POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
14 Aralık 2022 Çarşamba - 10:46

Çeşme'deki 1 milyarlık tarihi altyapı yatırımında 3.etap yola çıkıyor!

İzmir’in dünyaca ünlü turizm merkezi Çeşme’nin içme suyu altyapısını baştan sona yenilemek üzere tarihi yatırıma imza atan İZSU, projenin 3.etabının temelini de 16 Aralık Cuma günü atacak. 350 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattı 278 milyon liraya mal olacak. Başkan Soyer, Çeşme’nin içme suyu, altyapı ve arıtma hizmetleri için yaptığı yatırım miktarının 1 milyar liraya ulaştığını ifade ederek, "Türkiye’de bir ilçenin altyapısı için planlanmış en yüksek maliyetli yatırıma imza atıyoruz" dedi.

Çeşme deki 1 milyarlık tarihi altyapı yatırımında 3.etap yola çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan Çeşme’nin su sıkıntısını çözecek tarihi yatırımın üçüncü etabının da yapımına başlıyor. İlçenin eskiyen ve kaçaklara neden olan tüm iletim hatları ile su şebekesinin yenilenmesini kapsayan çalışmaların 350 kilometrelik üçüncü aşamasının temeli 16 Aralık Cuma günü saat 11.30’da Çeşme Musalla Mahallesi’ndeki törenle atılacak.

1 milyar liralık yatırım
2014 yılında 6360 sayılı yasa ile Çeşme ilçesinin hizmet sorumluluğunu devralan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçenin içme suyu şebekesinin ekonomik ömrünü tamamen doldurması ve sürekli arıza kaynaklı kesintiler yaşanması nedeniyle tarihi bir yatırım başlattı. 1. Etap içme suyu hattı projesi kapsamında Germiyan, Ildır, Reisdere, Şifne, Yalı, mahallerinde 200 kilometrelik içme suyu hattını yenileme projesinde sona yaklaşıldı. 2.Etap içme suyu hattı projesi ile de 450 kilometrelik içme suyu şebeke inşaatı tamamlandı. Alaçatı, Ardıç, Altınyunus, Boyalık, Celal Bayar, Çakabey, Fahrettinpaşa ve Ilıca mahalleleri kesintisiz suya kavuştu. Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla temeli atılacak 350 kilometrelik 3. Etap İçme Suyu Hattı Projesi ile de Altınkum, Cumhuriyet, Çiftlik, Dalyan, İsmet İnönü, Musalla, Ovacık, Sakarya, Şehit Mehmet, Üniversite ve 16 Eylül mahalleri yeni içme suyu altyapısıyla buluşacak. Projenin üçüncü etabı 278 milyon liraya mal olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar Çeşme’de yaptığı ve planladığı altyapı yatırımlarının maliyeti ise 1 milyar lirayı buluyor.

Sadece bir ilçede yapılmış en büyük altyapı yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çeşme’nin içme suyu, altyapı ve arıtma hizmetleri için yaptığı yatırım miktarının 1 milyar liraya ulaştığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Türkiye’de bir ilçenin altyapısı için planlanmış en yüksek maliyetli yatırıma imza atıyoruz. Çeşme sadece İzmir’in değil Türkiye’nin gözbebeği. Turizmde dünya markası Çeşme için harcanan her kuruşa değer” diye konuştu.

Çeşme’nin 50 bin civarındaki nüfusunun yaz aylarında dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle 1 milyona ulaştığını vurgulayan Başkan Soyer, “Yerleşik nüfusa oranla sadece altyapıya harcanan miktar açısından Çeşme’de bir yatırım rekoru kırdık” dedi.

2025’de tamamlanacak
İZSU Genel Müdürlüğü Çeşme 3. Etap İçmesuyu Projesi kapsamında yaklaşık 37 km iletim ve 247 km şebeke hattı döşeyerek toplam 284 km imalat yapılacak. Ayrıca yaklaşık 70 km branşman boru imalatı da öngörülüyor. Ayrıca, 60 adet sanat yapısı ve Ovacık Mahallesi’nde 1 adet hidrofor temini ve sac kabin içine montajı yapılacak. İmalat aşamasında İsmet İnönü, Cumhuriyet, Ovacık, 16 Eylül, Musalla, Çiftlikköy, Dalyan, Sakarya, Şehit Mehmet ve Altınkum mahallelerinde çalışılacak. Projenin 2025 yılının Nisan ayında tamamlanması planlandı. Turizm sezonunu içeren 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasındaki kazı yasağı döneminde ise çalışma yapılmayacak.

 
"Bakanlığa gitmeseydik Erdoğan konuşmayacaktı"
 
Göztepe'nin Rize'de yüzü gülmüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen İş-Kur'dan yeni rekor!
Menemen Belediyesi İş-Kur Hizmet Noktası 2021 yılında olduğu gibi bu yıl ...
Büyükşehir'den eğitime destek, esnafa can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 600 okulda öğrenim gören 25 ...
Konak'ta 'afette engellilik' paneli
Afette Engellilik panelinde konuşan Başkan Batur, “Bu panelden çıkacak ...
 
Balçova'da İKKB ile iş birliği buluşması
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB)Yöneticileri Balçova Belediye Başkanı ...
İZSU'dan 2 ilçede alternatif hat operasyonu: O mahallelerde zorunlu kesinti var!
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerine ...
Narlıdere'ye mavi bayraklı halk plajı geliyor!
Narlıdere Belediyesi, İzmir Körfezine en yakın mesafede yer alacak Mavi ...
 
Bornova-ÇYDD işbirliği artarak sürecek
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ...
Büyükşehir'den 'sağanak' raporu
İzmir’de bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran şiddetli yağışa ...
Elim Sende projesinin 2023 hedefleri tanıtıldı
Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri