POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
24 Haziran 2024 Pazartesi - 23:10

Çarpıcı çıkış: Kimse bana EXPO'yu sen iptal ettin demesin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Meclisi’nin konuğu oldu. Oturumda kente dair projeler ve yol haritası hakkında bilgi veren Başkan Tugay, sanayicilerin sorularını yanıtladı. Tugay Botanik EXPO için 2026 için önemli mesajlar verdi.

Çarpıcı çıkış: Kimse bana EXPO yu sen iptal ettin demesin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısına konuk oldu. İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen meclis toplantısında Başkan Dr. Cemil Tugay’ı, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kapıda karşıladı.  Başkan Tugay, meclis oturumu kapsamında sanayicilerin sorun ve taleplerinden kent projelerine, kamuoyunda yaratılmak istenen algılardan belediyenin mevcut durumuna ve alınan kararlara kadar kente dair pek çok konuda bilgi verdi.

“Kimse bana EXPO'yu sen iptal ettin demesin”
Botanik EXPO ile ilgili soruya Başkan Tugay, “Botanik EXPO için 2026 yılı sözleşmesi yapılmış. Sonra kamulaştırma çalışmaları başlamış. Kamulaştırma çalışmaları 2023 yılında durdurulmuş. Benim durdurduğumu söylüyorlar ancak ben durdurmadım. Bütçe yokluğundan durdurmuşlar. 77 bin metrekare olan bu alanın  11 bin metrekarelik bölümü  kamu mülkiyetinde.  32 bin metrekarelik alan kamulaştırılmış. Şu anda davası süren 25 bin 84 metrekarelik alan var. 191 parsel. Yani 191 dava. Uzlaşma görüşmeleri yapılmış ancak uzlaşma sağlanamamış 14 parsel var. 205 parselde dava sürüyor. Şu ana kadar  77 bin metrekarelik alanın 34 bin metrekarelik kısmı kamunun eline geçmiş durumda. Bu hukuki sürelerin 2026 yılında EXPO tamamlanacak süreçte bitmesi mümkün değil. İmkansız. Bunu benden önceki belediye başkanı da fark etmiş ki kamulaştırmayı durdurmuş. Ben EXPO'nun Türk temsilcisi ile görüştüm, önümüzdeki hafta yönetim kurulu başkanı Türkiye'ye gelecek; beraber karar vereceğiz. Ya tarihi erteleyeceğiz ya yerini değiştireceğiz ya da belki Botanik EXPO değil de Kültürpark'ta peyzaj türünde bir fuar yapacağız. Tüm bunlar masada. Tek taraflı verilecek karar değil. Kimse bana EXPO'yu sen iptal ettin demesin, bu büyük bir yalan. Mevcut durumda belirlenmiş olan tarihte bunun yapılması imkansız. Bugünün maliyeti ile 1,5 milyarlık bütçeye ihtiyaç var.  Parayı buluruz ancak hukuki sürecin tamamlanması imkansız. Ben botanik EXPO' ya karşı değilim” şeklinde konuştu.

“İlave bir kariyere ihtiyacım yok”
Başkan Tugay, “Bu şehrin yararına olan her şeyin yanındayım. Yapılan işlerin devamı için elimden gelen çabayı gösteriyorum. Bazı şeylerin yanlış yürümesine müdahale etmem gerekiyor.  Şahsi hiçbir şey yok. Kararlı bürokratlarımızla birlikte alıyoruz. Başka iddialarda bulunan herkesi kınıyorum. Benim geçmiş ile hiçbir hesaplaşmam yok. Bu işler belediye başkanın kişisel kariyer alanı değildir. Ben kariyerini yapmış, kendini alanında Türkiye’ye dünyaya kabul ettirmiş bir İzmirliyim. İlave bir kariyere ihtiyacım yok. Bu şehre hizmet etmek için geldim. Eğer hizmet etmek için yardımcı olmak isteyen varsa çok memnun olurum” ifadelerini kullandı.
 

 
İzmir'e troleybüs ve deniz taksi geliyor!
 
İZBAN teklifini yineledi: Ya bize verin, ya da tüm işletmeyi siz alın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e troleybüs ve deniz taksi geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Meclisi’nin konuğu ...
Tugay'dan sanatoryum açıklaması: Ne bekliyoruz ki 500 milyonluk yatırımı oraya yapalım?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Meclisi’nin konuğu ...
Urla'nın nüfusu bayramda 1 milyonu aştı!
Urla Belediyesi ekipleri 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca görevinin ...
 
Ödemiş'te yangınlara karşı tatbikat!
Yangın tehlikesinin had safhaya ulaştığı sıcak yaz günlerinde kırsal mahallelerde ...
Karşıyaka'da hayvanseverlere eğitim
Karşıyaka Belediyesi, Can Dostlar Çalıştayı’nda aldığı eğitim kararını ...
Çiğli’de LGS ve YKS kurs desteği
Çiğli Belediyesi tarafından, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere ...
 
Karşıyaka Spor Kulübü’nün gurur günü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ulu Önder Gazi Mustafa ...
Konak’ta gürültü kirliliğine geçit yok
Konak Belediyesi, Alsancak’ta gürültü kirliliği yaratan ve yönetmeliğe ...
Bayraklı'da bozuk yol kalmayacak!
Bayraklı'da ilçe genelindeki yol yenileme, düzenleme, bakım, onarım ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri