POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray, Batshuayi transferini açıkladı!
Galatasaray, Batshuayi transferini açıkladı!
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
30 Kasım 2023 Perşembe - 11:26

CHP'li vekil Soyer'i savundu: AFAD yok, Valilik yok, Bakanlık yok Büyükşehir görev başında!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelttiği deniz taşması felaketi eleştirilerine Meclis’te sert yanıt verdi.

CHP li vekil Soyer i savundu: AFAD yok, Valilik yok, Bakanlık yok Büyükşehir görev başında!

GERÇEKİZMİR - CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın İzmir’de meteorolojik nedenlerle yaşanan deniz taşması sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Polonya’ya gitmesine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Köksal, ‘’İzmir sular altındayken Tunç Soyer görevinin başındaydı. Saat üçe kadar görev dağılımı yapıp orada hasar tespit çalışmalarında bizzat bulunmuş bir Büyükşehir Belediye Başkanıdır. İzmir sular altındayken Valilik ortada yok, AFAD yok, bakanlık yok ama İzBB, Başkanından personeline kadar vatandaşın yanında, hasar tespiti çalışmalarında, herkes görevinin başında” dedi.

Köksal şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve partimiz çokça hedef alınmaya başlandı; İzmir sular altındayken Tunç Soyer görevinin başındaydı, bir kere ona açıklık getirelim. Saat üçe kadar görev dağılımı yapıp orada hasar tespit çalışmalarında bizzat bulunmuş bir Büyükşehir Belediye Başkanıdır ve Aralık ayında da mağdur olan herkesin ödemesini yapıp mağduriyetini de giderecektir.

GEZMEYE GİTMEDİ!

Buradan bunu bir kez daha ilan edelim. o gün, İzmir sular altındayken Valilik ortada yok, AFAD yok, bakanlık yok ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkanından personeline kadar vatandaşın yanında, hasar tespiti çalışmalarında, herkes görevinin başında. Fakat ertesi gün Polonya'da 2026 Avrupa Gençlik Başkenti finali var ve Türkiye'den bu finale kalan ilk kent İzmir. Tunç Soyer’in böyle de bir başarısı var İzmir’de, ilk kez Türkiye'den bir kent gençlik başkenti finaline kalıyor. Finalde 5 kent yarışacak ve final oylaması için gece üçe kadar görevinin başında olup görev dağılımını, hasar tespitini yapan Tunç Soyer denizin çekilmesiyle ve çalışmaların rayına oturmasıyla beraber gece üçte yola çıkıp Polonya'ya gidiyor, oylamalarda bulunuyor ve oylamalar biter bitmez tekrar İzmir’e dönüyor. Yani gezmeye gitmemiş, tatile gitmemiş, İzmir’de görevini yapıp yine İzmir için, İzmir’i bir dünya kenti hâline getirmek için, Gençlik Başkenti final oylaması için Türkiye'de ilk kez başarılmış bir başarı için gidiyor ve görevini yapıp geliyor. Yine, Tunç Soyer üzerinden hırsızlığını bulamıyorsunuz, yolsuzluğunu bulamıyorsunuz, hiçbir şeyini bulamıyorsunuz Nutuk’taki sözler üzerinden yapmış olduğu konuşmadan soruşturma açıyorsunuz. Böyle yalan yanlış, algılar yönetmeyin. Atatürk ve silah arkadaşlarının canlarını ortaya koyarak kurduğu bu devletin makamında oturup da Atatürk'ün Nutuk’ta söylediği ifadelerle soruşturma açamazsınız. Siz bu soruşturmayla neyi hedefliyorsunuz? Amaç, Tunç Soyer üstünden cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü mü hedef almak? Buradan bir kez daha soruyoruz”

CHP'Lİ VEKİL'E BURSALI'DAN YANIT!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, TBMM’de Tunç Soyer’in Polonya’ya gitmesine yönelik eleştirilerine yanıtın Soyer’den değil CHP sözcülerinden geldiğini söyledi. Bursalı, “Sayın Soyer’in yanıt vermeye yüzü olmadığı açık. Onu savunma görevini üstlenenlerin ise yaptıkları şey, CHP’nin en iyi bildiği iş, algı oluşturmak.” İfadelerini kullandı.

Aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan su baskınlarının ardından çok sayıda esnaf ve vatandaş mağdur olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Polanya’ya gitmesi tepkilere neden olmuştu. Soyer’in İzmir’i böyle bir durumda terk etmesini eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı tepkisini yaptığı açıklama ile dile getirmişti. Bursalı’ya yanıt Soyer yerine CHP Grup Başkanvekili’nden geldi. 

“BAŞKAN POZUNU VERDİ ORTADAN KAYBOLDU”

TBMM Genel Kurulu’nda kendisine verilen yanıtı değerlendiren Bursalı, “CHP sözcüsü  ‘İzmir sular altındayken Valilik ortada yok, AFAD yok, bakanlık yok ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkanından personeline kadar vatandaşın yanında, hasar tespiti çalışmalarında, herkes görevinin başında’ ifadesini kullanmış. Evet Sayın Soyer’i bir ara gördük. Kırmızı yağmurluğuyla pozunu verdi ve ortadan kayboldu. Peki AFAD ne yaptı? Daha hava aydınlanmadan sahaya indi. Felaketin boyutuna yönelik ilk tespitler yapıldı. Gün içerisinde 35 farklı noktada mahsur kalan toplam 106 vatandaşımızı 8x8 amfibik kurtarma araçları ve su üstü kurtarma botları ile güvenli bölgelere tahliye etti.” Şeklinde konuştu. 

 

“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

AFAD’ın sahada olmadığını söylemenin sabahın ilk ışıkları ile çalışmaya başlayan ekiplere haksızlık olacağını belirten Bursalı şunları kaydetti. 
“Suların çekilmeye başlamasıyla AFAD ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Kaymakamlıklara yapılan başvuruları inceledi. Ki bu işlemler hali hazırda devam ediyor. Ortada bu kadar emek varken çıkıp ‘valilik yok, AFAD yok, bakanlık yok’ demek en hafif tabiriyle emek hırsızlığıdır. Bunlar ne Allah’tan korkar, ne de kuldan utanır.” 

 
Araç sahipleri dikkat: Bugün son gün!
 
Dervişoğlu'ndan taşkın eleştirisi, '2024'te İzmir'de yeni dönem' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursalı'dan Soyer'in o paylaşımını tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir Büyükşehir Belediye ...
İzmir'de iki ilçe başkanının adaylık talebinde gözler Genel Merkez'de!
CHP’de Kınık ve Kiraz ilçe başkanları yerel seçimlerde adaylık niyetlerini ...
Özel ile Akşener bugün bir araya gelecek!
Özgür Özel-Meral Akşener buluşması bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılacak. ...
 
Politika Durağı’nda gündem adaylık kulisleri: 3 deneyimli gazeteciden çarpıcı yorumlar!
Deneyimli gazeteciler Sercan Avcı, Mustafa Akbaş ve Onur Çakır Bir TV’de ...
Bakan Fidan'dan BMGK'da Gazze mesajı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Gazze ...
MGK bildirisi: Gazze'nin işgali durdurulmalı
2023 yılının son Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma ...
İzmirli muhtarlardan 'Özel' buluşmada 'Soyer' talebi!
İzmir'den Başkent'e giden 450 mahalle muhtarı CHP Genel Başkanı Özgür ...
Başkan Acar'dan başvuru ve Lider'e ziyaret!
İzmir'in Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, mahalli idareler seçimleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri