POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
21 Eylül 2024 Cumartesi - 14:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce açıklamalarda bulundu. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin konuşan Erdoğan, "İsrail'in hedefinin sadece Gazze olmadığını söylemiştim. İsrail bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor" dedi. Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine yönelik, "Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduk, artık karşı taraftan yanıt bekliyoruz." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce açıklamalarda bulundu. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin konuşan Erdoğan, "İsrail'in hedefinin sadece Gazze olmadığını söylemiştim. İsrail bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor" dedi. Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine yönelik, "Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduk, artık karşı taraftan yanıt bekliyoruz." dedi.

"Zirvedeki konuşmamda daha kapsayıcı adil ve etkili bir yapılanmaya gerekliliğin altını çizeceğim. Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan tutumunu vurgulayacağım. Açlık, susuzluk ve temel gıda konusundaki yetersizlik sahadaki durumu kötüleştiriyor. İsrail, binlerce insanı ya bombalarla ya da açlıkla katlediyor.

"İSRAİL'İN HEDEFİ SADECE GAZZE DEĞİL"

Ziyaretimizde bunları muhataplarımıza hatırlayacağız. İlk günden beri İsrail'in hedefinin sadece Gazze olmadığını söylemiştim. Lübnan'a yönelik saldırılar İsrail'in savaşı bölgeye yayma hedefini gösterdi. Bölgemizin daha kötü durumlara sürüklenmemesi için İsrail'in durdurulması gerekiyor.

İkili görüşmeler yanında bizlerden randevu talebinde bulunan devlet başkanlarıyla temaslarımızı sürdüreceğiz. Görüşmelerimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

İsrail'in Hizbullah güçlerine hava saldırılarına yönelik soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Özellik bu dijital saldırıları devreye almış olması bunu açıkça gösteriyor. İsrail sivil hassasiyetinin bulunmadığını ortaya koydu. Bizim tüm ikazlarımıza rağmen bazı Batılı ülkelerin de desteğini yanına alarak, çatışmaları Lübnan ve bölge geneline yaymayı hedefliyor.

Bölge açıklanamayacak şekilde büyük krizlerle karşı karşıya. Lübnan İsrail'e karşı ne yapabilir? Lübnan Başbakanı Mikati BM'ye bu sene gelemeyeceğini söyledi. Batılı ülkeler İsrail'e caydırıcı adımlar attırmalı. İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Suriye ile ilişkilere yönelik konuşan Erdoğan, "Suriye'deki gerilimin artık sona ermesi gerektiğini söylüyoruz. İsrail'in bir devlet terörü estirdiğini çok açık ve net ortaya koyacağız. Bunu bugüne kadar çok ifade ettik, ama bazı ülkeler bunu anlamamakta ısrar ediyor. Bu gerginliğin sona ermesi Suriye topraklarında huzur ve istikrarın sağlanması, Şam yönetimini muhaliflerin bir süredir çatışmasızlığı sağladığını görüyoruz. Bu kalıcı barış anlamında adımların atıldığını gösteriyor. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduk, artık karşı taraftan yanıt bekliyoruz. Yeni dönem böyle bir görüşmeyle birlikte başlar diye düşünüyorum" dedi.

"ABD Başkanı Biden ile bir görüşme olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan şöyle konuştu:

"Genel Kurul'da sadece Biden ile değil birçok liderle görüşmemiz olacak. Biden ile henüz planlanmış bir görüşmemiz yok ancak çeşitli programlarda bir araya geleceğiz. Bizim BM'de önceliğimiz Gazze. Çünkü insanlar çocuk, yaşlı, kadın ölüyor... Dünya Siyonizm'inin Orta Doğu'da estirdiği bu ölüm fırtınasına karşı, Türkiye olarak ne yapabiliriz bunun çalışmalarını yapacağız. Elimizden ne geliyorsa bunu yapacağız." (Habertürk)

 
İzmir yolunda faciaya kıl payı: Futbolcuları taşıyan otobüs yandı!
 
Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'a 'elektrik faciası' çıkışı: Ben olsaydım suçu başkasında bulmaya çalışmazdım!
Geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
AK Partili vekilden Tugay'a 'Körfez' yanıtı: Sorumluluk Büyükşehir'de, topu taca atma!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Körfezi’nin temizlenmesinde ...
Tugay’dan çarpıcı ‘Yücel-Bakan’, ‘genç başkanlar’ ve ‘İmamoğlu’ mesajları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir’in 2 MYK Üyesi ...
 
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
AK Parti Nevşehir, Ağrı ve Çanakkale il başkanlıklarında görev değişimi yapıldı.
CHP Kadın Kolları’ndan ‘Narin’ soruları
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyümde öldürülen be katili hala ...
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'li Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelirse ...
 
CHP İzmir’de il kongresi öncesi kritik gelişme!
CHP İzmir’de 28 Eylül’deki İl Gençlik Kolları Kongresi öncesi kritik bir ...
CHP'li Arslan'dan hükümete 'enerji' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji sektöründe sübvansiyon söylemlerini ...
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri