POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
7 Nisan 2022 Perşembe - 13:42

Çiğli Belediyesi'nde grev, sendikadan detaylı açıklama: Masa neden devrildi?

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel'de DİSK’e bağlı Genel İş 8 No'lu Şube arasında süren ve 829 işçiyi kapsayan TİS süreci 15 maddede yaşanan anlaşmazlık sonucu tıkandı. Sendika dün gece kurulan masadan uzlaşı çıkmayınca grev kararı aldı. Çiğli Belediyesi önünde sloganlar ve pankartlar eşliğinde toplanan işçiler belediyeyi protesto ederken bir de basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Çiğli Belediyesi nde grev, sendikadan detaylı açıklama: Masa neden devrildi?

GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediyesi şirketi Çibel'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’e Genel İş 8 No'lu Şube arasında süren ve 829 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci 15 maddede yaşanan anlaşmazlık sonucu tıkandı. 

Sendika dün gece kurulan masadan uzlaşı çıkmayınca grev kararı aldı. Çiğli Belediyesi önünde sloganlar ve pankartlar eşliğinde toplanan işçiler belediyeyi protesto ederken bir de basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Açıklamada tıkanan TİS sürecinin detayları aktarılırken 68 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma sağlandığı ancak 15 ekonomik ve sosyal maddede uzlaşı çıkmadığı belirtildi. 

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
Çiğli Belediyesi Çibel Şirketi’ni temsilen SODEMSEN ile şubemiz arasında 829 çibel işçisi için yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, anlaşma sağlamadığından masada bitirilememiştir. Disk/Genel-iş sendikamıza bağlı Çiğli Belediyesi ÇİBEL işçileri olarak 07/04/2022 tarihinde, gece 00,00 itibari ile greve çıkmış bulunmaktayız.

15 MADDEDE ANLAŞMAZLIK!
Sodemsen, çiğli belediyesi ve çibel yetkilileri ile sürdürmekte olduğumuz ve 83 Madde ile başladığımız toplu iş sözleşme görüşmelerinde 68 sosyal ve ekonomik madde de anlaşma sağlanmış, 15 ekonomik ve sosyal maddede ise anlaşma sağlanamamıştır. 06 Nisan çarşamba günü son yaptığımız görüşmede en düşük ücrete verilen zam oranı %31 civarında olmuş, ücret sıkalası yukarılara çıktıkça zam oranı da düşmüştür. Yani her bir ücretimize seyyanen zam artışı ön görülmüştür. Toplu iş sözleşme görüşmesi sonrasında yönetici, temsilci ve üyelerimizle yapmış olduğumuz toplantılar sonucunda verilen zam oranı kabul görmemiş, greve çıkmak sendikamız ve işçiler açısından kaçınılmaz olmuştur. Şube yönetimi ve temsilciler olarak toplu sözleşme taslağını hazırlarken enflasyon oranı %20 civarlarında iken, bugün gelinen noktada TÜİK’ in açıkladığı enflasyon oranı %61’ lere ulaşmıştır. 

‘SEFALET ÜCRETLERİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ’’
AKP iktidarı tarafından, doğalgaz elektrik faturaları, benzin-mazot fiyatları derken iğneden ipliğe her şeye yapılan zamlarla birlikte en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz duruma gelmiş bulunmaktayız. Bu enflasyonla, bu zamlarla insanca yaşamak, ailemizi geçindirebilmek, çocuklarımızın geleceğini planlamak şöyle dursun en ufak isteklerini dahi karşılayabilmek mümkün değildir. Her gün temel gıda maddelerine zamlar yağarken işçilere, emekçilere, emeklilere ve dar gelirlilere siyasi iktidar tarafından, hayat dar edilirken; biz işçiler, yaşamın pahalı, emeğin ucuz olduğu bu düzenin karşısına “BU BÖYLE GİTMEZ” diyerek çıkacağız ve sefalet ücretlerine teslim olmayacağız.

Biz işçiler, emekçiler olarak ücretlerimizin her geçen gün eridiğini, bugünün ekonomik koşullarında geçen yıl ücretlerimize yapılan zamların daha elimize geçmeden enflasyona yenik düştüğünü, alınterimizin neredeyse her gün zamlanan faturalara aktığını hepimiz biliyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerimiz devam ederken bile talep etmiş olduğumuz ücret artışı ekonomik kriz karşısında enflasyonun altında kalmış, istenilen zam oranının da bir kıymeti kalmamıştır. Ağırlaşan yaşam koşulları, artan enflasyon, ardı arkası kesilmeyen zamlar, yaşanan ekonomik ve siyasal kriz, işçi sınıfına yönelik saldırıları derinleştirmektedir. Toplu İş Sözleşmemizin bitmediği her gün, ücretlerimizin eridiği ekonomik kriz ile bizleri daha fazla karşı karşıya bırakmaktadır. Zira biz işçileri kendi başına ne kadar ücret aldığımız değil, aldığımız ücretlerin, ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamadığı ilgilendirmektedir. Bu açıdan bizim için durum açık ve nettir; insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz.

"MASAYA OTURMAYA HAZIRIZ’’
Bu bağlamda gelinen noktada ise son tekliflerle, ücretlerimize yapılacak total zam oranının enflasyonun altında kaldığı ve kalacağı göz önünde bulundurularak,  üyelerimiz tarafından sendikamızla birlikte mücadeleye devam kararı alınmıştır.  Bizler bugün itibari ile Çiğli Belediyesi önünde grevimizi, direnişimizi sizlerle büyüteceğiz. Buradayız, çiğli belediyesi çibel işçileri olarak şirket yetkilileri tarafından gelecek ve üyelerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyecek tüm tekliflere açığız, mücadelemiz devam ederken müzakere masasına oturmaya da hazırız.

"TESLİM OLMAYACAĞIZ’’
Ve Grev kararı alan işçiler; gücünü, cesaretini örgütünden, birliğinden, hayatı yeniden yaratan ellerinden almaktadır. Sadece bu meydanda değil, ülkenin dört bir yanında birleşe birleşe, omuz omuza vererek bu ülkeye eşitliği de, refahı da, adaleti de, barışı da biz getireceğiz; eşitsizliğe, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yoksulluğa, işsizliğe ve sefalet ücretine teslim olmayacağız. 

 
İzmir'deki büyük yangında karar: O sanığa ne ceza çıktı?
 
Gaziemir'deki TİS sürecinde 10 saatlik zirveyle mutlu son!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki büyük yangında karar: O sanığa ne ceza çıktı?
Menderes ilçesinde Ağustos 2020'de çıkan ve 430 hektar ormanlık alanın ...
AYM'den Can Dündar'ın eşi için karar
Anayasa Mahkemesi, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar'ın pasaportuna el konulmasının ...
215 belediyeye gönderildi: Artık zorunlu!
İçişleri Bakanlığı nüfusu 100 binin üzerinde olan 215 belediyeye kadın ...
 
Başkan Arda'nın yargılandığı davada yeni gelişme: Gözler yeniden ABD'de!
Gaziemir Belediye Başkanı Arda'nın sosyal medya paylaşımları nedeniyle ...
Cemal Kaşıkçı dosyası Suudi Arabistan'a devredildi!
Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten ...
Hava kirliliğini yapay zeka ile hesaplayacaklar!
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), araçlara yerleştirecekleri özelleştirilmiş ...
 
Arazi anlaşmazlığı nedeniyle yeğenini öldürdü!
Kilis'in Elbeyli ilçesinde Muhtar Ekinci (33), arazi anlaşmazlığı nedeniyle ...
İzmir dahil 42 ile 'toz taşınımı' uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan alınan bilgilere göre, yurdun büyük bölümünde ...
ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışık
ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin ABD Kongre’sine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri