POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
23 Kasım 2017 Perşembe - 09:17

CHP'li Bakan cezaevleri için araştırma istedi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından hazırlanan ve CHP’li vekillerin imzasıyla TBMM’ye sunulan meclis araştırma önergesinde cezaevlerinde insan onuruna, insan haklarına, hukuka ve evrensel değerlere aykırı olarak işkence ve kötü muamele iddialarına yer verildi.

CHP li Bakan cezaevleri için araştırma istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cezaevlerinde tutuklulara yönelik işkence ve kötü muamele ile hak ihlalleri iddialarının araştırılarak gerçeğin ortaya çıkarılması ve cezaevlerinin koşullarının insani, hukuki ve evrensel değerlere uygun hale getirilmesine yönelik gerekli önlemlerin alınarak denetim mekanizmasının sağlıklı işlemesinin sağlanması amacıyla meclis araştırması istedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından hazırlanan ve CHP’li vekillerin imzasıyla TBMM’ye sunulan meclis araştırma önergesinde cezaevlerinde insan onuruna, insan haklarına, hukuka ve evrensel değerlere aykırı olarak işkence ve kötü muamele iddialarına yer verildi.

CHP’li Murat Bakan, kamuoyuna yansıyan cezaevlerindeki kapasite yetersizliğine bağlı olarak tutukluların yatak yetersizliğinden yerlerde yattığı, koğuşların ısıtma sorunu, koğuşlara temizlik malzemesi ve sıcak su verilmemesi gibi hijyen koşullarının sağlanamaması gibi sorunların yanı sıra; gazete ve kitap yasağı, koğuşta türkü söyleyip halay çeken tutuklulara ‘cezaevinde korku ve panik yaratmak’ gerekçesi ile aile görüşünden men cezası verilmesi gibi uygulamalara vurgu yaptı.

OHAL İLE HUKUKUN KURALLARI VE İNSAN HAKLARI HİÇE SAYILIYOR!
Her gün basına yansıyan tutuklulara yönelik hakaret ve küfür gibi psikolojik şiddet ile fiziksel şiddet uygulandığı, çıplak aramayı kabul etmeyen tutuklulara yönelik ellerin ve ayaklarının bağlanarak ‘domuz bağı’ denilen şekilde işkence yapıldığı iddialarına da dikkat çeken Bakan, “Her hukuk devletinde, herhangi bir suçlamayla karşılaşan insan, hukuka ve adalete sığınır. Ancak ülkemizde OHAL ile birlikte hukukun kuralları ve insan hakları hiçe sayılıyor. Her gün basına yansıyan bu iddiaların araştırılması elzemdir” dedi.

KÖTÜ MUAMELE VE İŞKENCE İNSANLIK SUÇUDUR!
Türkiye’de bulunan toplam sayısı 381 olan cezaevinin, 139 tanesi son on yılda, bunların 38 tanesinin ise geçtiğimiz yıl inşa edildiğini hatırlatan Bakan, cezaevlerindeki intihar olaylarına ilişkin açılan soruşturmalar ve soruşturmaların sonuçlarıyla ilgili sağlıklı bilgi ve verilere ulaşılamadığını belirterek, “Ceza yargılaması; kişinin topluma kazandırılması ve ıslah amacı taşır. Kişinin onurunu zedelemeye, kişiliğini elinden almaya hizmet eden; hem bedensel hem de ruhsal tahribata neden olan kötü muamele ve işkence hukuka aykırıdır, insanlık suçudur. Biz CHP’li vekiller olarak, cezaevlerinde tutuklulara yönelik işkence ve kötü muamele ile hak ihlalleri iddialarının araştırılarak gerçeğin ortaya çıkarılması ve cezaevlerinin koşullarının insani, hukuki ve evrensel değerlere uygun hale getirilmesine yönelik gerekli önlemlerin alınarak denetim mekanizmasının sağlıklı işlemesinin sağlanması amacıyla meclis araştırması açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 
Muğla'daki deprem bir mahalleyi evsiz bıraktı
 
Harekat memurunun dikkati uçak kazasını önledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Soçi'de Türkiye'nin kırmızı çizgisini çekti!
Türkiye, Rusya ve İran Soçi’de ‘Suriye’de çözüm’ için masaya otururken ...
CHP Karşıyaka kaybetti!
Kılıçdaroğlu’nun “Belediye başkanları müdahil olmasın”demesine rağmen ...
Bakan Canikli'den bedelli askerlik açıklaması
Milli Savunma Bakanı Canikli, "Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli ...
 
CHP Karabağlar’da Yıldız ‘adayım’ dedi, temiz siyaset vurgusu yaptı
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali ihsan Yıldız, ikinci kez adaylık için ...
Başbakan Yıldırım'dan Reza Zarrab açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım ABD'de devam eden Reza Zarrab davasında ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu'ndan Başkent'te ayaküstü zirve!
Başkan Kocaoğlu, Bilkent Otel'deki belediye başkanları toplantısı sonrası ...
 
Sarıgül 2019'da aday olacağını açıkladı
2019 yerel seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan İstanbul Şişli ...
Zirve bitti: Erdoğan iki liderin yanında net konuştu
Suriye'nin geleceği için büyük önem taşıyan görüşme bugün Rusya'nın Soçi ...
İzmir siyasetinde 'NATO skandalı' tartışması: Kaya ile Güven'den foto-kapışma!
AK Partili Kaya'nın CHP'yi eleştiren sözleri tartışma çıkardı. Güven'in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri