POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İl Emniyet Müdürlüğü'nden 'Elif Çakır' açıklaması!
İl Emniyet Müdürlüğü'nden 'Elif Çakır' açıklaması!
TBMM’de yeni yasama yılı: Gündemde neler var?
TBMM’de yeni yasama yılı: Gündemde neler var?
Serhat Akın'a saldırı talimatı Gürcistan'dan!
Serhat Akın'a saldırı talimatı Gürcistan'dan!
Mansur Yavaş'tan flaş 'adaylık' açıklaması!
Mansur Yavaş'tan flaş 'adaylık' açıklaması!
5 Aralık 2017 Salı - 08:28

CHP’de o 2 ilçede 2015’in kopyası: Başkanlar kazandı, belediye başkanları kaybetti!

CHP İzmir'de hafta içi kongre mesaisinde 2015’in kopyası yaşandı. 2 yıl önce yine aynı gün yapılan Dikili ve Tire ilçe kongrelerinde tarih tekerrür etti. Dikili’de mevcut başkan Şener, Tire’de mevcut başkan Şenoyar kazandı. 2015’te olduğu gibi her iki ilçede belediye başkanları yine il delegesi seçilemedi.

CHP’de o 2 ilçede 2015’in kopyası: Başkanlar kazandı, belediye başkanları kaybetti!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de kongreler tüm hızıyla sürüyor. Kongre maratonunda 3. hafta Dikili ve Tire’deki kongrelerle start aldı.

DİKİLİ’DE ŞENER HAT-TRICK YAPTI!
Nisan 2012’den bu yana CHP Dikili İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan İsmail hakkı Şener üçüncü kez başkan seçildi. Şener rakibi Selami Demirel’i sandıkta 143'e 53 oyluk sonuçla geride bıraktı. Şener’in listesinde kendisine yer bulamayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun il delegesi seçilemedi. Tosun, 2015’teki kongrede de il delegesi seçilememişti. 



Seçime beyaz listeyle giren Şener’in yönetim listesi şu isimlerden oluştu: Şule Akıncılar, Hasan Altıparmak, Eray Bakım, Semra Canpolat, Rıza Duru, Hakan Göçmen, Kemal Gözcü, Öngay İkiz, Ümit Kırgöz, Ali Mutlu, Aygül Sabah ve Meryem Tatar…

Şener’in yanı sıra Aysun Akıncı, Hakan Demir, Sabri Gören, Ayhan Kaya, Nevin Özkan, Hüsniye Yıldırım ve Zeki Yılmaz il delegesi seçildi.

KIRGÖZ ETKİSİ 
Öte yandan kazanan listede ismi 2019'da belediye başkan aday adaylığı için geçen Meclis Üyesi Adil Kırgöz'ün etkisi dikkat çekti. Kırgöz'ün oğlu Ümit Kırgöz yönetime girdi. Kırgöz kendisini il delege listesine yazdırmadı. 

TİRE’DE ŞENOYAR GÜVEN TAZELEDİ
Tire’de salonda kıyasıya rekabet yaşandı, sandıkta büyük fark oluştu. 2015’teki ilçe kongresinde Şenol Sardoğan’ı geride bırakarak ilçe başkanı seçilen mevcut başkan Hakan Şenoyar 2 yıl sonra bu kez eski ilçe başkanı Mustafa Güngör’e sandıkta fark attı. Şenoyar 204 oyla yeniden başkan olurken, Güngör 105 oyda kaldı. Sadece Güngör’ün listesinde yer alan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 2015’ten sonra 2017’de de il delegesi seçilemedi.

Şenoyar’ın yönetim listesi Müberra Özge Cilasun Zerrey, Serpil Daşdöyen, İsmail Güleç, Hasan Güler, Emel Koç, Nejat Kulp, Onur Atar, Süheyla Ödek, İbrahim Öztürk, Selda Şeker, Ramazan Tekin, Şenol Uçar, Mahmut Yavaşer, Emre Yılmaz’dan oluştu.

İl delegesi seçilen ise Şenoyar’ın yanı sıra Mehmet Aydın, Arzu Başargan Kasap, Nejat Bozkurt, Nejla Kasapoğlu, Nihat Koç, Mehmet Soylu, Mestan Solukoğlu, Elvan Tetik, Bekir Tuzgu ve Aysun Yağcıoğlu oldu.



DİKİLİ KONGRESİ’NDE NELER YAŞANDI?

CHP Dikili Kongresi Grup Kafe'de gerçekleştirildi.  Kongrede 2012’den bu yana koltukta oturan İsmail Hakkı Şener, örgütten üçüncü kez vize almak için muhalefet kanadının adayı Selami Demirel ile yarıştı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır yaptı. 

Sonucu akşam saatlerinde belli olan seçimi 143 oy alan Şener kazandı. Sandıktan Demirel'e 53 oy çıktı. ?



“Tüm kesimleri kucaklayarak iktidar olacağız”
CHP Genel Sekreteri Sındır, divan başkanı olduğu kongrede kürsüden önemli mesajlar verdi. Sındır, 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verildiği günün önemine binaen, “Kadın; toplumumuzu şekillendiren en önemli yapı taşıdır. Fakat bugün Türkiye’de kadınlarımızın sosyal yaşamda, iş yaşamında, siyasette eşit haklarla var olabilmesine dair Cumhuriyet dönemi kazanımlarımızı geriye götüren bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. Toplumu özgürleştirmek istiyorsak öncelikle insan hakları ve demokrasi temelinde kadın – erkek eşitliğini sağlamalıyız.  Kuruluşta ve kurtuluşa olduğu gibi aydınlık bir yaşama kadınlarımızla birlikte ulaşacağız” dedi. CHP Genel Sekreteri şunları söyledi: Partililerimiz heyacanlı, inançlı ve iktidar olarak ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaya kararlı. Amacımız Cumhuriyetin ve ülkemizin teminatı olan partimizi iktidara götürmektir. İktidara gelmekle hedefe ulaşmış olmuyoruz. Görevimiz sadece iktidara gelmekle bitmiyor. İktidara geldiğimizde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere açtığı yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin de üzerine taşıyacağız. Her parti neferimiz bu inanç ve kararlılıkla hareket etmeli. İktidara yürüdüğümüz yolda kongrelerimiz bugün bir kilometre taşıdır. Bugün Türkiye'mizin 94 yıldır dimdik ayakta duran, son kalesi CHP'mizin Dikili olağan kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongrelerimiz ülkemizin aydınlık geleceği için fikirlerin, düşüncelerin, halkımızın bizden beklentilerinin ortaya konduğu, konuşulduğu yerlerdir. Bu bir bayrak yarışıdır. Kongreler bayram yeri gibidir, burada kırgınlıklara, küskünlere yer vermemeliyiz. Kongremiz neticelendiğinde buradan birlik ve beraberlik içerisinde çıkarak üzerimizdeki tarihi sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak hedefimize emin adımlarla yürümeliyiz. Türkiye'mizi aydınlık günlere taşıyacak, emekçimizi, emeklimizi, memurumuzu, esnafımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak iktidar olacağız…

Tosun’dan ilçe yönetimine sert sözler!
Kongrede Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da bir konuşma yaptı. Başkan Tosun konuşmasında CHP İlçe Yönetimi’ni sert sözlerle eleştirdi. Tosun, örgütün bugüne kadar belediyenin çalışmalarını anlatmadıklarını, destek olmadıklarını, hiçbir ortak proje üretme çabasında olmadıklarını söyledi.

O isimler itiraz etti, çıktı
Öte yandan listeler belli olduktan sonra Demirel cephesinde çatlak yaşandı. Demirel'in yönetim kurulu listesinde yer alan Mehmet Altaş ve il delege listesinde yer alan Şerif İsmail Tınay kendi istekleriyle isimlerini sildirdi. Yerlerine yedek listelerden yönetime Ali Acar, il delege listesine de Ahmet Yaşar Aktaş yazıldı.

Seçime mavi listeyle giren Demirel’in yönetim listesinde Ayşe Günal, Şerife Yazgaç, Hüsna Talaçan, Fatma Bayrak, Neslihan Gökhan, Dilek Taban, Elif Küçükçankaya, İlker Çelik, Yekhan Güldamlası, Semih Öztürk, Ali Acar ve Hicri Özgün bulunuyordu.

İl delege listesinde ise Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ali Haydar Dirlikli, Ahmet Yaşar Aktaş, Ahmet Cansever, Tekin Tokat, Ali Kabayel, Ece Türkeli, Berker Taş vardı.



TİRE KONGRESİ’NDE NELER YAŞANDI?

Hangar Düğün Salonu'nda gerçekleşen CHP Tire Kongresi’nde mevcut ilçe başkanı Hakan Şenoyar belediyenin de desteğini alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör’dü…

Divan başkanlığı tartışması
Kongre divan başkanı tartışmasıyla başladı. İlçe Başkanı Şenoyar, İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ'ın Divan Başkanı olmasını isterken, Güngör ise eski bakan Halil Çulhaoğlu'nu Divan Başkanlığına önerdi. Taraflar anlaşamayınca tartışma çıktı ve tansiyon yükseldi. Her iki önerilen isim yerine Divan Başkanı PM Üyesi Mustafa Moroğlu oldu.

Sandıkta farklı sonuç! 
Şenoyar seçimde büyük bir farkla zafer elde etti. CHP Tire İlçe Başkanı'na sandıktan 204 oy çıkarken, rakibi Güngör 105 oyda kaldı. 

Kaybeden listede kimler vardı?
Güngör’ün yönetim listesinde Serhan Aydın, Umut Başkan, Burak Alp Ersen, Gülcan Esmek, Cengiz Kaşan, Necla Keser, Mustafa Özer, Ali Haydar Öztürk, Teoman Şensöz, Derya Uçak, Necmettin Uçmaz, Nevin Ulubey, Baki Üküşçevik ve Fehmi Yalçın vardı. İl delege listesinde Güngör’ün yanı sıra Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Görken Çolak, Halil Çulhaoğlu, Burak Alp Esen, İpek Kendirici, İlkay Köse, Süleyman Köseoğlu, Yücel Özen, Hidayet Petin ve Gürol Soyuer yer alıyordu.

 
CHP Karşıyaka’da Yıldırım-Durak-Engin aynı anda sahada!
 
CHP'de en sessiz ilçede fırtına kopacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka’da Yıldırım-Durak-Engin aynı anda sahada!
CHP Karşıyaka’da 10 Aralık yapılacak kongre öncesi son düzlüğe girilirken ...
CHP'li Biçer 'yokum' dedi, adayını açıkladı
CHP Foça İlçe Başkanı Biçer, ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında ...
CHP'de sürpriz kare: Nalbantoğlu-Başak!
CHP İzmir’de ismi il başkan adaylığı için geçen İl Eski Başkanı Nalbantoğlu, ...
 
CHP’de büyük kadın buluşması: Pekdaş Arena’dan ülkeye seslendi!
CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması' ...
Ve CHP belgeleri savcılığa teslim etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve beraberindeki heyet, CHP ...
Hükümetten Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı!
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Onurlu bir insan gibi Sayın Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Güven’den 5 Aralık mesajı: O süslü sözler…
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
Erdoğan: Yatırım için yurt dışına götürene sözümüz yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırım için yurt dışına kaynak götürene, ihracat ...
İYİ Parti'den Zarrab hakkında bomba iddia!
İYİ Parti Milletvekili Nuri Okutan, devlet kayıtlarında Reza Zarrab’ın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri