POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
25 Haziran 2023 Pazar - 12:12

Cordelion MSM İzmir’in yeni gastronomi üssü oldu

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, İzmir’in yeni gastronomi üssü oldu.

Cordelion MSM İzmir’in yeni gastronomi üssü oldu

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, İzmir’in yeni gastronomi üssü oldu. 

Ahmet Taner Kışlalı Parkı Gondol Kafe yanında 6 ay önce açılan merkezde bugüne kadar onlarca eğitim, atölye ve etkinlik düzenlendi, sergiler açıldı.

ALANINDA TÜRKİYE’DE İLK 
Karşıyaka Belediyesi’nin Ocak ayında kente kazandırdığı Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, alanında kapsamı ve teknolojisi itibarıyla Türkiye’de bir yerel yönetim tarafından kurulan ilk ve tek tesis olma özelliğini taşıyor. Belediye iştiraki Kent A.Ş. bünyesindeki merkez; Ege’nin kadim mutfak kültürünün tanıtımına katkı sunmak ve sektöre nitelikli personel yetiştirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarla yoğun ilgi ve talep görüyor.

6 AYDA NELER YAPILDI?
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün eğitim danışmanlığını yaptığı Cordelion MSM’de 6 aylık süreçte toplam 37 farklı çocuk, genç ve yetişkin atölyesi gerçekleştirildi. Uzman şefler eşliğinde düzenlenen atölyelerde onlarca katılımcı, ekmekten çorba yapımına kadar değişik alanlarda eğitim alarak yeteneklerini keşfetme ve geliştirme imkanı buldu. Ayrıca 6 hafta süren temel mutfak ve temel pasta eğitimleriyle hem amatör hem de profesyonel kursiyerlere mesleki donanım kazandırıldı. 

SAĞLIKLI VE SOSYAL YAŞAMA KATKI
Eğitim, sağlıklı yaşam ve etkinlik odaklı bir tesis olarak faaliyet gösteren Cordelion MSM; kent ve mutfak kültürünün gelişimine, sağlıklı beslenmeye ve sosyal hayata katkı sunmak amacıyla çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yaptı. Bu faaliyetler arasındaki Glutensiz Yaşam Festivali, Türk kahvesi söyleşisi, zeytinyağı tadım etkinliği, Nedim Atilla ile gastro-sanat etkinliği, Girit Türkleri Derneği ile mübadelenin 100. yılı söyleşisi, atıksız mutfak ve kompost eğitimleri, çok sayıda kentliyi merkezle buluşturdu. 

HER KESİMİ KUCAKLAYAN BULUŞMALAR
Şehrin yeni sosyal aktivite alanı haline gelen tesis, sosyal sorumluluk bilinciyle farklı kesimleri de mutfağında ağırladı, özel günleri renkli etkinliklerle taçlandırdı. Engelli bireylere, down sendromlu gençlere, ileri yaşlılara, Alzheimer ve Parkinson hastalarına, 1-3 yaş bebek annelerine ve ev kadınlarına yönelik ayrı ayrı atölyeler düzenlenirken, meslek lisesi öğrencileri için de özel eğitimler yapıldı. 
Ayrıca merkez içerisindeki sergi alanında önce Raşit Koçak ve Tülin Çağlar’ın koleksiyonundan “Bir Fincan Daha?” adlı Türk kahvesi sergisi, ardından da Karşıyaka Ayaküstü Lezzet Günleri kapsamında düzenlenen ve halen devam eden “Sokak Lezzetleri” sergisi açıldı. 

TEKNOLOJİK ALTYAPI FARK YARATIYOR
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde uygulamalı eğitimlerin verildiği, yüksek teknolojik donanıma sahip iki farklı atölye alanı ve teorik eğitimlerin verildiği teorik sınıf yer alıyor. Bu alanlarda, ekran ve kamera sistemleri ile eğitimi yakın çekim izleme olanağı bulunuyor. Ayrıca kurulan ses sistemi ile kalabalık gruplarda eğitmen şefler ve uzman akademisyenler, anlatımlarını mikrofon ile gerçekleştiriyor. Merkezin diğer bölümleri ise gastronomi odaklı kütüphane ve dokümantasyon alanı, sergi alanı, açık etkinlik bölümü, oturma ve kafe alanı, giyinme odası ve ofisten oluşuyor.

(Bu bir advertoriyal haber çalışmasıdır)

 
İzmir'in ilk ve tek Matematik ve Zeka Oyunları Parkı için geri sayım!
 
Menderes'te mavi bayraklar göndere çekildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhracatta ilk 1000 listesinde İzmir'den 79 firma!
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan, ilk 1000 ihracatçı ...
İzmir'de araç kiralama talebine yetişilemiyor!
Araç Kiralamacıları Konfederasyonu (AKKON) İzmir İl Başkanı Ahmet Demir, ...
MB'den bankacılığa yönelik ilk sadeleştirme adımı
Bankaların menkul kıymet tesisi oranı kapsamında bilançolarda öngörülen ...
 
Bayram öncesi çadır ve karavan tatiline yoğun talep
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile bütçelerine uygun tatil ...
TCMB Başkanı Erkan'dan enflasyon mesajı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka ...
"Hedef kısa vadede fiyat istikrarı ve finansal istikrar"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi politikalarının, kısa vadede ...
 
Kredi kartında faiz oranları değişti
Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının ardından ticari kredi ve kredi ...
EİB Başkanı Eskinazi'den isyan: Darbe üstüne darbe yedik!
EİB Başkanı Eskinazi, "Bizim ülkemizin en büyük belası enflasyon. Türkiye ...
MB Başkanı banka yöneticileriyle görüşecek
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan bugün İstanbul'da banka yöneticileriyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri