POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD Başkanı Trump: Moskova'ya gitmeyeceğim!
ABD Başkanı Trump: Moskova'ya gitmeyeceğim!
Beşiktaş geriden geldi, 3 golle kazandı!
Beşiktaş geriden geldi, 3 golle kazandı!
Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Santorini'deki volkan aktif hale geldi!
Maaşına isyan eden vekil: Paraya ihtiyacım yok!
Maaşına isyan eden vekil: Paraya ihtiyacım yok!
21 Şubat 2025 Cuma - 14:20

Çifte fuar kapılarını açtı… Tugay: İzmir'in geleneğinde var

Fuarlar kenti İzmir'de, optik sektöründeki en son teknolojilerin sergilendiği Optic World İzmir-2. Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. Açılışta konuşan Başkan Dr. Cemil Tugay, Optic World İzmir’in önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğini belirterek “İzmir'in geleneğinde fuarcılık var. Fuar İzmir, pek çok sektörde olduğu gibi bu alanda da çekim merkezi olmaya aday” dedi.

Çifte fuar kapılarını açtı… Tugay: İzmir in geleneğinde var

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından sektörün desteğiyle Fuar İzmir’de düzenlenen Optic World İzmir-2. Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. Geçen yıl 5 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi gören fuar, 23 Şubat tarihine kadar sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak. C Holü'nde yapılan açılış törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Tezcan, İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, optik sektörü profesyonelleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, yerli ve yabancı satın almacılar katıldı.

Tugay: Fuar İzmir'e çok önem veriyoruz

Optik sektörünün çok değerli olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Önümüzdeki yıllarda daha hızlı gelişim göstereceğine inandığımız bir fuarı gerçekleştiriyoruz. İzmir'in geleneğinde fuarcılık var. Fuar İzmir, pek çok sektörde olduğu gibi bu sektörde de bir çekim merkezi olmaya aday. Buca Metrosu'nu buraya uzatma, dolayısıyla şehrin merkezinden fuar alanına konforlu, çağdaş bir toplu taşıma imkânını sağlamak için gerekli adımları attık. Karşıda otopark olarak kullanılan alanı, büyük bir otel yapmayı planlıyoruz. Projesini konuştuk arkadaşlarımızla. Kongre merkezi, toplantı salonu konusunda da adım adım ilerliyoruz. Bu alanın karayolu bağlantısı da geliştirilecek. Burası erişimi daha kolay, hemen yakınında konaklama ve toplantı alanı olan bir alana dönüşecek. Fuar İzmir'e çok önem veriyor ve gelişmesi için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.  

“Geçen yıl 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırladık”

Fuarcılığı geliştirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, “İzmir, tarih boyunca ticaretin, kültürün ve yeniliklerin buluştuğu bir şehir oldu. Bugün de fuarlar aracılığıyla dünya ile bağlantı kurmaya, iş birliklerini güçlendirmeye ve ekonomimizi büyütmeye devam ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İZFAŞ öncülüğünde düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası fuarlarla kentimizin ticaret hacmini artırmayı, yerli üreticilerimizi desteklemeyi ve küresel pazarlardaki rekabet gücümüzü yükseltmeyi amaçlıyoruz. Önceliğimiz kentimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak. Geçen yıl düzenlediğimiz fuarlarda bir buçuk milyon ziyaretçiyi ağırladık. İhracat istatistiklerine baktığımızda 2024 yılında; fuarların da katkısıyla Ege Bölgesi’ndeki illerin toplam ihracatının yaklaşık 41 milyar dolar olarak gerçekleştiğini görüyoruz. İzmir, ülkemizin toplam ihracatının yüzde 9’unu tek başına gerçekleştirerek ekonomimize yaklaşık 24 milyar dolarlık katkı sağladı. Bu yıl da çok sayıda fuara ev sahipliği yaparak tüm sektörlerde ekonomik hareketliliği artırmak için elimizden geleni yapacağız. 2025’te Fuar İzmir ve Kültürpark’ta 30’un üzerinde fuar ve etkinlik düzenlenecek” dedi.

Türkiye optik sektörünün uluslararası pazarlarda rekabet gücü artıyor

Fuarda, sektördeki en yeni ürünler, aksesuarlar ve ekipmanlar ile görme kalitesini artırmak ve estetik ihtiyaçlara yanıt verebilmek için geliştirilen yeni teknolojiler sergileniyor. 6 bin metrekare alanda açılan fuar, İzmir’in yanı sıra İstanbul, Antalya, Balıkesir, Manisa ve Yozgat’tan toplam 56 yerli katılımcıyı ağırlıyor. Ayrıca Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Irak, İran, Kosova ve Mısır gibi ülkelerden 100’ün üzerinde yabancı satın alma yetkilisinin de fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

Optic World İzmir, optik sektöründeki son teknolojik gelişmeleri takip etmek, yeni iş birlikleri kurmak ve uluslararası rekabette güç kazanmak isteyen sektör profesyonelleri için önemli bir platform oluşturuyor.

Optic World İzmir, üreticilerden distribütörlere, perakende mağaza zincirlerinden sektör çalışanlarına kadar geniş bir ziyaretçi kitlesini bir araya getirerek yeni iş ortaklıklarına zemin hazırlıyor. Aynı zamanda, Türkiye optik sektörünün uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı ve yeni ürünlere  

 

 

 
Başkan Tugay'dan flaş Buca Cezaevi mesajı: Proje teklifini açıkladı!
 
Altay'da kaptan Özgür inanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan flaş Buca Cezaevi mesajı: Proje teklifini açıkladı!
Başkan Cemil Tugay, basın mensuplarının Buca Cezaevi arazisine ilişkin ...
Hizmete girdi… Bucalı çınarların buluşma adresi olacak!
Buca Belediyesi, 60 yaş üstü vatandaşların keyifle vakit geçirecekleri ...
Konak Müzik Akademisi’nin gurur gecesi
Konak Belediyesi Müzik Akademisi’nin 7’den 77’ye her yaştan öğrenci ve ...
 
Karşıyaka’dan Piran’a dostluk köprüsü
Karşıyaka Belediyesi, Slovenya’nın Piran Belediyesi ile kardeş şehir olmasının ...
Bayraklı’da pazar yerleri yenileniyor
Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde süren bakım, onarım ve yenileme faaliyetleri ...
Çiğli’de ‘Engelsiz Yaşam Forumu’ gerçekleştirildi
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam Forumu’nda engelli ...
 
Bornova’da gençlere düşük karbonlu yaşam eğitimi
Bornova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Şehit Erol ...
Karşıyaka’da kalpleri ısıtan dayanışma
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi kursiyerleri, ...
Menemen’de pazar yerleri güven veriyor!
Menemen'de pazar yerleri hem gıda güvenliği hem de hijyende vatandaşa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri