POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
20 Ekim 2017 Cuma - 08:43

CHP’de o başkandan il kongresi için ‘tek liste’ çağrısı

CHP İzmir’de, parti içi yarış süreçlerinde ‘taraf’ olan belediye başkanları arasında yer alan Menemen Belediye Başkanı Şahin, il kongresi için örgüte ‘tek liste’ çağrısı yaptı. Şahin koltuğa oturması gereken il başkanının tarifini de yaptı.

CHP’de o başkandan il kongresi için ‘tek liste’ çağrısı

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor.

6 haftalık maraton sonunda delege seçimleri tamamlandı. Gözler ilçe kongreleri ve il kongresine çevrildi.

İlçe kongreleri Kasım ayı sonunda başlıyor. İl kongresi muhtemelen 24 Aralık Pazar günü yapılacak.

İlçe kongreleri ve il kongresi arasında az bir zaman olması nedeniyle ilçelerdeki adaylarla birlikte il başkanlığı için de bir çok isim konuşulmaya başlandı.

Geçtiğimiz il kongresinde iki kutba ayrılan örgütte bu kez ‘uzlaşı’ arayışları var.

UZLAŞI ÇAĞRISI
Parti içi yarışların önemli aktörlerinden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gerçekizmir aracılığıyla il kongresi sürecinde örgüte ‘tek liste’ çağrısı yaptı.

KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI
Başkan Şahin, geçtiğimiz hafta Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak’la Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını anlattı.

Şahin, “İzmir’de delege seçimleri sonrası Genel Başkan’ı, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak’la birlikte ziyaret ettik. Genel siyaset ve yerel siyaseti konuştuk. İzmir’i sordu. İzmir’de neler olduğunu neler olabileceğini söyledik. İzmir’de birlik beraberlik olması gerektiğinin altını çizdik. Biraz daha kendisinin bu sürece daha yakın ve sıcak bakmasını talep ettik. Bu talep içerisinde Genel Başkanı Kubilay’ı anma etkinliğine davet ettik. Büyük ihtimalle il kongresi 24 Aralık’ta olacak. İl kongresine de katılması gündeme geldi. Genel Merkez bir aksilik olmazsa 23-24 Aralık’ı İzmir’e ayırdı. Kongrede örgütün başına geçmesi gereken il başkanının tarifini yaptık. Herkesi kucaklayabilecek sadece partililerin tanıdığı bir il başkanı değil partililer tarafından kabul gören İzmir seçmeninin de yakından tanıdığı bir profil olması gerektiğinin altını çizdik. Ne Aziz Bey’le kavga edecek ne de Aziz Bey’in altında ezilecek bir il başkanı olmaması gerektiğini ilettik. Bu profili çizdik. Böyle bir profile Aziz Bey’in karşı çıkmayacağını söyledik. Genel Başkan’da çizdiğimiz profile hak verdi. Seçilecek olan ilçe başkanları ve il başkanları yerel seçimleri sonrasında milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimini taşıyacak örgütü. Seçilecek isimler yerelde hiçbir yere aday olmamalı. Genel Başkan’da bunu teyit etti.  Yerel seçimler geldiğinde koltuğu boşaltsa bile hiçbir yerde aday gösterilmeyecek bir kararlılık gördüm Genel Başkan’da…Genel Başkan’ın biraz işin içine girmesiyle kongreye tek listeyle gidilmesinin partiye ülkeye çok şey kazandıracağını anlattık. Genel Başkan memnuniyetle karşıladı” dedi.

GEÇEN KONGREDE HATALAR YAPILDI
Geçtiğimiz kongrede hatalar yapıldığı için örgütün ciddi şekilde kutuplaştığını ve süreçte sıkıntılar yaşadığını anlatan Şahin, yeni sürçte uzlaşı için umutlu olduğunu ifade etti.

Şahin şunları söyledi: Geçtiğimiz kongreyi de hatırlayalım aktörler aynı bireyler aynı. Üst kadroda aynı alt kadroda aynı. Geçen kongrede tarihi bir hata oldu. Belediye başkanı olarak tüm kongrelerde mutlaka taraf oldum. Belediye başkanı sandıkta gidip oy atacak. Bir tarafa oy atacak. İçindekini saklayarak yandan yandan çizeceğine direk tarafını göstermek doğru. İlçe başkanı ve belediye başkanı uyumu önemli. Bir belediye başkanı ilçe başkanına ‘sen şunu yap’ dememeli. İlçe başkanı da belediye başkanına ‘sen şunu yap’ dememeli. Uzlaşarak konuşarak süreci götürmeliler. İlçe kongrelerinde de taraf oldum. Ama bodozlama girmedim süreçlere. Ben kimsenin elini kaldırmadım. ‘Bu yönetimle iyi çalışıyorum izin verirseniz bu yönetimle devam etmek istiyorum’ dedim. Geçen il kongresinde hata şu: Aziz Bey tuttu Alaattin Yüksel’in elini salonu dolaştı. Bu kadar olmaz. Hiçbir belediye başkanı adayın elini tutup tur atma hakkına sahip değil. Bizim partilimiz insanlarımız baskıyı sevmez. Zaten sonuç çok az oyla bitti. Alaattin Bey’in adaylığı yanlıştı. Aziz Bey’in Alaattin Bey’le kongrede tur atması ikinci yanlıştı. Alaattin Bey’in 6-7 ay sonra istifa etmesi daha büyük hataydı. Bakıyoruz sürece aynı aktörler yeniden kımıldamaya başladı. Kanaatimce Aziz Bey geçen kongrede yaptığı hatayı bu kez yapmayacak. Örgüte karşı böyle bir kredisi kalmadı. Aziz Bey’de sürecin uzlaşı içinde geçmesini istiyor. Birlik beraberlik mesajı veriyor. Aziz Bey’in de desteğiyle birlikten yana bir tablo çıkabilir il kongresinde. Birliğe ihtiyaç var. Aziz Bey ve Aziz Bey’le hareket edenlerin parti adına kent adına kendi konumlarını korumak adına tek adayda uzlaşıya destek olacaktır. Birlik olmazsa kaybeden parti olur ve kaybeden bunu sağlamayanlar oldu.  Benim anlayışım isteğim ve çabam tek liste üzerine... 

HERKESLE KONUŞACAĞIM
“Birlik beraberliği sağlamak için yola çıkmaya hazırım” diyen Şahin, “ Birlik beraberlik olursa İzmir kale olmaya devam eder. Herkesle konuşacağım. Fikrini benimsemediğim insanlarla da konuşacağım. İster Bergama’dan olsun İster Çeşme’den olsun. Herkesle konuşacağım. Zaman içinde isimler öne çıkacak. 3-5 ismi masaya yatıracağız. Tek tek tartışacağız isimleri. Tartışalım ama tek liste gidelim. Tartışmaktan kaçmasın kimse. Beyninin arkasında bir şey kalmadan gelsin tartışalım. Partililiğinden yaptığı görevlere kadar öne çıkan isimler tartışılsın” dedi.

İL BAŞKANI TARİFİ YAPTI
Şahin üzerinde uzlaşılması gereken il başkanı profilini ise şu sözlerle anlattı; “Bütün örgütün kabul edeceği, koltuk verilmediğinde küsmeyen, tanınırlığı yüksek, medyayla arası iyi, Büyükşehir Başkanıyla kavga etmeyecek, Büyükşehir Başkanına karşı da ezilmeyecek, her üyeye saygılı her üyeyi dinleyebilecek, mesaisini tamamen bu süreçte partiye ayırabilecek, yerel seçimlerde aday olmayacak bir il başkanı profili gerek...

 
Başkan Soylu muhtarlarla buluştu
 
Urla Emniyeti'nde görev değişimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'tan çok konuşulan Gökçek tweet'i
Bülent Arınç, günlerdir istifası beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
AK Parti'de sürpriz istifanın perde arkası!
AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, 30 Ağustos’ta atandığı AK Parti ...
'Gökçek gövde gösterisi yapmayı planlıyor' iddiası
Gökçek'in 10 Kasım'da gövde gösterisi yaparak görevi bırakmayı planladığı ...
 
Erdoğan: Maalesef dünyada adalet yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik ...
İstifası istenen başkandan kafa karıştıran açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa çağrısı yaptığı belediye başkanlarından ...
CHP'den nikah yetkisi için flaş teklif
CHP, muhtarlara nikah kıyma yetkisi verilmesi için tekilf verdi. Gerekçede ...
 
AK Parti'de sürpriz istifa: 'Yorumlar rahatsız etti' dedi..
Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, "Parti içinden arkadaşlarımın yorumları ...
Kılıçdaroğlu: Seçimle gelen seçimle gitmeli
CHP lideri Kılıçdaroğlu aralarında Melih Gökçek'in de olduğu bazı belediye ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘İzmir Kongresi’ sürprizi!
Menemen Belediye Başkanı Şahin’in Kubilay’ı anma etkinlikleri davetine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri