POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
SHP ismi yeniden siyaset sahnesinde
SHP ismi yeniden siyaset sahnesinde
Çelik'ten en düşük emekli aylığına zam açıklaması
Çelik'ten en düşük emekli aylığına zam açıklaması
Asgari ücret için sendikalar devrede!
Asgari ücret için sendikalar devrede!
Okul müdürü boğularak hayatını kaybetti
Okul müdürü boğularak hayatını kaybetti
17 Haziran 2022 Cuma - 12:59

CHP'den İzmir'de büyük çiftçi buluşması: Kılıçdaroğlu vaatleri ve yol haritasını anlattı!

Ödemiş ilçesinde Küçük Menderes Çiftçi Buluşması düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu buluşmada yaptığı konuşmada partisinin iktidar olması durumunda tarım ve hayvancılıkta izleyecekleri yol haritası ve hayata geçirecekleri adımları anlattı. Kılıçdaroğlu üreticilere "Sizi bu milletin efendisi yapacağız!" diye seslenirken, konuşmasını, "Üretip kazanacağız ve o beyefendiyi emekli edeceğiz" diyerek bitirdi.

CHP den İzmir de büyük çiftçi buluşması: Kılıçdaroğlu vaatleri ve yol haritasını anlattı!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’in Ödemiş ilçesinde Küçük Menderes Çiftçi Buluşması düzenledi. 

- KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A ‘YÜREĞİN YETİYORSA’ YANITI! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen buluşma bölge üreticilerini de bir araya getirirken, çarpıcı mesajlara da sahne oldu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu buluşmada yaptığı konuşmada partisinin iktidar olması durumunda tarım ve hayvancılıkta izleyecekleri yol haritası ve hayata geçirecekleri adımları anlattı. 

“SİZ MİLLETİN EFENDİSİ OLMAYACAKSINIZ DA KİM OLACAK?”
CHP Lideri konuşmasına kendisinden önce kürsüye çıkan üretici kadınlara seslenerek başladı ve “Kadın kardeşlerimi dinledim, derdinizi biliyorum. İster doğuya, kuzeye, güneye gidin, nereye giderseniz gidin, aynı derdi çiftçinin yaşadığını biliyorum. ‘Çiftçi, köylü milletin efendisidir’ diyorsak sizi bu milletin efendisi yapacağız! Hiç endişe etmeyin. Alın teri döken, günün 24 saati çalışan, biz evlerimizde otururken karnımızın doyması için emek harcayan sizler bu milletin efendisi olmayacaksınız da kim olacak?” dedi. Kılıçdaroğlu, “Kadın kardeşlerim zarar etmiyoruz, ‘battık’ diyorlar. Her şeyin farkındayım. Onlar ceplerini doldurmakla meşgul, ben sizi düşünmekle meşgulüm. Onlar Amerikalar’da çiftlikler satın alıyorlar, ben bu ülkenin tarlalarında çaba harcayan sizleri düşünüyorum. Sizler çalıştığınız zaman karnımız doyacak. Dışarıdan buğdayı, arpayı, samanı alıyoruz. Bu ülkenin topraklarında tamamını üretmek mümkün... Yaptığının iş çok değerlidir. Tarım stratejik sektördür. Arabanız olmayabilir ama günde 2 kez karnını doyurmak zorundasınız. Sizin değerinizi siyaset kurumu bilmiyorsa o siyaset kurumu batsın!” diye konuştu. 

KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK, TARSİM DÖNECEK, HACİZ KALKACAK! 
Kılıçdaroğlu partisinin iktidar olması durumunda yapacaklarını ise şöyle sıraladı: 
İktidar olduğumuzda çiftçilerin, besicilerin aldıkları kredilerin faizlerini ‘tak’ diye sileceğiz. Nefes alacaksınız. ‘Oh’ demeniz, rahatlamanız lazım... Kim neyi ekecek, bu önceden planlanacak. Her çiftçi neyi ekeceğini bilecek ve  asla zarar etmeyecek. Siz zarar ettiniz mi, Türkiye zarar ediyor. Yolu şu; kim neyi ekecek belli olacak. Buğday mı, arpa mı, fasulye mi, ne ekiliyorsa maliyeti çıkaracağız. Makul bir kar vereceğiz. 100 liraya ürettiniz, yüzde 25 lira kar verdik. Maliyeti 125 lira oldu. 125 liraya alıcı buluyorsan sat, onun altına düştüğü zaman onu devlet satın alacak. Sizi asla zarar ettirmeyeceğiz. Buna taban fiyat diyoruz. Devlet makul bir karla onu satın alacak. Sel olur, yangın olur… Çiftçi birlikleri ile oturacağız, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Kanunu yeniden yapacağız. Yangın, sel, su baskını olduğu zaman TARSİM karşılayacak. Bir kanun var, tarım kanunu... 21. maddesi diyor ki; ‘Her yıl çiftçiye milli gelirin yüzde 1’i kadar teşvik verilir’… Bu tam anlamıyla verilmedi. Hükümetlerden alacağınız 273 milyar lira. Kanuna göre ödemeleri gerekirken ödemediler. Her yıl milli gelirin yüzde 1’i oranında size pay vereceğiz. İşi sözün ötesine taşıyıp çiftçi birliklerinin yüzde 1’in ödenip ödenmediğini denetleme hakkını vereceğiz. 

"UYGULAMALARDAN BİRİSİNİ DE İZMİR YAPACAK"
Çiftçinin traktörü haciz edilmeyecek. Haciz uygulamasına son vereceğiz. Mazotun ne olduğunu biliyorum. Şehirde yaşayan birisi mazota zam geldiğinde arabasını isterse kullanmayabilir ama çiftçi tarlayı ne yapacak? Mecburen kullanacak, tarlasını sürecek. Avrupa ülkelerinde yapılan bir kırmızı mazot uygulaması var. Çiftçiye satılan mazot… Çiftçi gidip düşük fiyattan alacak akaryakıtını, onu kullanacak. Çiftçiye desteği vereceğiz. Elektrikten şikayet ediyorlar. Önce doğudan 6 ilden başlayacağız. Güneş enerjisi ile elektrik elde edeceğiz. Çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak artan elektriği satacak ve kar edecek. Dışarıdan petrol, mazot geliyor, parayla, kömür getiriyorlar parayla… Allah’ın güneşi parayla mı Allah aşkına? Sadece paneller kuracaksın, elektrik elde edeceksin elektrikten para kazanacaksınız. Bunun sözünü Şanlıurfa’da verdim, burada da veriyorum. Uygulamalardan birisini de İzmir yapacak. İzmir Büyükşehir de bu konuda adım attı... Elin oğlu yapıyor, biz de yapacağız. Çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz.

Nerede çiftçi çalışıyorsa kırsal kesimin her yerine hayvancılık yapanlar için veteriner, toprakla uğraşıyorsa ziraat teknisyeni tayin edeceğiz. Bunların tamamını kamu görevlisi olan veteriner, ziraat mühendisi ve ziraat teknisyeni yapacak. 

ÜRETECEĞİZ, KAZANACAĞIZ,  O BEYEFENDİYİ DE EMEKLİ EDECEĞİZ! 
Kılıçdaroğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Gençler kırsal çalışmak istemiyorlar. Şehirlere gidip iyi gelir elde edemiyorlar. Kırsalda çalışan gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Bunu da yapacağız. Alın terinin değerli olduğunu biliyorum, emeğin değerli olduğunu biliyorum. Kadınların kırsal kesimde erkeklerden daha fazla çalıştığını da biliyorum. Bütün bunları ortadan kaldırmak mümkün. Sandığa gideceksiniz oy kullanmaya gideceksiniz, söylediklerini sakın unutmayın. Bizim karnımızın doyuran sizlersiniz, alın teri dökenler sizlersiniz. Kazanması gereken sizlersiniz. Bu milletin efendisi olması gereken sizlersiniz. Bunu yapacağız. Bizi böyle saraylardı, oydu, buydu onlar değil… Çiftçinin evine gideceksin, milletten kopmayacağız. Emeği var elın teri var. O üretecek bizim karnımız doyacak. Bizim insanımızı üretecek. Herkes kar edecek. Planlama yapacağız. Bakıyorlar patates çok iyi herkes patates ekiyor bir bakıyorsunuz ertesi sene zarar etmişsiniz. Sen fasulye, sen pamuk ekeceksin, plan yapacağız. Sandığa gideceksiniz, unutmayın. Umudumuz buy salonda. Bu salon çalıştığı sürece, sandığa gidip vicdanını dinleyip oy kullandığı sürece Türkiye’nin kaderini beraber değiştireceğiz. Üreteceğiz ve kazanacağız, o beyefendiyi de emekli edeceğiz. 

SOYER: ONUN İÇİN ‘BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN’ DİYORUZ! 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sayın Genel Başkanım bugün bizi onurlandırdınız” diyerek başladığı konuşmasında, “Derdimiz şu, içinde yaşadığımız bu tabloyu hak etmiyoruz! Bu bereketli topraklarda çok daha iyisi mümkün bunu biliyoruz. Bunun azmiyle, bunun kararlılığıyla yanıp tutuşuyoruz. Ve göreceksiniz bu topraklarda yaşayan insanlar diyecekler ki ‘Ben de anam, babam gibi çiftçi olacağım. Ben de bu topraklarda toprağıma sahip çıkacağım’… Yani köylüyü milletin efendisi yapmaya kararlıyız. Onun için başka bir tarım mümkün diyoruz” ifadelerini kullandı. 

YÜCEL: O KABİNE GELDİĞİNİZDE BUNLARI HATIRLAYIN! 
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ise programdaki konuşmasında şunları söyledi: Ekonomik kriz nedeniyle toplumun tüm kesimleri ezilirken çiftçiler akaryakıt fiyatları karşısında adeta hayatta kalma mücadelesi veriyor. Sorunlar çok ama çözümleri biliyoruz. ‘Köylü milletin efendisidir’ diyen Atatürk’ün önderliğinde ‘Bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğim’ ve ‘Hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetiminde bütün sorunları çözebilecek güçteyiz. Bunun en güzel örneğini tarıma çiftçiye üreticiye verdiği Türkiye’nin ötesinde bir tarım vizyonu sergileyen İzmir Büyükşehir Belediyemiz gösteriyor. Bir konuya değinmek istiyorum… Ama zamanında ama erken o sandık gelecek. O an geldiğinde, o oy kullanma kabinine geldiğinizde, akaryakıt fiyatlarını hatırlayın, elektrik faturaları hatırlayın, gübre fiyatlarını hatırlayın, gıda maddelerine gelen zamları hatırlayın. Bütün yaşadığınız sıkıntıları hatırlayın ve elinizi vicdanınıza koyun.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu programın ardından da İzmir mesaisine devam edecek. 
CHP Lideri’nin kentteki programının geri kalanı şöyle şekillenecek: 
 

 
İzmir'de yasa dışı geçiş operasyonu!
 
Atatürk Maskı'na yaz bakımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP kürsüyü İzmir'in üreten kadınlarına verdi: Yürek yakan mesajlar!
Ödemiş'te gerçekleştirilen Küçük Menderes Çiftçi Buluşması'nda kürsüye ...
Kılıçdaroğlu'na: Burnunuz koku da mı almıyor?
CHP Lideri'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 3 yıllık sunumuna ...
Beko: Duymayan kulaklar duysun, görmeyen gözler görsün artık!
Sağlık çalışanları ve emeklilerinin haklarının iyileştirilmesini içeren ...
 
Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya'ya tepki
Bakan Akar, teröre destek üzerinden İsveç ve Finlandiya'yı eleştirdi. ...
Sertel, Süleyman Soylu’ya seslendi: Sizin zulmünüz ilk seçime kadar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, özellikle ...
AK Partili Sürekli'den esnaf mesaisi ve çarpıcı mesajlar!
AK Parti İl Başkanı Sürekli, esnaf mesaisinde önemli mesajlar verdi. Sürekli, ...
 
CHP Heyeti Karabağlar'ın projelerini gezdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'yla PM üyesi milletvekilleri Candan ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de Erdoğan'a 'yüreğin yetiyorsa' yanıtı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İzmir’ mesajı verdiği programda ...
CHP'li Öztrak'tan İzmir'de çarpıcı 'Erdoğan' mesajı: Aday mı değil mi göreceğiz!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri