POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni patlamalar
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni patlamalar
Birleşmiş Milletler'de Netanyahu'ya protesto!
Birleşmiş Milletler'de Netanyahu'ya protesto!
'Şehit kokusu' satışına ceza kesildi!
"Şehit kokusu" satışına ceza kesildi!
Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon tahmini açıklandı
Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon tahmini açıklandı
13 Eylül 2018 Perşembe - 12:53

CHP’li eski vekilden çarpıcı ‘İzmir’ iddiaları: MHP istiyor, AK Parti masasında o isim var!

CHP İstanbul Eski Milletvekili Barış Yarkadaş AK Parti ile MHP’nin olası yerel seçim ittifakı hakkında İzmir’i de yakından ilgilendiren çarpıcı iddialar ortaya atarken, AK Parti cephesinde de İzmir adaylığı için İTO Başkanı Özgener’in ön planda olduğunu ileri sürdü.

CHP’li eski vekilden çarpıcı ‘İzmir’ iddiaları: MHP istiyor, AK Parti masasında o isim var!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Eski Milletvekili Barış Yarkadaş Twitter hesabından attığı seri mesajlarla AK Parti ile MHP’nin olası yerel seçim ittifakı hakkında açıklamalarda bulunurken, çarpıcı ‘İzmir’ iddialarında da bulundu.

AK Parti ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak için pilot bölgelerde çalışma yaptıklarını ifade eden Yarkadaş, MHP’nin İzmir, Adana ve Mersin'de kendilerinin desteklenmesini istediğini özellikle İzmir için ısrarcı olduğunu ileri sürdü.

Yarkadaş’ın bir diğer çarpıcı iddiası da AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı konusunda öne çıkan ismin İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener olduğu yönünde… Yarkadaş bu iddiasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresine söylediği ileri sürülen sözlere dayandırdı.

İŞTE O MESAJLAR

1- AKP ve MHP, yerel seçimlerde yapacakları ittifak için pilot bölgelerde çalışma başlattı. Her iki parti de ilçe teşkilatlarına bu konuda görüşme / müzakere yetkisi veriyor. Çalışma, söz konusu ilçede yerel seçimde hangi partinin en yüksek oyu alacağının tespitiyle başlıyor

2- AKP ile MHP arasındaki görüşmelerden biri de İstanbul'da yapıldı. Belediyeyi CHP'nin yönettiği bu ilçede, AKP'nin MHP'den daha yüksek oy alacağı tespiti yapıldı. Bunun üzerine MHP'liler dört meclis üyesi ve Meclis Başkanlığı'nın kendilerine verilmesini istedi.

3-Pilot bölgede yapılan bu çalışmada son kararı partilerin genel merkezleri verecek. Böylece 'doğal ve tabanda ittifak projesi' hayata geçirilecek. AKP, Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'deki seçimlere asılmayacak ve MHP'ye jest yapılacak. MHP de Ankara ve İstanbul'a yüklenmeyecek.

4- Ancak MHP'nin öteden bu yana; İzmir, Adana ve Mersin'de kendilerinin desteklenmesini istediği biliniyor. Bahçeli bu konuda kararlı olduğunu göstermek için Adana B. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü şimdiden aday ilan etti ve pazarlığın önünü kesti. MHP İzmir için de ısrarlı…

5-AKP ise bu gelişmelerin yanı sıra, aday arama çalışmalarını sürdürüyor. Erdoğan, yakın çevresine "Büyükşehir belediyelerini şirket gibi ve CEO mantığıyla yönetecek kişileri aday yapacağım" diyor. Bu bağlamda İzmir için İş insanı - İhracatçı, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'de…

6- yoğunlaşılıyor. Özgenerler İzmir'in köklü ailelerinden... AKP, Bahçeli'nin "İzmir ısrarı''na rağmen, CHP'nin güçlü olduğu bu kentte şansını bir kez daha denemek istiyor. Tabii ne olacağını hep birlikte göreceğiz. AKP İzmir'in yanı sıra İstanbul için de "CEO Başkan" arıyor.


7- İstanbul için daha önce Süleyman Soylu, Ahmet Misbah Demircan ve Erol Kaya'nın ismi geçiyordu. Ancak "CEO Başkan" anlayışı öne çıkınca, iş dünyasındaki isimlere yönelindi. Ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Sabancı Holding'ten Güler Sabancı ismi de masaya yatırıldı.

8- İlker Aycı'nın Erdoğan'ın gözdelerinden olduğu biliniyor. Aycı ile Erdoğan ailesinin dostlukları eskiye dayanıyor. Güler Sabancı ise malum... Sabancı Ailesi hep iktidarları desteklemiştir. Ancak Güler Sabancı'nın adaylık konusuna sıcak yaklaşmayacağı dile getiriliyor.

 
CHP Konak Meclis Üyesi o ilçeden adaylığını açıkladı!
 
Erdoğan: Döviz bahanesiyle zam yapanlar...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak Meclis Üyesi o ilçeden adaylığını açıkladı!
Konak Belediye Meclis Üyesi CHP'li Vedat Uğur sosyal medya üzerinden belediye ...
CHP'de koltuklu eyleme ihraç istemi!
24 Haziran seçimlerinin ardından CHP'de başlayan kurultay tartışmaları ...
CHP'li Köse 15 ilçede kadın aday istedi!
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, gelecek yıl mart ayında yapılacak ...
 
Dış temsilciliklere 7 kritik atama!
Dışişleri Bakanlığı'nda bazı büyükelçiliklere ve daimi temsilciliklere 7 yeni isim atandı.
Şengül'den 'kötü koku krizi'nde korkutan rapor ve Büyükşehir'e ikinci çağrı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir’deki kötü koku probleminin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş döviz kararı!
Türk lirasının değerinin korunmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi ...
 
AK Parti'den 'manipülasyona karşı' anket hamlesi!
Aday belirlemede işi sansa bırakmak istemeyen AK Parti, yüz yüze mülakatlarda ...
Çavuşoğlu'ndan iki kritik telefon zirvesi!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Almanya Dışişleri ...
MHP İl Başkanı Karataş'ın acı günü... Kocaoğlu da yalnız bırakmadı!
MHP İl Başkanı Necat Karataş'ın amcası İsmail Karataş (82), sabah namazı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri