsa mevcut başkan Cemalettin Alper...

Karabağ, mahallelerdeki listeler için Alper’e yetki verdi. Muhalifler ise günler süren toplantıların ardından birleşti. Birleşmedeki en temel unsur herhangi bir ismin öne çıkmaması.

Songül Gök, Kerim Özer, Mehmet Yıldırım, Kudret Yiğit gibi isimlerin yer aldığı muhalifler Bornova’dan bağlanan Manavkuyu, Osmangazi, Mansuroğlu’nda etkin olmaya çalışacaklar. Muhaliflerin içinde yer alan Cindi Canpolat da Karşıyaka’dan kopan ilçelerde muhalefeti örgütleyip mücadele verecek.

İlçede güç Karabağ ve Alper’in elinde. Muhalifleri önemli bir sınav bekliyor. 



KONAK: BAŞAK RAKİPSİZ GİBİ…

Adalet Yürüyüşü’nün yıldızı mevcut başkan Şakir Başak’a örgütün yeniden vize vermesi bekleniyor. İsmi il başkanlığı için de geçen Başak ibreyi adaylık noktasındaki kararsızlığından, adaylığa doğru çevirdi.

Başak’ın sandıktaki ezeli rakibi olan Murat Erginci’nin de bu kez adaylık niyetinde olmadığı hatta Başak’ı destekleyeceği en önemli gelişme.

Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına direktifleri doğrultusunda sürece müdahale olmayı düşünmediğini belirtildi.

İlçede siyaset yapan Alaattin Yüksel ve ekibi ise süreci yakından takip ediyor. Delege seçimlerinde mahallelerde etkin olma ihtimali zayıf olan bu ekibin  delege seçimleri sonrası kağıdı kalemi ellerine alması bekleniyor.

İlçe başkan adaylığı için kulislere düşen sürpriz isim, Sav ekibinin İzmir’deki önemli isimlerinden il eski sekreteri Zikri Dursun.  Eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı da ilçe başkanlığına yakıştırılan, süreçte adaylık için öne çıkabilecek isim pozisyonunda. İl başkanlığı için nabız yoklayan eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu da mahallelerde liste çalışmalarında aktif olacak.

BUCA: PİRİŞTİNA’NIN ADAYI NET
Son il kongresinde örgütten en çok oyu alan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın adayı belli. Belediye başkanı-ilçe başkanı uyumunun en yüksek seviyede yaşandığı ilçelerin başında gelen Buca’da, Piriştina mevcut ilçe başkanı Çağdaş Kaya’dan yana tavır koyuyor.

Piriştina’nın farklı kanallardan kendisine önerilecek tüm isimleri veto ederek Kaya’ya olan güvenini ortaya koyacağı ifade ediliyor. Necati İmam, Ekrem Aydın gibi isimlerinde Piriştina ile hareket edeceği öğrenildi.

Piriştina’nın da desteğiyle yeniden aday olmaya hazırlanan Çağdaş Kaya’nın karşısında şimdilik meclis üyeleri Serkan Kalmaz ve Kasım Akdağ isimleri var. İlçenin tecrübeli ismi Mehmet Süne’nin ise beklemede olduğu ve herhangi bir tarafta olmadığı belirtildi.



KARABAĞLAR: FOTOĞRAF ÇOK PARÇALI

CHP’de parti içi yarışın had safhada yaşandığı ilçelerin başında gelen Karabağlar’da delege seçimleri hareketli geçecek. Yunus Emre, Yurtoğlu, Basın Sitesi, Bahçelievler ve Vatan mahalleleri süreçte belirleyici mahalleler olacak.

Belediye başkanı Muhittin Selvitopu’nun sürecin başında mevcut başkan Ali ihsan Yıldız’dan yana tavır koyduğu ifade ediliyor. Belediyedeki gölge başkan Ceyhan Kayhan ise sürecin baş aktörlerinden olacak. Kayhan’da sürecin başında Yıldız ismini zikrediyor ancak Yıldız’ın handikapları belediye kanadını farklı alternatiflere itiyor. Kayhan’ın varlığından rahatsız olan birçok isim de muhalif kanata geçmeye hazırlanıyor. 

Bir önceki kongrede Yıldız’a destek veren Bülent Sözüpek, Erkan Büyükkaya, Mehmet Türkbay, Vahap Batıhan gibi isimler ise bu kez Yıldız’ın adaylığına sıcak bakmıyor.

Kayhan’ın Levent Yıldır ve Fikret Doğan gibi isimleri yedekte tuttuğu öne sürüldü.

Eski ilçe başkanı Orhan Polat da aktif çalışma içinde… Polat aday değil. Bünyamin Yolal adaylık için nabız yokluyor. Mehmet Türkabay’ın da süreçte adaylık noktasında nabız yoklayabileceği ifade ediliyor.

İl eski başkanı Bedri Serter ise sürece müdahil olmayacak. Serter'in tarafsız bir şekilde delege seçimlerini ve kongre sürecini götürmesi bekleniyor.

Konak'tan Karabağlar'a geçen Onur Utkan İlçi de ‘adayım’ diyor. Karabağlar’da fotoğraf çok parçalı. Yapıları en fazla birleştiren isim ipi göğüsleyecek.

 
Yeni bir yolculuk: Gerçekizmir
 
İzmir'de ormanlık alanda korkutan yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni bir yolculuk: Gerçekizmir
Neden gerçekizmir? Çünkü İzmirliyiz... İzmir’de doğduk, büyüdük, doyduk, ...
Başbakan’dan yoğun İzmir mesaisi: Programında neler var?
Başbakan Yıldırım Cuma günü geleceği kentte İZBAN Selçuk-Torbalı hattını ...
Akşener İzmir'i kime emanet edecek?
Yeni parti hazırlıkları sürerken, Meral Akşener ve ekibini en fazla terletecek ...
 
‘Yeni AK Parti İzmir’ için 2 senaryo!
AK Parti İzmir’de delege seçimleri Temmuz ayında tamamlanmasına rağmen, ...
Kahrolsun ‘Delege Ağaları’!
Siyaseti ‘doya doya’ yaşayan parti hangisi sorusunun tek bir cevabı var.. CHP..
Başak’tan Kocaoğlu’na sandık öncesi mesaj var!
İlçe başkanlığı boyunca Aziz Kocaoğlu’yla yıldızı barışmayan Konak İlçe ...
 
Çıray’dan parti içi yarışa yönelik net açıklama!
CHP’de parti içi yarış sürecine müdahale konusunda vekiller arasında en ...
Ankara'dan Almanya ve Avusturya'ya tepki!
Dışişleri Bakanlığı, Almanya ve Avusturya'da siyasi liderlerin seçim kampanyalarını ...
Erdoğan: İhanet çetesinin en çok hedef aldığı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yıl Açılışı münasebetiyle yayımladığı mesajda, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri