POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
Kılıçdaroğlu: Yeni bir süreci inşa etmeliyiz
Kılıçdaroğlu: Yeni bir süreci inşa etmeliyiz
Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama
Bahçeli'den Sinan Ateş davasına ilişkin açıklama
22 Haziran 2023 Perşembe - 09:38

CHP'li Polat ile AK Partili Kaya arasında 'arsa mağdurları' tartışması!

CHP'li Polat, “Tunç Başkan’ın Balçova arsa mağdurlarının sorunlarını çözecek şekilde planlama ile ilgili adım atması bazılarını sinirlendirmiş. Tabi Sayın Kaya, ‘yaptım oldu’cu bir zihniyetin temsilcisi. Bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışını bir türlü kavrayamıyor” dedi. Polat'a yanıt veren AK Partili Kaya, "Sizin bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışınız sebebiyle Balçova Arsa Mağdurları sorunu 50 yıldır devam ediyor. Tekrarlıyorum, size 1 Ekim’e kadar süre!" ifadelerini kullandı.

CHP li Polat ile AK Partili Kaya arasında  arsa mağdurları  tartışması!

Balçova arsa mağdurlarının sorunlarına çözüm yerel siyasetin gündem maddesi olmaya devam ediyor. 

Son olarak konu hakkında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'tan yanıt geldi. CHP İzmir Milletvekili Polat, “Tunç Başkan’ın Balçova arsa mağdurlarının sorunlarını çözecek şekilde planlama ile ilgili adım atması bazılarını sinirlendirmiş. Sayın Kaya çıkıp ‘hayal satıyorlar, insanların umutlarıyla oynuyorlar’ diyor. Tabi Sayın Kaya, ‘yaptım oldu’cu bir zihniyetin temsilcisi. Bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışını Sayın Kaya bir türlü kavrayamıyor” diye konuştu.

"SORUN, YAĞMA VE TALAN GÖZLÜĞÜYLE BAKILARAK ÇÖZÜLEMEZ"
AK Partili Kaya tarafından yapılan açıklamaları ‘karalama’ çabası olarak değerlendiren Polat, “Ne demiş Sayın Kaya; ‘Hazine’nin ve ormanın yerine de kanun ise kanun çıkararak sorunu çözeceğiz’. İnsanların hakları, sağlıklı bir çevre, yaşanabilir kent gibi olgular ya da orman alanı, ağaçlandırılacak alan, jeolojik açıdan sakıncalı alan gibi kavramlar Sayın Kaya’ya yabancı. Mevcut sorun, asıl yağma ve talan gözlüğüyle bakılarak çözülemez. Sayın Kaya, Tunç Başkan’ın, Büyükşehir Belediyesi’nin icraatları üzerine bilgisizce konuşarak eleştiri yaptığını sanıyor” dedi.

DAHA NE YAPILABİLİR?
Balçova arsaları olarak bilinen bölgeyle ilgili de güncel durumu özetleyen Polat, “Bölgede tapulu parselleri içeren alana ilişkin imar planı 2011 yılında onandı ve plan halen yürürlükte. Yerleşmeye yönelik kısıtlayıcılar sebepler söz konusu. Parsellerden alınması gereken kamusal kesinti miktarının %76 oranlarına ulaşması ve bu oranın yasal zayiat oranının çok üzerinde olması nedeniyle bugüne dek imar uygulaması gerçekleşemedi. Yaşanan sorunların çözülmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı itibariyle Balçova Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak imar planı revizyonu çalışmalarına başlandı. Etüt çalışmaları güncellendi, Kurum/kuruluş görüşlerinin alınması süreci tamamlanma aşamasına getirildi. Sonuç olarak 2011 onay tarihli imar planında öngörülen %76 kamusal terk oranının %45'e düşecek şekilde yeni bir imar planı çalışmasının önü açıldı. Vatandaşlara mülkiyet hakkının verilebilmesi için de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda bir komisyon kuruldu. Hazırlanan imar planları önümüzdeki günlerde meclis gündemine taşınacak. Bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışı böyle bir şey. Hem mağduriyetleri ortadan kaldırmak hem de çevreye saygılı, yaşanabilir kent oluşturmak için daha ne yapılabilir Sayın Kaya?” diye sözlerini tamamladı. 

KAYA: TEKRAR EDİYORUM, 1 EKİM'E KADAR SÜRE! 
AK Partili Kaya ise Polat'ın açıklamalarına sosyal medyadan yanıt verdi. Kaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Sayın Polat, benim “CHP’nin bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışını” kavrayamadığımı söylemiş...
Evet kavrayamıyorum. Sayın Polat, sizin “Bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışınız” sebebiyle Balçova Arsa Mağdurları sorunu 50 yıldır devam ediyor. Tekrarlıyorum, size 1 Ekim’e kadar süre! Yoksa sizin tabiriniz ile “Yaptım oldu zihniyetinin temsilcisi” olarak nasıl hızlı bir biçimde meseleyi çözdüğümüzü izlersiniz.

 
Paris’in merkezinde patlama: 37 kişi yaralandı
 
En kısa gecede tarihi miras koşusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan imzaladı: Bakan yardımcıları belli oldu!
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre bakanların yardımcıları belli oldu.
CHP'de 8.5 saatlik kritik zirve, o iddiaya yalanlama!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla seçim ...
Soyer'den 'yeni siyaset belgesi': Sağcılaşma çıkışıyla değişim mesajı!
CHP'de seçim muhasebesi ve 'değişim' tartışmaları sürerken Büyükşehir ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'yi konutunda ...
İzmir siyasetinde ‘kredi’ tartışması: Soyer ile Dağ karşı karşıya!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, Çiğli Atık Su Atık Su Arıtma Tesisi’nin ...
Erdoğan'dan başörtüsü için anayasa değişikliği çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in yeni döneminde AK Parti'nin ...
 
CHP İzmir’de sandık heyecanı: Tatil bitiyor, parti içi yarış başlıyor!
CHP İzmir’de kongre süreci üye listelerinin yapılan itirazların karara ...
Kulis: Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu kararı netleşti
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'deki 'değişim' tartışmalarını ...
DEVA, Gelecek ve Saadet: Yeni bir parti mi geliyor?
14 Mayıs seçimlerinde toplamda 35 sandalye elde eden DEVA Partisi, Gelecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri