POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
6 Mayıs 2019 Pazartesi - 19:38

Çiğli'de borç açıklandı... CHP'den 'tedbir' mesajı... AK Parti'den 'kanser' çıkışı!

Çiğli Belediye Meclisi’nde kesin hesap bütçesinin oylanması ve belediyenin borçları için kredi çekilmesine yönelik Başkan Gümrükçü’ye yetki talep edilmesi gündeme geldi. AK Parti Grubu her iki önergeye de ret oyu verdi. Oturumda ayrıca, belediyenin geçmiş dönemlerden bu yana biriken borcunun 400 Milyon TL olduğu aktarıldı.

Çiğli de borç açıklandı... CHP den  tedbir  mesajı... AK Parti den  kanser  çıkışı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan ikinci oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkan Vekili Ali Rıza Koçer’in idaresinde gerçekleşti.

2018 yılı bütçe kesin hesabının görüşüldüğü oturumda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu tarafından, belediyenin geçmiş dönemlerden bu yana biriken borcunun 400 Milyon TL olduğu belirtildi.

Borçlar için 20 Milyon TL kredi çekilmesi noktasında Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye yetki verilmesi ve kesin hesap bütçesinin oylamasında AK Parti ret oyu verdi. Kararlar oy çokluğuyla meclisten geçti.

400 MİLYON TL BORCUMUZ VAR!

Kredi yetkisi talebi hakkında konuşan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Avdan, “Bu kamusal olarak bizim hakkımız. 2018 yılında 56 milyon 800 bin TL bütçe açığımız var. 2017 ve daha önceki senelerden gelen borçlarla birlikte toplamda 400 milyon civarında bir borcumuz var. Bu parayı almak istiyoruz. AK Parti’den oy birliğiyle geçmesini talep ettik, gerekli iyi niyeti göstermediler” dedi.

AK PARTİLİ KANER’DEN BORÇLAR HAKKINDA KANSER ÇIKIŞI !

AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner ise, “İyi niyetimizi hep muhafaza ettik, iyi niyetimiz tartışmasız. Saygı ve sevgi görüyoruz ve karşılığını her zaman vereceğiz. Siyasi olarak tartışabiliriz. Kredi konusundaki uyuşmazlığımız şu; çok iyi bir teşhis yapmalıyız ki arkasından tedavi gelsin. Çiğli Belediyesi’nin harcamaları kesin hesap adı altında sunuldu. Bağlı olduğu şirketlerin ayrı bütçeleri var. Hem şirketlerin hem belediyenin borcu var. Başkanımız 31 Mart’ta seçildi, halkımız bir görev verdi. Belediye yönetimi yeni olsa bile bürokratlar aynı. Sürekli aynı kalemlerle borç dengesi sürüyorsa bunu dışarıdan aldığımız krediyle döndüremeyiz. 320 milyon TL gibi bir rakam 2018’den devredenle beraber 400 milyon TL’ye yakın bir rakam var. Nerede nasıl bir hata yapıldığının açıkça irdelenmesi gerekiyor. Kansere dönmüş borç stokunu onaylamamız mümkün değil. Bu gündem maddesine muhalif durduğumuzu bildirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

CHP’Lİ KOÇER: CİDDİ TASARRUF TEDBİRLERİ ALACAĞIZ

Başkan Vekili Ali Rıza Koçer ise, “Yıllardır borcumuz artarak geliyor, doğru, önemli olan bu borcu azaltarak gidermektir. Yeni yönetim bu konuda çok duyarlı. Birincisi; tasarruf edeceğiz. Çok ciddi tasarruf tedbirleri alacağız. AK Partili arkadaşlarımızla oturacağız konuşacağız. İkinci yolumuz da; gelirlerimizi arttıracağız. Örnek olsun diye söylüyorum; ot temizleme işimiz var, kendi imkanlarımızla bitirmeye çalışıyoruz. Büyükşehir’imizin de katkısıyla aşmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla çözersek çok güzel olur. Bu anlayışla hareket edeceğiz. Geçmiş dönemdeki başkan da bizim başkanımızdır. Amacımız enkaz edebiyatı değildir. Mutlaka bir şeyler yapmışlardır. Hep birlikte omuz vererek bu işi çözeceğiz”diye konuştu.

AK PARTİLİ BOZTEPE: BELEDİYENİN 170 TANE DAİRESİ KAYIP

Borçlanma yetkisine ve kesin hesaba onay vermemelerinin nedenini açıklayan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe,“Bizler ilk önce sözcüklerimizi mutlaka dikkatli kullanmalıyız. ‘Laf ağızdan çıkmadan önce sadece bana aittir, çıktıktan sonra topluma aittir’ diye bir laf vardır. Az önce CHP’nin grup başkan vekili arkadaşımız yanlış şeyler söyledi. Bizim borçlanma yetkisine ve kesin hesaba evet dememiz mümkün değil. İzmir’in en yüksek borçlu olan ilçesiyiz. Bu size karşı değil, biz bir seçime girdik ve halka bir şeyler söyledik. Yüzde 40 gibi bir bütçe açığımız var. Bunları düzenlememiz lazım. Gerekirse birkaç yıl iş yapmayacağız. Asla eleştirmeyeceğiz, bir şey söylemeyeceğiz. Gerekirse hangi bakan olursa olsun gideceğiz, sizin yanınızda olacağız. Ama geçmişte yapılan yanlışlara onay verirsek Çiğli halkı bizi yanlış algılar. Belediyenin 170 tane dairesi kayıp. Bu, Sayıştay raporlarına yansıdı. Bunları bulalım. Çiğli yeni ve önemli bir ilçe. Bu tarafa doğru geliş var. Biz buradaki rantı tüm halkımıza dağıtalım” açıklamasında bulundu.

AK PARTİLİ ASLAN: ÇİĞLİ’NİN GEÇMİŞ GÜNAHLARININ KARNESİDİR

AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan da kesin hesaba yönelik “Bu ders kitabıdır. Çiğli’nin geçmiş günahlarının karnesidir. Çiğli’nin iyi yönetilmediğinin göstergesidir. Bugün 400 milyon civarında bir borçtan bahsediyorsanız, şirketleri de dahil ettiğinizde rakamların çok yukarı çıkacağını tahmin edersiniz. Biz yeni dönemde hem sizi desteklemek hem de Çiğli’nin karnesini size göstererek ne kadar kötü yönetildiğini göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"KİMSE HOVARDALIK YAPTIĞIMIZ DÜŞÜNMESİN"

 CHP Grup Başkan Vekili Avdan söz alarak AK Partili Boztepe’nin açıklamalarına şu yanıtı verdi: “Sayıştay raporlarındaki durumun 2014 yılından beri takipçisiyiz. Bizim daire ve dükkan alacaklarımız var. Kayıp ya da satılmış bir daire yok, süreler uzatılmış. Kendi malımızın üstüne dikkatle gidiyoruz. Kimse bizim malımızı takip etmediğimizi ve hovardalık yaptığımızı düşünmesin. AK Partili arkadaşlarımızın sabretmelerini istiyorum.”

AK PARTİ GRUBU CHP’Lİ KOÇER’İN ÇAĞRISINA RAĞMEN RET VERDİ

Toplantı sonunda AK Parti Grubu’na çağrı yapan Başkan Vekili Koçer şunları söyledi: “Hepimizin temennisi 2019 bütçesini yaptığımızda icraat bütçesi olmasıdır. Asıl bütçemiz o olacak. Burada eksik, gedik olabilir ama ona da sahip çıkıyoruz. Bir yönetim çalışma yapmıştır, bize devretmiştir. Keşke kredi alacak durumda olmasak. Hedefimiz bu. Kendi işimizi kendimiz götürerek yatırıma dönüştürmek istiyoruz. Ben geçmişte yöneticilik yaptım. Kararlarımın hepsi oy birliğiyle geçti. Ben AK Parti Grubu’ndan rica ediyorum. Komisyonlardan oy birliğiyle gelmişti. Bu bir çelişki, geri dönüş değildir” dedi. AK Parti ise kararlara ret oyu verdi.

 
Ve YSK İstanbul seçimleri için kararını verdi
 
CHP'de kritik gelişme: Vekiller Ankara'ya çağrıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Aksoy '3 fidanı' şiirle andı!
Menemen Belediyesi, Türkiye’de devrimci hareketin en önemli isimleri arasında ...
Foça'da 'cüruf' isyanı: Toplu suç duyurusu!
Foça Ilıpınar Köyü Gölyüzü Mevkii’ndeki orman ve su kaynakları bakımından ...
O ilçede köy malları satışına fren!
AK Parti’nin iktidar olduğu Kiraz’da Saliha Özçınar başkanlığındaki belediye ...
 
Bornova aşkına haydi salona!
Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nden 1. Lig'e yükselme mücadelesi veren ...
MHP İzmir'den flaş öneri: O ilçenin adı değiştirilsin!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı, Hasan Tahsin’in ...
Narlıdere'de en sağlıklı etkinlik!
Atık yağların dönüşümüne ilişkin projeler üreten Narlıdere Belediyesi, ...
 
İzmir'de yeni dönemin ilk köy malları krizi: AK Partili Başkan satışa çıkardı, DSP'den sert tepki!
AK Parti’nin iktidar olduğu Kiraz’da Saliha Özçınar başkanlığındaki belediye ...
Gümrükçü'den 'kentlilik bilinci' vurgusu
Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi ...
Menderes uçurtmalarla şenlendi
Menderes Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Menderes Uçurtma ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri