POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
9 Haziran 2018 Cumartesi - 11:50

CHP'li Polat'tan çiftçiye 'efendi' vaat!

CHP İzmir Milletvekili adayları Mahir Polat ve Salih Özçifçi, Ödemiş ve Tire’de seçim çalışmaları gerçekleştirdi. Tarım işletmelerinin yoğun olarak bulunduğu sanayi sitelerini gezip, sorunları dinleyen Polat ve Özçifçi, çalışan işçilerle de sohbet etti.

CHP li Polat tan çiftçiye  efendi  vaat!

CHP olarak iktidarın yok saydığı esnaf, çiftçi, emekli ve üreticilerin de içinde olduğu tüm kesimler için adil bir gelecek amaçladıklarını belirten Polat, partisinin tarım politikalarını anlattı. Polat, “TARİŞ, Et ve Süt Kurumu gibi kurumları yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçimizi güçlendireceğiz. Çiftçiyi yeniden milletin efendisi yapacağız” dedi.

CHP İzmir Milletvekili adayları Mahir Polat ve Salih Özçifçi, seçim çalışmaları kapsamında toplumun tüm kesimleriyle bir araya geliyor. Ödemiş ve Tire’de seçim çalışmaları gerçekleştiren Polat ve Özçifçi, genel olarak tarım işletmelerinin yoğun biçimde bulunduğu sanayi sitelerini gezip, sorunları dinledi. Partisinin tarım politikalarını ve hedeflerini anlatan Polat,  “Rant ekonomisini değil, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız. Ücretlerin yükselmesini ve gelirin hakça paylaşılmasını sağlarken, üretimde teknoloji atılımıyla daha yüksek katma değer hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

“ÇİFTÇİYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Ödemiş ve Tire’deki seçim çalışmalarına örgütler de destek verdi. Her iki ilçede esnafla buluşup sorunları dinleyen Polat ve Özçifçi, vatandaşlarla bir araya geldi. Emeklilerin, çalışan işçilerin, öğrencilerin, ev hanımlarının dertlerini dinleyen Polat ve Özçifçi, CHP iktidarında hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi. Polat, ülkemizde yıllardır büyük sorunların yaşandığı tarım alanındaki politika ve uygulamaların yeni baştan ele alınacağını ifade ederek, “Fiskobirlik, TARİŞ, Et ve Süt Kurumu gibi kurumları yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçimizi güçlendireceğiz. Çiftçiyi yeniden milletin efendisi yapacağız. Çiftçi bir yıl önceden ne üreteceğini bilecek ve kar edecek” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ TARIMDA İHRACATÇI ÜLKE YAPACAĞIZ”
Polat, çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracaklarını, böylelikle mazotun litresini 3 TL’den çiftçiye vereceklerini belirterek, CHP’nin hayata geçireceği projeleri şöyle sıraladı:
“Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz. Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin yüzde 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Tüm tarımsal KİT’lerin özelleştirme süreçlerini durduracağız. Şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerini iptal edeceğiz.”

 
Narlıdere’de sekiz fidana sekiz Çınar
 
MHP'li Şahin: Üretim artacak, işsizlik çözülecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaya'dan Çeşme mesajı: Yıldız olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla, Çeşme ve Karabağlar'daki programlarla ...
CHP'li Bakan AK Parti'yi hedef aldı: Korkutarak oy devşirme peşindeler!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve birinci bölge ikinci sıra ...
AK Partili Güneri: Halkımız olan bitenin farkında
İzmir’i ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlarla bir araya gelen ...
 
AK Partili Yavuzer Kam gençlerle tekne turunda buluştu
AK Parti İzmir’in genç Milletvekili Adayı Fatih Reha Yavuzer Kam, Gençlik ...
AK Partili Doğan'a STK'lardan tam destek!
İzmir’in en etkin  STK’ları arasında yer alan Siverekliler Derneği,  Ege ...
Ulupınar'dan Çeşme mesaisi: Turizmi 12 aya yayacağız
İYİ Parti İzmir Milletvekili adayı Yıldırım Ulupınar, 24 Haziran'da yapılacak ...
 
Çıray'ın gündeminde ekonomi: Tek çare Erdoğan'ı emekli etmek!
24 Haziran'a yönelik saha çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Genel Sekreteri ...
Bahçeli’nin çıkışının nedeni belli oldu!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti milletvekili adaylarına ...
Bakan Canikli'den Münbiç açıklaması: Türkiye ve ABD...
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Yılbaşından bu yana Irak'ın kuzeyinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri