POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
Ermenistan'da darbe hazırlığı iddiaları: 3 kişi tutuklandı
Ermenistan'da darbe hazırlığı iddiaları: 3 kişi tutuklandı
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
17 Eylül 2024 Salı - 11:46

Çeşme Festivali’nde görkemli final!

Bu yıl “90’larda Çeşme” teması ile düzenlenen ve kurtuluş coşkusu ile birleşen Çeşme Festivali Yeni Türkü konseri ile final yaptı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 16 Eylül Çeşme’nin Kurtuluşu dolayısıyla yaptığı konuşmada, “102 yıl önce atalarımızın canla başla verdiği mücadele sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir Çeşme'de yaşıyoruz. Ben de o mücadelenin sonucunda Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olma gururunu yaşıyorum” dedi.

Çeşme Festivali’nde görkemli final!

13-16 Eylül tarihleri arasında bu yıl “90’larda Çeşme” teması ile düzenlenen ve Alaçatı ile Çeşme’nin kurtuluş coşkusu ile birleştirilen Çeşme Festivalinin son gününde de konserlerden söyleşilerle halk oyunları gösterilerine kadar pek çok etkinlik düzenlendi.

16 Eylül Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısı ile Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu’ndan Çeşme Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü düzenlendi.

Ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ile başlayan törene; ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve derneklerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

“Kurtuluşumuz kutlu olsun”

Başkan Denizli, törende yaptığı konuşmada Çeşme’nin kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“102 yıl önce atalarımızın canla başla verdiği mücadele sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir Çeşme'de yaşıyoruz. Ben de o mücadelenin sonucunda Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olma gururunu yaşıyorum. Atalarımızın gösterdiği fedakarlıkların kıymetini bilmek ve bu mirası daha güzel bir geleceğe taşımak hepimizin en büyük görevi. Bugün güzel Çeşme'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutlarken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah olmak üzere bu topraklar için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.

Onların canları pahasına savundukları bu vatan bugün bizlere emanet. Bizler de gece gündüz demeden durmadan, kararlılıkla çalışmaya Çeşme’mizin her köşesinde 7’den 70’e her bir hemşehrimize dokunmaya, bu güzel ilçemizi hep birlikte hak ettiği yere taşımaya devam edeceğiz. Kurtuluşumuz kutlu olsun.”

Söyleşi ve gösteriler düzenlendi

Tören, Çeşme Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun Kütahya Zeybeği gösterisi ile son buldu. Törenin ardından, Ayios Haralambos Kültür Merkezi’nde “Geçmişten Günümüze Çeşme’nin Tarihi ve Sosyal Yapısı” söyleşi düzenlendi.

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Güler, Yazar Mehmet Culum, Akademisyen ve Yazar Engin Önen, Sakız Ağacı Projesi Kurucusu İbrahim Topal’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide, Çeşme’nin turizm ve gelişimi ile birlikte yaşadığı sosyolojik değişimler ele alındı. Başkan Denizli, konuşmacılara çiçek takdiminde bulundu.

Coşku dolu bir gece

Çeşme’nin kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çeşme Festivali, Yeni Türkü konseriyle görkemli bir finale imza attı. Sevilen şarkılarıyla meydanı dolduran Çeşmelilere unutulmaz bir gece yaşatan Yeni Türkü, festivalin coşkusunu zirveye taşıdı.

Başkan Denizli, “Ben de doksanlarda büyümüş bir çocuk olarak doksanlar konseptiyle yaptığımız bu festivalimizde, şarkıları ile büyüdüğüm Yeni Türkü’ye Çeşme’ye bu geceyi yaşattığı için çok teşekkür ediyorum” diyerek, Yeni Türkü’nün solisti Derya Köroğlu’ya çiçek takdiminde bulundu.

 
Bornova’da Hareketlilik Haftası heyecanı
 
Akılalmaz yöntem: Fırın içinde silah servis etmişler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da Hareketlilik Haftası heyecanı
Bornova Belediyesi, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ...
Kınay zabıta ile buluştu, teşekkür etti
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Zabıta Müdürlüğü'nde görev yapan ...
Sengel, Çağdaş Yaşam gençlerinin sorularını yanıtladı
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Desteğiyle Çağdaş Gençlik Merkez Birimi ...
 
Buca’da metruk binalara geçit yok!
Buca Belediyesi ilçede görüntü kirliliği yaratarak güvenlik tehlikesi ...
Karşıyakalı çocuklar atletizm şenliğinde buluştu
Çocuk ve gençleri sporla buluşturmak için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka ...
Konak’ta enfeksiyonlara karşı erken teşhis imkanı!
Konak Belediyesi’nin Ege Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan Gönüllü ...
 
Balçova’da spor tutkunları yeni döneme başladı
Balçova Belediyesi Spor Okulları, 8 branşta yeni dönemi başlattı. Başvuruların ...
Aslanoğlu’ndan Eşki’ye övgü: Gurur duyuyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova ...
Gaziemir’in çevreci çocukları görev başında
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı’nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri