POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
4 Kasım 2022 Cuma - 15:26

CHP'li Adıgüzel İzmir'de açıkladı: Türkiye'de kaç bin mülteci ve göçmen seçmen var?

“2023 Genel Seçimlerinde Seçim Güvenliğinin Önemi ve Önlemleri” başlıklı konferansta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel, Türkiye’de 200 bin mülteci ve göçmen seçmen olduğunu söyledi.

CHP li Adıgüzel İzmir de açıkladı: Türkiye de kaç bin mülteci ve göçmen seçmen var?

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “2023 Genel Seçimlerinde Seçim Güvenliğinin Önemi ve Önlemleri” başlıklı konferans, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in katılımıyla gerçekleşti. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Erdal Karademir, partililer ve birlik üyeleri katıldı. 

TC VATANDAŞLIĞI SATIŞA ÇIKTI
Konferansta yaptığı konuşmasında çok hassas bir seçim sürecine girildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, “YSK’nın haksız, hukuksuz uygulamalarını deneyimledik. Devletin kurumlarına güven kalmamış durumda. AKP’nin verdiği en büyük zararlardan biri de bu. Resmi ramlara göre 4 milyon deniyor ama 10 milyonun üstünde olduğunu söyleyenler var. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sığınmacıların Türkiye’de yaşadığını belirten araştırmalar var. Suriyelilerin Türkiye’de yarattığı birçok sorun var. Genel başkanımız da ifade ediyor, 2 yıl içinde ülkelerine göndereceğiz diyor. Bunun getirmiş olduğunu yeni bir süreç var o da seçim. Seçimde oy kullanacaklar mı? Bu yabancıların oy kullanması için vatandaş olmaları gerekiyor. İstisnai vatandaşlık diye bir mesele var. Geçmişte bakanlar kurulu kararıyla vatandaşlık verilirdi. Resmi gazetede duyurulurdu. Artık sadece Cumhurbaşkanının iki dudağı arasında, kamuoyuna duyurulmadan vatandaşlık verebilme hakkı var. Bir gayrimenkul alırsa hatta onu da almıyorlar. Bunun tüccarları var, payını alıyorlar, bizim vatandaşlığımız da birilerine peşkeş çekiliyor. Eğer 50 kişi çalıştıran firma kurarsan yine vatandaş olabilirsin diyor. TC vatandaşlığı böyle satışa çıkmış durumda” dedi.

200 BİN MÜLTECİ VE GÖÇMEN SEÇMEN!
Seçmen listelerini inceleyerek yaptıkları çalışmalardan bahseden Adıgüzel, “Bir komisyon kurduk ve çalışmalarımızı 1 yıldan fazla süredir sürdürüyoruz. Analiz yapıyoruz, son aldığımız seçmen listesinde kişinin doğduğu yere bakıyoruz. Türkiye 100 yıllık bir ülke, teknolojinin son 20 yılda devlet işlemlerinde de kullanıldığını görürsek 383 bin ayrı doğum yeri var seçmen listesinde. Çünkü nüfus memurları hep elle yazmışlar geçmişten beri. İmla bilgisi doğrultusunda sizin doğum yeriniz değişebiliyor. Böyle bir sorun vardı. Bu bilgilerin hepsine bakıyoruz. Türkiye’de toplamda 900 bine yakın yabancı ülkelerde doğmuş insanlar var.  Birinci başlık doğum yeri ikinci ise; CHP’nin ciddi bir bilgi işlem arşivi var. Yabancı ülkede doğanları çıkarıyoruz. Sonra tekrar sorguluyoruz, ne zaman seçmen olmuş diye bakıyoruz. Yaklaşık 140 bin civarı Suriyeli var seçmen listelerinde. 20 bine yakın Afgan var, bir o kadar Iraklı var, İranlı var. 4 bine yakın da Libyalı var. Toplamda 200 bin Suriye, Afgan, Irak, İran ve Libya’dan gelen seçmen var görünen. Bu en son aldığımız seçmen listesi itibariyle gördüğümüz rakam. Yakın zamanda bu listeleri yeniden inceleyip takip ediyor olacağız. Bu meseleye bugün 200 bin kişi bir şey olmaz diye bakmamalıyız. Bu Türkiye’nin geleceğini etkileyecek sosyolojik bir mesele.  Seçim güvenliği tarafından işin gelmiş olduğu durum bu” ifadelerini kullandı.

CHP BİRİNCİ PARTİ OLACAK
Adıgüzel, son olarak şunları söyledi: “Türkiye öyle bir hale geldi ki ne hinlik yapacak diye düşünür olduk. Şeytanın aklına gelmeyecek işleri bunlar ne yapar diye düşünüp önlem almaya uğraşıyoruz. Türkiye’nin çok daha önemli meseleleri varken temiz ve adaletli bir seçim nasıl oluru konuşuyoruz. Bu seçimler adil bir ortamda gerçekleşirse CHP, birinci parti olacak.”

DEMOKRASİMİZİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Erdal Karademir ise, “Uzun süreden beri bu etkinlikleri yapamıyorduk. Çünkü 2 yıla akın süre pandemi diye hepimizin bir araya gelmesi engellendi. 2010 yılından bu yana yüzlerce etkinlik yaptık. Cumhuriyet’e ve demokrasiye uygun şekilde mücadele verdik. Bu etkinlikleri bundan sonra da devam ettireceğiz çünkü önümüzde seçim süreci var. Bu seçim demokrasimizi çok yakından ilgilendiriyor. Hiçbirimiz bu süreçte bir kenarda duralım, aday kimmiş gibi sorunlarla uğraşmadan, CHP’nin öncülük ettiği 6’lı masa dediğimiz birliğin kazanması için tüm çabayı göstermek zorundayız. Bu seçimlerde, seçim güvenliği çok önemli. Hiç şaibesiz, güvenilir bir seçim süreci yaşamadığımızı hissediyoruz” açıklamasını yaptı.

 
CHP'li Yücel'den Çeşme Projesi çıkışı: Ne kadar süslerseniz süsleyin katliam demek!
 
"Geleceğin siyasetine yön vermek niyetindeyiz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den Çeşme Projesi çıkışı: Ne kadar süslerseniz süsleyin katliam demek!
CHP İzmir Örgütü Çeşme'de sahaya indi. Vatandaşın ve esnafın nabzını tutan ...
Bakan Ersoy: Rant deyip kestirip atmak İzmir halkına ihanet!
Kültür ve sanat kompleksine dönüştürülecek Eski Tekel Fabrikası'ndaki ...
Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması
MÜSİAD EXPO fuarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı ...
 
Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi mesajı: Planlar için tarih verdi!
AK Parti’nin ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ İzmir programı toplantısı ...
Bütçe çıkışı: Eğitim payı sürekli düşüyor!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, 2023 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM ...
Erdoğan: Eğitim en büyük önceliğimiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hangi kademede olursa olsun, evlatlarımızın ...
 
Bakan Soylu deprem sonrası İzmir'de: Son durumu açıkladı
Bakan Soylu, 4,9 büyüklüğündeki depremde panik nedeniyle 31 kişinin hastanelere ...
CHP'den İzmir kampı: 81 ilden katılım, gündemde neler var?
CHP, seçim güvenliği ve veri akışı stratejisi ile öbek örgütlenme gündemiyle ...
Sözcü Kalın'dan önemli F-16 açıklaması
ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri