POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
27 Ekim 2017 Cuma - 09:40

Çiğli'de tapu krizi: Başkan Arslan Sayıştay'ın o raporu için ne dedi?

Çiğli Belediyesi’nin kendisine ait taşınmazlarda inşaat firmalarına kat karşılığı yaptırdığı iş yeri ve konutların teslim alınmadığını tespit eden Sayıştay, devir işlemlerinde usulsüzlük olduğunu raporladı. Başkan Arslan'dan açıklama geldi.

Çiğli de tapu krizi: Başkan Arslan Sayıştay ın o raporu için ne dedi?

Çiğli Belediyesi’nde bitmek bilmeyen tapu çıkmazı, Sayıştay’ın son olağan denetim raporlarına da yansıdı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yaptığı açıklamada 173 adet konut ve 8 adet işyerini gelecek yıl teslim alacaklarını belirterek, krizin büyük ölçüde çözüldüğünü kaydetti.

Ege Telgraf’tan Erman Şentürk’ün haberine göre İlçe belediyesinin geçtiğimiz yıla ilişkin mali işlemlerini ve hizmetlerini mercek altına alan Sayıştay’ın denetleme raporunda çarpıcı bulgulara rastlandı. Kurumun harcamalarıyla ilgili detaylı bir rapor hazırlayan Sayıştay Başkanlığı, yaptığı denetimlerde üç yıldır takibe aldığı kooperatif krizini bir kez daha gündeme taşıdı. Çiğli Belediyesi’nin kendisine ait taşınmazlarda inşaat firmalarına kat karşılığı yaptırdığı iş yeri ve konutların teslim alınmadığını tespit eden Sayıştay, devir işlemlerinde usulsüzlük olduğunu raporladı.

PEŞİNE DÜŞTÜ
Kayıp tapuların peşine düşen Sayıştay, belediyeye gönderdiği resmi yazıda, belediye meclisi kararına istinaden S.S. Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi, S.S. Çiğli Çamlıkent Konut Yapı Kooperatifi, DBM Beton İnşaat gibi yüklenici firmalardan belediyenin hakkı olan gayrimenkullerin teslim edilmediğini kayıt altına aldı. 1998 yılına kadar uzanan devir ve sözleşme işlemleri inceleyen Sayıştay ayrıca, bu durum nedeniyle kamu zararı oluştuğunu ve kurumun gelir kaybı yaşadığını belirterek, belediyeden konuyla ilgili savunma istedi.

SAVUNMADA SUNDU
Çiğli Belediyesi, konuyla ilgili sunduğu detaylı savunma yazısında, yüklenici firmalarla imzalanan sözleşmelerin sürdüğünü aktardı. İmzalanan protokoller vasıtası ile yüklenici inşaat firmalarına süre uzatımı verildiğini, yükümlülüklerini yerine getirmeyen bazı firmalar karşısında ise yargı işlemlerinin başlatıldığı vurgulandı. Sorunun kendisinden kaynaklanmadığının altını çizen belediye yönetimi, firmaların yaşadığı ekonomik zorluklar, iflas ve tasfiye gibi süreçler nedeniyle inşaatların tamamlanamadığına dikkat çekti. İlçe belediyesi tarafından ayrıca, Sayıştay idaresinin son üç yılki raporlarına yansıyan bu durumla ilgili toplam 181 tapunun önümüzdeki süreçte teslim alınacağı ve gereken işlemlerin de yerine getirileceği bildirildi.

‘TESLİM ALACAĞIZ’
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, söz konusu yapım işlerinin ve imzalanan sözleşmelerin geçmiş dönemlerden bu yana sürdüğüne dikkat çekti ve “Kooperatiflerle ilgili bu süreç devam ediyor. Söz konusu konut ve işyerlerinin yapım işini üstlenen yüklenici firmalar bu inşaatları henüz tamamlamış değil. Dolayısı ile tapuları teslim almamız da şu an için mümkün değil. En son bu firmalara süre uzatımları verildi. Kasım 2018’de inşaatlar tamamlandığı takdirde tapularımızı da alacağız. Zaten bu konuyla ilgili bir dava süreci yaşadık. Ancak mahkeme bizleri suçsuz buldu ve sorunun bizden kaynaklanmadığı da ortaya çıktı. Bu durum daha önceki Sayıştay raporlarına da girmişti. Gelecek dönem bu sıkıntı tekrar etmeyecek ve tapu konusu çözüme kavuşmuş olacak” dedi. (Ege Telgraf)

 
Öztürk: Ege Yeni İpekyolu'nda yer almalı
 
Karabağlar'da Cumhuriyet şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı inşaat ruhsatı patlaması!
Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçeleri arasında yer alan Torbalı; son 3,5 ...
Güzelbahçe'de Onay'dan Cumhuriyet resitali
Dünyaca Ünlü Piyanistimiz Gülsin Onay, Güzelbahçe’de “Cumhuriyet konseri” verdi.
Ödemiş'te süs bitkileri şöleni
Ödemiş İlçesi'nde 13'üncüsü düzenlenen Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, ...
 
Urla Belediyesi'ne 2 ödül birden!
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Urla Belediyesi'nin 'Balıklıova Rekreasyon ...
Piriştina yeni projeyi açıkladı: Tüm kültürler Buca'da buluşacak
Festivaldeki çalışma ve katkılarından dolayı Balkan derneklerine teşekkür ...
Kocaoğlu'ndan çarpıcı çıkış: Mülkiyete tecavüz yasası!
Ege Ekonomik Forumu'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, rantı ...
 
Kemalpaşa'nın vizyon projesinde perde açıldı!
Kemalpaşa Belediyesi tarafından 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak ...
Buca'da meşaleler Cumhuriyet için yanacak
Cumhuriyet coşkusu Buca’da 7’den 77’ye tüm Bucalılardan oluşturulacak ...
Göztepe taraftarından Selvitopu'na ziyaret
Göztepe Yalı Derneği Başkanı Tamer Balin ve yönetim kurulu üyeleri, Karabağlar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri