POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
21 Aralık 2017 Perşembe - 10:52

Çalkaya'dan o pazarcılara tepki: Böyle yüzsüzlük görmedim!

İzmir'de Üçkuyular'dan Balçova viyadüklerinin altına taşınan pazaryerinde tezgah açan esnafın tahsis ücraeti ödemediğini öne süren Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, tepki gösterdi. Çalkaya, "Haksız kazanç elde ediyorlar. Bir esnafın diğer kapalı pazaryerindeki tezgahlarıyla birlikte belediyeye 7 yılda toplam 4 bin TL borcu birikmiş. Şimdi kalkmış bizi mahkemeye veriyor. Ben böyle yüzsüzlük görmedim" dedi.

Çalkaya dan o pazarcılara tepki: Böyle yüzsüzlük görmedim!

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Üçkuyular’da yıllardır vatandaşa hizmet veren ancak arsa sahibinin tahliye kararı aldırmasıyla kapanarak Balçova viyadüklerinin altına taşınan pazaryerinde yaşanan sorunlara tepki gösterdi. Balçova'da biri organik olmak üzere üç gün pazar kurulduğunu vurgulayan Çalkaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın girişimleriyle pazaryerinin Üçkuyular'dan Balçova'ya taşındığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Pazarcılar Odası ile birlikte kendilerinin de pazaryerinin çalışma kriterlerini belirlediklerini söyledi.



Türkiye’nin her yerinde pazarcı esnafın tahsis ücreti ödediğine dikkat çeken Çalkaya, şöyle konuştu: "Onların da tabi olduğu işgaliye gibi vergiler vardır. Biz buna rağmen Üçkuyular’daki pazarın hakları bize geçtiğinde esnafımız zor durumda diye 3 yıl eski pazardan işgaliye bedeli almadık. İlçedeki tüm esnafımız ile diğer pazaryerlerinde bulunan esnafımız vergisini verirken bu pazaryerindeki esnafın böyle bir ayrıcalığı olamaz. Zaten pazarcı esnafının önemli bir bölümü de bu gerekçeyle vergisini ödedi. Ancak ne hikmetse vergisi vermeyen, haftalık 5 TL harcını bile ödemeyen, bir de fazladan ele geçirdiği tezgahları başkasına kiralayanlar bağırmaya başladı. Biz isim isim kayıt tutuyoruz. Bizi mahkemeye veren M.S. diye bir pazarcı var. Adamın diğer pazaryerinde 2010 yılından bu yana belediyeye biriken 4000 liradan fazla borcu var. Tüm yasal işlemleri yapmışız. Buna rağmen parasını ödemiyor. Şimdi diğer pazaryerinde de aynı şeyi yapıp diğer esnafı örgütlemeye çalışıyor. Bu şekilde belediyeye binlerce lira borcu olan 3-5 tane esnaf var. Kendilerine son bir uyarı yapacağız. Gerekirse Pazarcılar Odası ile birlikte kayıtlarını iptal edeceğiz."

TEZGAHLARIN SINIRI BELİRLENECEK
Çalkaya, pazarcıların tezgahlarını başkalarına kiralamaması için kimlik kartı vereceklerini ve hizmet kalitesini artırmak için de tezgahların sınırlarının belirleneceğini belirterek, şöyle dedi: "Biz kendilerini defalarca uyardık. Bağırarak haklı çıkacaklarını zannediyorlar. Biz vergisi ödeyen esnaf başta olmak üzere tüm esnafımıza adaletli davranacağız. Şimdi bu yeni pazarın çalışma kriterleri ile de bir hazırlık başlattık. İlk önce tüm esnafımız vatandaşa iyi hizmet verecek. Her tezgahın sınırını tek tek belirliyoruz. Pazarcı esnafımıza kimlik kartları hazırlıyoruz. Kimse başka bir esnaf üzerinden para kazanıp haksız kazanç elde edemeyecek. Bunun yanında bizim de esnaf ve vatandaş için yapmamız gereken hizmetler varsa kendilerine soracağız. Amacımız pazardan alışveriş yapan dar gelirli vatandaşa iyi hizmet etmek." (DHA)

 
İTO Başkanı Demirtaş: SUT artsın!
 
Dehşet: Yüksek hızla kalabalığa daldı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet akın 5 Ocak 2018 Cuma 22:41

Sayın başkanım ben bir pazarcı esnafı olarak sizin çevrenizde sizi yalan yanlış bilgilendirme yapıldıgının kanaati içerisindeyim işkaliye bedeli tüm türkiyede oldugu gibi balçova belediyesinin de talep etmesi en dogal hakkıdır lakin bize dayatılan 2500 tl para 1.80 cm tezgah için büyük bir paradır bu paranın karşılıklı uzlaşarak en azından 1000 tl veya 1500 tl gibi bir rakama çekilsin kimse itiraz etmez bizim sizden ricamız budur bütün pazarcı esnafı size saygılı ve kişiliginizi bilir sayar kapı yol kesmek hoş bir görüntü deyil 2010 beri kim işgaliyesini ödemiyosa bu şahış esnaf deyildir zaten saygılar..

Yorumu oyla      0      0  
Ömer Coşkun 23 Aralık 2017 Cumartesi 16:39

Pazarcı dua etmesi gereken makama saygısızlık ediyor.Ben fazla birşey demiyorum ,Mehmet Ali ÇALKAYA gibi bir Başkanı hiçbir yerde bulamazlar. Akıllı olsalar iyi olur.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet günaydın 21 Aralık 2017 Perşembe 18:49

Haklısınız başkanım hep yanınızdayız

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik ellerden doğaya büyük dokunuş
Gaziemir Belediyesi’nin ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’ kapsamında ...
Tanju Okan Parkı yeniden doğuyor
Urla’da yaşayan ve adı kentle özdeşleyen merhum sanatçı Tanju Okan’ın ...
Ve Bergama doğalgaza kavuştu
İzmir’de doğalgazın dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmir Doğalgaz, 12’inci ...
 
İzmir'den Portekiz'e davet: Gelen kaybetmez!
Portekiz Büyükelçisi Paula Lelal da Silva, Portekiz Fahri Konsolosu Ahmet ...
Büyükşehir'den eğitime 'sıcak' destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 840 okuldaki 40 bin ilkokul ve ortaöğretim ...
Bornova TV Bornovalıların gözü-kulağı oldu!
Bornova Belediyesi’nin, İzmir’de bir ilk olarak hayata geçirdiği Bornova ...
 
Ödemiş'te siyasi fair-play: Badem Birlik'i ağırladı
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı’na seçilen ...
Gaziemir'de parola: Bilge kadın, mutlu aile!
Gaziemir Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın birlikte düzenlediği ...
Konak'ta tek karede 75 mutluluk!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta düzenlenen toplu nikah töreni ile 75 çift ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri