POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş'tan teknik kadroya iki takviye!
Beşiktaş'tan teknik kadroya iki takviye!
Otobüs ile tren çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Otobüs ile tren çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Sınırda insan kaçakçılığı yapan general tutuklandı
Sınırda insan kaçakçılığı yapan general tutuklandı
MSB: Teröristler ormanları yakıyor
MSB: Teröristler ormanları yakıyor
24 Ocak 2018 Çarşamba - 14:21

Çıray’dan sert mesajlar: Saray koalisyonu!

Gündemi değerlendiren İYİ Parti Genel Sekreteri, “Çıray, “Bir daha koalisyonlar olmasın diye milletimizi kandırmaya çalışarak sözde başkanlık sistemini savunanlar, koalisyon kurdular. Bunun adı ‘Saray Koalisyonu’dur. Şimdi bu koalisyonun büyük ortağı Sayın Erdoğan’a gazilik unvanı verilmesi konusunda harekete geçti” dedi.

Çıray’dan sert mesajlar: Saray koalisyonu!

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray bir basın toplantısı ile Başkanlık Divan’ının gündeme dair görüşlerini açıkladı.

SARAY KOALİSYONU GAZİLİK DAĞITIYOR
Aytun Çıray, AK Parti ve MHP’yi kast ederek birlikte bir Saray Koalisyonu oluşturduklarını söyledi. Çıray, “Bir daha koalisyonlar olmasın diye milletimizi kandırmaya çalışarak sözde başkanlık sistemini savunanlar, koalisyon kurdular. Bunun adı ‘Saray Koalisyonu’dur. Şimdi bu koalisyonun büyük ortağı Sayın Erdoğan’a gazilik unvanı verilmesi konusunda harekete geçti. Küçük ortağı da durur mu, değerlendireceklerini söylediler” diyerek eleştirdi.

GAZİLİK VE ŞEHİTLİK SAVAŞ MEYDANLARINDAN ALINIR
Bu durumu ancak milli ve manevi değerlerimize yabancılaşmış bir koalisyonun yapabileceğine vurgu yapan Çıray, “Şehitlik ve Gazilik mertebesine savaş meydanlarında ulaşılır. Önce Türk Milleti ve onu yüksek çıkarları için Allah'a sonsuz iman ve güvenle vuruşursunuz. Ölürseniz şehit, yaralanırsanız Gazi olursunuz. Bu iki yüce makam ve unvanı eğer savaş meydanlarına çıkmayanlara vermeye kalkarsanız ederseniz ne olur? Şehitlik ve gazilik makamlarının değerini azaltmış olursunuz. Daha önemlisi bu unvanları hayatlarını feda ederek analarının ak sütü gibi hak edenlere haksızlık etmiş olursunuz. Çanakkale'deki, İstiklal Harbinde’ki, Afrin’deki şehit ve gazilerimizin içlerini ve ruhlarını acıtırsınız,” dedi.

İYİ PARTİ KANUNLA VERİLEN GAZİLİK UNVANINI GERİ ALACAKTIR
AK Parti iktidarının, 16 yıllık dış politikadaki zincirleme hatalarını ve fiyaskolarını El Bab’da, Afrin’de kahraman Mehmetçik’in temizlediğini anlatan Çıray sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem de o Mehmetçiğin unvanına ortak olmaya çalışacaksınız. Ayıptır, günahtır; şehitlerin vebalini alıyorsunuz. Eğer saray koalisyonu olarak yağcılığınız bu dereceye varmışsa, reisinizi Kilise'nin birtakım insanlara öldükten sonra 'saint'likle (ermişlikle) taltif etmesi gibi bir de şehit unvanıyla onurlandırabilirsiniz. Yok olur mu böyle şey, şehit olmamış birine şehitlik unvanı verilir mi hiç diyorsanız. İşte o zaman ben de size derim ki, şehit unvanı veremeyeceğinizi kabul ettiğinize göre gazi unvanını da saray koalisyonu çoğunluğunuza güvenerek veremezsiniz diyorum. İYİ Parti iktidara gelir gelmez ilk çıkaracağı kanunla gazilerimizden gasp edilmiş bu unvanı geri alacaktır. Gazilerimizin gazilik unvanını kullanma hakkını size yedirmeyiz.”

GÜVENLİK TOPLANTISINDA TANRIVERDİ'NİN NE İŞİ VAR?          
Türk Silâhlı Kuvvetlerinin kahramanca Afrin’de PKK’nın uzantısı olan ve YPG/PYD’ye karşı mücadele verdiğini hatırlatan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Mehmetçiğimiz AKP’nin büyüyüp yeşermesine göz yumduğu terör örgütünün ileride ülkemizin Suriye’de tekrar başına belâ olmaması için savaşıyor. Peki bu PKK/PYD/YPG’nin amacı ne? Önce eyalet sonra özerklik sistemini getirerek ülkemizi bölüp parçalamak. O halde bu örgüte karşı yapılan güvenlik toplantısında ‘Eyalet sistemi getirilmelidir’ diyen SADAT’ın eski başı E. General Adnan Tanrıverdi’nin ne işi var? Yoksa perde arkasında bilmediğimiz başka işler mi var?”

 
ABD İzmirli Kenan'ı konuşuyor: Adına özel gün!
 
Göztepe'de 2 ihtimal: Ya Ahmet ya Rodolfo
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: ÖSO ile birlikte 7-8 şehidimiz var!
Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonu ile ilgili ...
"Uğur Mumcu ne demişse hepsinde haklı çıktı"
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ...
CHP İl Başkanı Yücel'den Afrin Harekatı'na destek
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, TSK'nın Afrin'e başlattığı operasyonu ...
 
Bayraklı’da ‘pazar’ zirvesi, CHP’li vekillerden kritik öneri!
CHP İzmir Milletvekilleri Bayır, Çam, Purçu ve Yiğit Bayraklı Belediye ...
İnce'de çarpıcı çıkış: Kendime mankafa dedirtmezdim!
CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Muharrem İnce, CHP Lideri ...
CHP Narlıdere'den Yücel'e tebrik ziyareti
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin ...
 
İYİ Parti İzmir Başkanı Ulupınar Gerçekizmir’e konuştu: O parantezi yıkacağız!
Gazeteci Sercan Avcı’ya konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, ...
AK Partili Doğan Kocaoğlu’na seslendi: Kemeraltı metroya benzemesin!
Tarihi Çarşı’nda yaklaşık bir yıl süreceği duyurulan proje çalışmalarını ...
CHP İzmir'de flaş çıkış: Kılıçdaroğlu seçilirse istifa edeceğim!
CHP İzmir’de Kurultaya yönelik en flaş çıkış, Büyükşehir Meclis Üyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri