POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
19 Eylül 2017 Salı - 14:35

CHP’li Başkan ‘pilav krizi’ni anlattı: Uğurlu sahip çıksaydı…

Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği Yörükler Şenliği'nde nohutlu pilav krizine sahne oldu. Yaşananları anlatan CHP İlçe Başkanı Üreten, “Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarına, spor kulüplerine sahip çıksaydı bu tatsız olaylar meydana gelmezdi” dedi.

CHP’li Başkan ‘pilav krizi’ni anlattı: Uğurlu sahip çıksaydı…

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği Yörükler Şenliği'nde nohutlu pilav krizine sahne oldu.

Kemalpaşa Yörükler Derneği İsmail Savran, Konak Belediyesi'nden yazılı talepte bulunarak 500 kişilik nohutlu pilav istedi. Belediye de ikram aracını gönderdi.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten kepçeyi eline alarak vatandaşlara pilav dağıtması sonrası Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu’nun aracın kaldırılmasını talep etmesiyle başlayan kriz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın alanı terk etmesi ve karşılıklı eleştirilerle sürdü.

Başkan Uğurlu’nun sert sözlerinin ardından sosyal medya hesabından detaylı bir açıklama yapan CHP’li Başkan Üreten şenlikte yaşananları anlattı, Uğurlu’yu da STK’lara sahip çıkmamakla eleştirdi.



İŞTE O AÇIKLAMA
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurli nin gazetelere verdiği yalan yanlış beyanlara açıklık getirmek amacıyla bu yazıyı yazmak zorunda kaldım.

Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileri misafirlerinin çok olacağını, diğer ilçe belediyelerinden bunu karşılayabilir miyiz ve ünlü sanatçı bulabilir miyiz diye talepte bulundu. Cumhuriyet Halk Partisine söyledikleri gibi diğer siyasi partilere de söylediklerini belirttiler. Bir daha ki görüşmede davetiyelerini bastırdıklarını, İlçe Belediyelerine beraber davetiye verme talepleri oldu. Bende taleplerine olumlu karşılık verdim.

Yörükler Derneği Başkanı İsmail Ismail Savran, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Topuk ve Mustafa Taşan bir de Kerim Şen hep birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesine gittik. Salih Topuk Büyükşehir Belediyesinin bastırmış olduğu Yörük Şöleni afişini almak için yanımızdan ayrıldı. O gün yetişmediğinden ertesi gün aldılar. Yörükler Derneği Başkanı ve Yönetimindeki arkadaşlarla Büyükşehir Belediyesinden ayrıldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Binasına gidip İl Başkanımıza davetiye verdik. Ardından Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’ın yanına gittik. Daha önce yazılı olarak verdikleri dilekçelerini sözlü olarak dile getirdiler. Yörükler Derneği Yönetimi şöyle dedi; ”Kemalpaşa Belediye Başkanı bize 500 kişilik yemek veriyor misafirlerimiz daha çok olur sizde katkıda bulunur musunuz” Sema Pekdaş Başkanımız da 500 kişilik pilav ayran olur mu dediğinde Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileri teşekkür etti. Fotoğrafımızı çekilip, davetiyemizi verip Konak Belediyesinden ayrıldık. Ertesi gün Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileriyle Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin e davetiyesini verdik. Başkanımızdan Menemendeki Küçük Efeyi Yörük Şölenine göndermesini rica ettik. Başkanımız da Küçük Efeyi göndermeyi kabul etti.

Yörükler Derneğinin Nazarköy’de düzenlemiş olduğu kahvaltıda da bilindiği gibi Sanatçı olarak da Tolga Çandar’ın gelmesi Cumhuriyet Halk Partisinin katkısıdır.

Konaklamayı ise Ramada Otel sahipleri karşılamıştır.

Buradan anlaşıldığı gibi Konak Belediyesinden gelen yemek aracı Kemalpaşa Belediye Başkanının dediği gibi davetsiz gelmemiştir.

Ben yörüğüm, bizim gelenek ve göreneklerimizde evimize gelen misafiri sevse de sevmesek de asla kovalamayız, has köşemizde ağırlarız. Biz anamızdan, babamızdan, atalarımızdan böyle gördük. Bunun aksini söyleyenin Türklüğünden şüphe ederim.

Kemalpaşa Kemalpaşalılarındır. Bende bir Kemalpaşalı olarak evimize gelen misafire sahip çıktım. Onlarla birlikte konuklarımıza yemekleri dağıttım.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu İlçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına, Spor Kulüplerine sahip çıksaydı bu tatsız olaylar meydana gelmezdi.

Sayın Arif Uğurlu bende nezaket sınırları içerisinde size diyorum ki, gazetelere yalan yanlış beyanlarda bulunarak yaptığın ayıbı asla örtemezsin.

 
Aslan'dan 'köysel dönüşüm' vurgusu
 
Kemalpaşa’nın prestij projesini Bakan Özhaseki açacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan ABD'ye silah satışı tepkisi
Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı korumalarının kullanması için ABD ile yapılan ...
"Hükümet Barzani'ye 24 saat süre vermeli"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kuzey Irak’taki referanduma ...
CHP Konak'tan müfredat değişikliğine Nutuk'lu tepki
CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ile beraberindeki partililer, ...
 
CHP'li kadınlar müfredat protestosu
CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ...
CHP'de sandık kavgası: Meclis üyesi ile il yöneticisi karşı karşıya!
CHP Karabağlar’da Bahar Mahallesi’nde yapılan delege seçimlerine yönelik ...
Flaş! CHP İzmir'i sarsan ölüm
CHP İl Eski Başkanvekili Zikri Dursun yaşamını yitirdi.
 
AK Partili Sürekli yıllar sonra yeniden o sıralarda...
Eğitim ve öğretim hayatına ilk başladığı okulda, yıllar sonra gençlerle ...
Yörük Şenliği'nde çarpıcı mesajlar: Köklerine ot tıkadık!
Menderes Belediyesi, Oğlananası Yörük Şenliği’nin ilkini düzenledi. Şenlikte ...
Erdoğan'dan gece yarısına kadar mülakat!
AK Parti, 12 il başkanının istifasını istedi. İstifa edenlerin yerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri