CHP olarak iktidarın yok saydığı esnaf, çiftçi, emekli ve üreticilerin de içinde olduğu tüm kesimler için adil bir gelecek amaçladıklarını belirten Polat, partisinin tarım politikalarını anlattı. Polat, “TARİŞ, Et ve Süt Kurumu gibi kurumları yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçimizi güçlendireceğiz. Çiftçiyi yeniden milletin efendisi yapacağız” dedi.
CHP İzmir Milletvekili adayları Mahir Polat ve Salih Özçifçi, seçim çalışmaları kapsamında toplumun tüm kesimleriyle bir araya geliyor. Ödemiş ve Tire’de seçim çalışmaları gerçekleştiren Polat ve Özçifçi, genel olarak tarım işletmelerinin yoğun biçimde bulunduğu sanayi sitelerini gezip, sorunları dinledi. Partisinin tarım politikalarını ve hedeflerini anlatan Polat, “Rant ekonomisini değil, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız. Ücretlerin yükselmesini ve gelirin hakça paylaşılmasını sağlarken, üretimde teknoloji atılımıyla daha yüksek katma değer hedeflerimize ulaşacağız” dedi.
“ÇİFTÇİYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Ödemiş ve Tire’deki seçim çalışmalarına örgütler de destek verdi. Her iki ilçede esnafla buluşup sorunları dinleyen Polat ve Özçifçi, vatandaşlarla bir araya geldi. Emeklilerin, çalışan işçilerin, öğrencilerin, ev hanımlarının dertlerini dinleyen Polat ve Özçifçi, CHP iktidarında hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi. Polat, ülkemizde yıllardır büyük sorunların yaşandığı tarım alanındaki politika ve uygulamaların yeni baştan ele alınacağını ifade ederek, “Fiskobirlik, TARİŞ, Et ve Süt Kurumu gibi kurumları yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçimizi güçlendireceğiz. Çiftçiyi yeniden milletin efendisi yapacağız. Çiftçi bir yıl önceden ne üreteceğini bilecek ve kar edecek” dedi.
“TÜRKİYE’Yİ TARIMDA İHRACATÇI ÜLKE YAPACAĞIZ”
Polat, çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracaklarını, böylelikle mazotun litresini 3 TL’den çiftçiye vereceklerini belirterek, CHP’nin hayata geçireceği projeleri şöyle sıraladı:
“Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz. Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin yüzde 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Tüm tarımsal KİT’lerin özelleştirme süreçlerini durduracağız. Şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerini iptal edeceğiz.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |