POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
22 Ekim 2017 Pazar - 17:34

CHP’de ‘satış’ depremi: Vekilden sert tepki, il yöneticisinden istifa!

Bayındır’daki arazinin Tunceli Milletvekili Erol’a ait satışı parti içinde büyük krize neden oldu. Satışa direnen Özen il yönetiminden istifa ederken, İzmir Milletvekili Sertel de Başkan Sesli’ye sert tepki gösterdi.

CHP’de ‘satış’ depremi: Vekilden sert tepki, il yöneticisinden istifa!

GERÇEKİZMİR – İzmir’de İl Özel İdarelerin kapatılmasının ardından mülkiyeti belediyelere geçen köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin satışı konusundaki tartışmalar sürüyor.

Tire, Ödemiş ve Kemalpaşa’da yaşanan satış krizleri dönem dönem CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getirmişti. Kentte kriz bu kez Bayındır ilçesinde çıktı.

CHP’li Bayındır Belediyesi Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL karşılığında satarken, ihaleyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketi aldı.

Satış kararı partide büyük tartışmalara yol açtı. Kriz Genel Merkez’e kadar taşınırken parti yönetiminde de bir istifaya neden oldu.

İSTİFA ETTİ 
Köy mallarının satışına direnişin öncü isimlerinden CHP İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen il yönetimine attığı mesajla istifa kararı aldığını duyurdu. Mesajında Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’yi eleştiren Özen, araziyi satın alan Erol’a da memleketi Tunceli üzerinden mesaj verdi.

Özen mesajında, “Arkadaşlar yönetim kurulundan uygununuzla istifa etmek istiyorum. Bir aydır Bayındır köy malı satışını gündeme alıp görüştük. Bana görev verdiniz, belediye meclis grubumuz ve ilçe başkanımızla beraber uyardı. Genel Sekreterimize söyledim, satışlarını durduracağını söyleyen Genel Sekreterimiz benim köy malı satışı karşısında yaptığım açıklamayı paylaşan İlçe Başkanımızı arayarak bu paylaşımı Facebook’tan derhal kaldırmasını istedi. Bayındır’daki Arıkbaşı’nda köy malını satıl alan PM Üyemiz Dersim mesubu imiş… O nedenle tümden şaşırdım ve yönetimden ayrılma kararını size bildiriyorum. Dersimin namuslu aydın, demokrat insanlarımızın aydınlığından ve yüreğinden geçinen bu adamlara tepkimdir. Selam ve saygılar” ifadelerini kullandı.


SERTEL’DEN SERT TEPKİ
Öte yandan Bayındır Belediye Başkanı Sesli’ye bir sert tepki de CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’den geldi. Sertel Twitter’dan Sesli ve Erol’un fotoğraflarının da yer aldığı bir mesaj paylaşarak, “CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı Bayındır’da kamuya ait bir araziyi CHP’li bir vekilin şirketine satamaz. (nokta) yasal olsa da ayıptır!” ifadelerini kullandı.

 
Van’dan acı haber: 1 asker şehit
 
İzmir'de görev şehidine veda
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 23 Ekim 2017 Pazartesi 18:05

ortada çok net etik olmayan bir durum var.bu arazide oldukça büyük bir arazi.gerçek değeri nedir acaba.bir partide aday belirleme süreci doğru işlemelidir.bu olay ve arkasından aytun çırayın istifası göstermiştirki devşirmeler bu partiye hep zarar vermişlerdir ve vermeye devam edeceklerdir.

Yorumu oyla      0      0  
parti üyesi 23 Ekim 2017 Pazartesi 14:12

Arkadaşlar ihaleyi alan partilimiz düşman değil.etik olmayan nedir.satış yasal ise bizlerin mutlu olması gerekli kendi arkadaşlarımız nemalansın.iktidarda işler nasıl oluyor bütün işleri yasal yollarla kendi adamlarına verip ona görede işçi istihdamı sağlıyorlar.yani kendi adamları nemalanıp örgütleşiyor.bizlerde artık sığ çekişmelerden kurtulmamız lazım.saygılar

Yorumu oyla      0      0  
Bayındır 23 Ekim 2017 Pazartesi 10:28

Hiçbiriniz Ufuk Sesli nin eline su dökemezsiniz. Dürüstlüğüne efendiliğine kimse laf söyleyemez.Sadece onu yıpratmak için yapılan bir uğraşı bundan kimler nemalanmaya çalışıyor Yücel Özen il başkanımı olmak istiyor acaba. Bayındırda kim bundan faydalanmaya çalışıyor.Çok bilgi kirliliği var. Yazık çok yazık herhalde Bayındır da birdaha CHP kazanmak istemiyor. ...

Yorumu oyla      0      0  
Dersim62 23 Ekim 2017 Pazartesi 09:46

Ayrıca yücel abi bence içeriğini tam araştırmadan açıklama yapmıştır.. İnanın bilse hatalıyım der..Ufuk başkan bi anlatsa eleştirenlere.. Özür dilerler Gürsel Bey den Yücel abi enerjisi yüksek birisidir bu il yönetimi ağır aksak yürüdüğü için istifa etti bu olayda tuz u biberi oldu.. İl bşk. lığına aday olacak bence..

Yorumu oyla      0      0  
Dersim62 23 Ekim 2017 Pazartesi 09:42

Vatandaş rumuzlu arkadaş.. Gürsel Bey Dersimden ön seçimle kazanıp 1kasımda vekil olmuştur.. Lütfen bilmeden sallama..ayrıca bayındır bel. den alacağı vardır.. İcrayı durdurmuştur kendisi.. Partili bir belediye rezil olmasın diye.. Belediye borç içinde almışsa belediyenin yararınadır.. Lütfen bilmeden konuşmayın.. Belediyenin Gürsel Bey e kaç para borcu var onu bi öğrenin önce..

Yorumu oyla      0      0  
Halk 23 Ekim 2017 Pazartesi 08:14

Tirede CHP Li Mehmet BİRLİK ve Şenol SARDOĞAN''ın,Bayındırda Gürsel EROL''un sirketleri konuşuluyor.Bu işin arkasında kimler var kimler müttefik,Birileri niye bağırıyor.Bunlar iyi şeyler değil.

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 22 Ekim 2017 Pazar 21:52

Yücel beyin istifa etmesi nekadar samimi İl kongresinde göreceğiz. Eğer durumdan yararlanmak için değilse tebrik ederim ama kalkıp bir yerlere aday olursa yanlış olur bence...

Yorumu oyla      0      0  
ALİ ASKER ÖLÇER 22 Ekim 2017 Pazar 20:11

Banagöre şık ve Etik Déğil

Yorumu oyla      0      0  
VATNDAŞ 22 Ekim 2017 Pazar 19:32

Gürsel Erol un Dersimle ilgisi olsaydı dersimden ön seçime girerdi. İzmirden dersime taşıdığı çakma dersimlilerle gövde gösterisi yaptıç Ama dersim halkı yemedi. Dersimli olan Dersimli Kemal gibi olur. İhale takipçisi olmaz. Sayın il yöneticimizi yürekten kutluyorum. Hukuka uyğun olsa bile ahlaki değil. Gürsel Erolun disipline verilmesi gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
Bayındırlı 22 Ekim 2017 Pazar 18:47

Sayın Ufuk SESLİ’ye belediye başkanlığı ağır geldi,en iyisi aile hekimliğine geri dönsün köylünün malını satacağına köylünün sorunlarıyla ilgilen.halkın içinde ol,yanındaki yalakalar padişahım çok yaşa dedikçe kendini başarılı zannediyor..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Destici yeniden BBP Genel Başkanlığı'na seçildi
Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda Mustafa ...
CHP İzmir’de ‘basın toplantısı’ krizi: Güven o SMS’le el koydu!
CHP Bergama’da bir parti üyesinin ilçe binasında basın toplantısı yapmak ...
Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz'' dedi.
 
Kalp krizi geçiren CHP’li Alabay’dan sevindiren haber
CHP Karşıyaka Eski İlçe Başkanı Alabay geçirdiği kalp krizinin ardından ...
Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Ankara Üniversitesi ...
CHP’de kritik toplantı: Sandığın Z raporu çıkacak
CHP İzmir’de Salı günü kritik ilçe başkanları toplantısı yapılacak. Toplantının ...
 
Adalet Bakanı'ndan 'Adil Öksüz' açıklaması
Gül, Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu iddialarına ilişkin, "Birkaç gün ...
Flaş iddia: Gökçek için abiler devrede!
AK Parti kulislerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ...
İstifası istenen başkandan partiyi kızdıran sözler!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği isimlerden Bursa Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri