POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
3 yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi paylaştı!
3 yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi paylaştı!
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
İsrail'de havalimanına balistik füze saldırısı
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
30 Aralık 2017 Cumartesi - 13:40

CHP'de 'sembol isim' koltuğa aday: 30 ilçe sözü ve 'saray salvosu'yla yola çıktı!

Daha önce 5.kez CHP İl Başkanlığı görevi yapan Karataş il binasında düzenlediği toplantıyla 6.kez göreve talip olduğunu açıkladı. "2019’da 30 ilçeyi almazsam beni seçen 650 delegeyi, milletvekillerini toplarım güvenoyuna başvururum" diyen Karataş, Kocaoğlu'nda Yücel'in adaylığı üzerinden yüklendi.

CHP de  sembol isim  koltuğa aday: 30 ilçe sözü ve  saray salvosu yla yola çıktı!

GERÇEKİZMİR -  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nde gözler 7 Ocak'ta yapılacak kongreye kilitlenirken, adaylar da birer birer meydana çıkıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'uzlaşı' arayışı sonrası yaptığı zirvelerin ardından belediye başkanlarına ismini önerdiği Deniz Yücel'in Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü ve Buce Belediye Meclis Üyeliği görevlerinden istifa ederek adaylığını açıklamasının ardından partinin sembol isimlerinden İl Eski Başkanı Kemal Karataş da sahaya çıktı!

İl Eski Başkanı Karataş il binasındaki düzenlediği toplantıyla adaylığını açıkladı. Karataş'ın adaylık açıklamasında CHP İl Yöneticisi Alper Yücel ve partililer de hazır bulundu.


Daha önce 5.kez il başkanlığı görevi yapan Karataş göreve 6.kez talip olmasının nedenlerini açıklarken süreci de değerlendirdi.

DÖNEMLERİM BAŞARILARLA DOLU, HİÇBİRİ TESADÜF DEĞİL! 
Karataş şunları söyledi: "Önümüzde önemli seçimler var. 2019’a giderken ya Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruduğu çağdaş, laik, Türkiye Cumhuriyeti ortadan kaldırılacak ya Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’sinin kafasında gerici iktidar Türkiye’de iktidar olacak. Bir rejim değişikliği öneriliyor Türk insanına. Yarın yapılacak yılbaşı kutlamalarına bile getirilen yasaklar bunun en açık ve net örneğidir. Böyle bir dönemde Türkiye 2019’da belki de 2018’de erken seçimde rejim değişikliği ile karşı karşıya. Böyle bir dönemde CHP İzmir İl Başkanlığına 7 Ocak’ta yapılacak kongrede adaylığımı koyuyorum. Ülke kabusa doğru ilerliyor. Bu duruma kimsenin seyirci kalamaz. Buna kaygısız bakmak, korkuyla, şüpheyle bakmak, bana ne demek hiçbirimizin hakkı değil. Böyle bir dönemde CHP İzmir’de yeniden daha iyi sonuçlar alabilmek ve AKP’nin İzmir’i ele geçirme projelerine son vermek için il başkanlığına aday oluyorum. Ben bu partide çok uzun yıllar görev yaptım. O dönemler hep başarılarla doludur. Hiç biri tesadüf değildi.

'30 İLÇEYİ ALACAĞIM' DEMİŞTİM... 
1987’de de siyasi yasakların kaldırılması için referandum yapılmıştı. O dönem il başkanıydım. SHP’de öyle bir referandum çalışmasını inanmış insanlarla yürüttüm ki, İzmir’de sadece ve sadece, tüm Türkiye’de hayır çıkmasına rağmen, İzmir’den 70 bin farkla siyasi yasakları kaldıran bir il başkanıydım. Bu bir tesadüf değildi. 89 yerel seçimleri yapıldı, orada da il başkanıydım. O dönem de bir tek Tire hariç, tüm ilçelerde belediye başkanlıklılarını kazanan bir il başkanıydım. Bunu elbette ki örgütümdeki çalışmalarla yaptım ve kazandım. 2009’da da tüm belediyeleri, 30 ilçeyi alacağım diyen bir il başkanıydım. Kimse inanmamıştı. Büyükşehir belediye başkanı bile inanmamıştı. Ama yaptığım çalışmalarla, toplumla kurduğum diyalogla, halkla yaşadığım siyasi mücadele sonunda 30 ilçeyi almıştık. Seçim yanlışı nedeniyle Bayındır’ı kaybettik. Şimdi 2019’a CHP’yi hazırlamak istiyorum. İnanmış insanlarla bu. Toplumda yeniden CHP’nin daha güvenilir ve inanılır desteklenir bir parti konumuna getirmeye ant içtim.

2019'DA 30 İLÇEYİ ALMAZSAM... 
Benden sonraki dönemde 8 belediye kaybettik. Şimdi o 8 belediyeyi tekrar almaya kararlıyım. Ben tombala çekmiyorum çalışmayı vaat ediyorum. Çalışan insanlar toplumla bağ kuran insanlar kazanırlar. İzmir halkı hep CHP’nin yanında olmuştur. Hep desteklemiştir. Ama bunun rahatlığı ve tembelliği içinde olmayan bir örgüt kurmak istiyorum. CHP’ye kerhen oy veriyorum demeyen bir halk yaratmak istiyorum. 2019’da 30 ilçeyi almazsam beni seçen 650 delegeyi, milletvekillerini toplarım güvenoyuna başvururum. Devam et derlerse, devam ederim, bırak derlerse bırakırım. Hiçbir koltuğa yapışacak insan değilim ben.

SARAYDAN ELİNE TUTTURULAN BİR METİNLE... 
Adaylığıma ilişkin Aziz Kocaoğlu ile görüşmedim.  Bu görevi yapmış son derece kurallara bağlı parti tüzüğüne bağlı yönetmeliklere bağlı biriyim saygı duyarım. Her biri iyi niyetli katkı koymaya çözmeye yönelik adımlar atmış olabilirler. Ama yanlış adımlardı. Keşke bunu tüzüğün uygun hükümlerine göre il başkanlığına bıraksaydı. Kongreyi yeni döneme mevcut il başkanı ve yönetimindeki insanlar yürütürler. Adaylara bu koşulları sağlarlar. Bu süreci iyi kullanmak gerekir.  Neden dün arkadaşımız saraydan eline tutturulan metinle gelip adaylığını açıkladı? CHP entrikalar partisi değildir. Olmamalı. Süreci il başkanlığı yürütmeliydi. Partinin vicdanı ve zihni var.  İlçe başkanları bir araya gelip Torbalı’da toplantı düzenlediler. Belediyeyi kazanmadığımız bir ilçede yapıldı. Demek ki bir yerde gölge ve kuşku kaygısı var. Belediye olmayan bir ilçe birkaç ilçe başkanı organizasyonu ile düzenlendi. Sonra aralarında kurdukları komite yürütüyor. Bu doğru bir süreçtir"

 
Altay'ın hazırlık maçında olay çıktı!
 
Göztepe'de o isimler hayal kırıklığı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay'dan hükümete 'yıllık' eğitim salvosu!
İzmir Milletvekili Balbay 2017 yılı son bulurken TBMM’de eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
CHP Karşıyaka'da 7 Ocak öncesi yollar ayrılıyor mu?
CHP İzmir’de gündem il kongresi. 7 Ocak’taki kongre öncesi örgütte Kocaoğlu’nun ...
Kılıçdaroğlu: Delege hesabı yapanların partide işi yok!
CHP Genel Başkanı, "Bizim mücadelemiz işçinin mücadelesidir, gazetecinin, ...
 
Çıray'dan sert çıkış: İflasın ibret vesikası!
İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
Karataş'tan yeni yıl mesajı: Türk Milleti 2018'de...
MHP İl Başkanı Karataş yeni yıl için bir açıklama yayınladı.
Kaya açıkladı: Başbakan'dan o ilçe için 'dönüşüm' talimatı!
Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı üzerine bir çalışma başlatıldığını ...
 
İYİ Parti İzmir’de ‘Akşener’ heyecanı: Teşkilat konvoy yapacak!
İYİ Parti İzmir Teşkilatı kentte Genel Başkan Akşener ile ilk kez 12 Ocak’ta ...
CHP İzmir Gençliği yeni başkanı seçti: 2 adaylı yarışı kim kazandı?
CHP İzmir Gençlik Kolları yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. ...
Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e Kudüs uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Chicago kentinde devam eden Amerikalı Müslüman ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri