POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray, Avrupa defterini kapattı
Galatasaray, Avrupa defterini kapattı
Kurultayı soruşturmasında yeni gelişme
Kurultayı soruşturmasında yeni gelişme
Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 63'e yükseldi
Ankara'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 63'e yükseldi
Özel: İmamoğlu ilk günde üç katı imza topladı
Özel: İmamoğlu ilk günde üç katı imza topladı
14 Şubat 2025 Cuma - 11:53

CİMER'e yapılan şikayet tefecilerin suç ağını deşifre etti

İzmir merkezli tefeci ve dolandırıcılara yönelik "Hücre-11" operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin, işlettikleri 3 kahvehanede kumar oynayıp para kaybeden kişilere senet karşılığı yüzde 25'e varan aylık faizle borç verdikleri, borcunu ödeyemeyenlerin mal varlıklarına el koyarak 30 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

CİMER e yapılan şikayet tefecilerin suç ağını deşifre etti

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kumarhanelerde faizle borç verdikleri kişilerden zorla çek ve senet alan, haklarında icra takibi başlatarak haciz yoluyla vatandaşların mal varlıklarını ele geçiren şüphelilere ilişkin soruşturma sürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri koordinasyonunda İzmir merkezli operasyonda 23 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturmayla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla şikayette bulunan mağdurlardan biri, zanlıların insanları nasıl tuzağa düşürdüğünü anlattı.

Başvuru üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin Bornova ilçesindeki 3 kahvehanede kumar oynattıklarını, burada kişileri borca sürüklediklerini belirledi.

Polisin tespitlerine göre şüpheliler, kahvehanelerde kumar oynayan kişiler para kaybedince faiz karşılığında borç teklif ediyor. Teklifi kabul edenler tefecilerden 10 bin lira ile 1 milyon lira arasında para alarak ana paranın yaklaşık yüzde 25'i oranındaki faizlerle borçlanıyor.

Borçlarını ödeyemeyen kişilerden zorla çek ve senet alan örgüt üyeleri, bazı mağdurların da borcuna karşılık dükkan, tarla ve arsalarına el koyuyor.

Zanlılar, borçlarını ödeyen kişilerin, teminat için verdikleri çek ve senetleri geri vermeyerek baskı ve tehdit yoluyla daha fazla talep ediyor.

Kumar oynamayan fakat çeşitli nedenlerle borç istemeye gelen kişilerin de yer aldığı soruşturmada, borç verilen bu kişilere de imzalatılan evraklar doğrultusunda İzmir Bölge Adliye Mahkemesinde haklarında icra takibi başlatılıyor.

Örgüt üyelerinin hazırlattıkları evraklarda, maaşlarına haciz koyulan kişilerden yapılan kesinti, takibe takılmamak için örgütün akraba ve yakınlarının hesaplarına aktarılıyor.

Polis ekiplerince mali suç ağı ortaya çıkartılan şüphelilerin, bu yöntemlerle 160 tefecilik ve dolandırıcılık olayında 139 mağdurdan 30 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Soruşturmayı genişleten polis, mağdur edilen başka vatandaşların tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. (AA) 

 
Göztepe 100'üncü yıl ateşini yakacak!
 
CHP İzmir'de 'Ekim Hareketi': 26 isim bildiri yayınladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de şehide acı veda!
Suriye'nin kuzeyinde teröristlerin taciz ateşinde yaralanıp, tedaviye ...
İzmir’de asayiş raporu: 30 tutuklama!
İzmir'de meydana gelen hırsızlık olaylarına yönelik 42 günde düzenlenen ...
MİT’in takibi altındaydı... İstanbul'da yakalandı!
Terör örgütü PKK/KCK'nın Fransa yapılanmasında yer alan Medeni Altundere, ...
 
Yüksekten düşen itfaiye eri şehit oldu!
Esenler'de yangına müdahale sırasında yüksekten düşerek ağır yaralanan ...
Yolcular kavga etti, uçak zorunlu iniş yaptı!
Antalya'dan Kazakistan'ın Başkenti Astana'ya giden uçak, yolcular arasında ...
İzmir’de uyuşturucu tacirlerine baskın!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aralarında ...
 
Müzisyen cinayetinde kan donduran detaylar!
İstanbul'da, makine mühendisi ve müzisyen, 40 yaşındaki Çınar Ersanlı'nın ...
Bergama’da tarihi köye koruma kalkanı!
İzmir Bergama’da Çaltıkoru mahallesinde Eskiköy/Fığlatepe olarak adlandırılan ...
CHP'den 'kent uzlaşısı' tutuklamalarına ilk tepki
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri