POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
6 Aralık 2017 Çarşamba - 17:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs çağrısı

Ürdün Kralı ile görüşmesi sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan tüm dünyaya şu çağrıyı yapmak istiyorum" dedi ve Kudüs'ün statüsünü değiştirecek adımlardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Kudüs çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı sıfatıyla, İsrail ve ABD'ye "Kudüs" çağrısı yaptı. 

Erdoğan, Beştepe'de Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Görüşmenin ve basın toplantısının gündeminde Kudüs ile ilgili gelişmeler vardı.

Erdoğan, sözlerine "Kardeşim Kral Abdullah ile bölgemizdeki güncel gelişmeleri ele aldık. En önemli başlık Kudüs'teki gelişmelerdi" diyerek başladı. 

"Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası hususunda Ürdün ile aynı hissiyatı paylaşıyoruz" diyen Erdoğan, "Ürdün Haşimi Krallığının Kudüs'teki kutsal mekanların hamisi olarak oynadığı kritik rolü çok önemsiyoruz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım, tüm İslam aleminde infiale sebep olacaktır, bu barış zeminini dinamitleyecek, bölgemizde yeni gerilimlerin, çatışmaların fitilini ateşleyecektir. Bölgemizin huzur, barış ve güvenliği iç politik hesaplara kurban edilemez" diye konuştu.

"TEK YOL FİLİSTİN DEVLETİ"

Ortadoğu'daki istikarar için tek yolun başkenti Doğu Kudüs olarak bir Filistin devleti kurulması olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Kudüs'te, Filistin'in BM kararlarıyla defalarca tasdik olunmuş haklarını yok sayan her adım, farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşama idealine vurulmuş çok ağır bir darbedir. Bölgedeki huzur ve güvenliğin şartı olarak gördüğümüz 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan, egemen ve bağımsız Filistin devleti talebinden vazgeçilebilmesi asla mümkün değildir.

Tüm dünyaya şu çağrıyı yapmak istiyorum; Kudüs'ün Birleşmiş Milletler kararlarıyla da defalarca teyit edilmiş hukuki statüsünü değiştirecek her türlü adımdan uzak durulmalıdır. Hiç kimsenin kişisel hevesleri uğruna milyarlarca insanın kaderleriyle oynamaya hakkı yoktur.

Böylesi bir adım sadece terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecektir. 13 Aralık'ta liderler toplantısı yapılacak, bir sonuç bildirgesini oradan dünyaya açıklayacağız. İslam dünyasının Kudüs için bir ve beraber hareket etmesi önemlidir."

"ULUSLARARASI HUKUKUN HİÇE SAYILMASI"

Erdoğan, ABD'yi de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararından vazgeçmeye çağırdı ve "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, sadece BM kararlarına değil, Kudüs'ün asırlara sari kadim karakterine de aykırıdır. Dolayısıyla bu adım, uluslararası hukukla birlikte, tarihi ve sosyal gerçeklerin hiçe sayılması anlamına gelmektedir. İsrail’in Kudüs’ü ilhak kararı, bu çerçevede yaptığı tüm işlemler ve uygulamalar nasıl hiçbir zaman kabul görmemişse, bu açıklama da aynı şekilde gerek vicdan gerek hukuk gerek tarih önünde hükümsüzdür" ifadelerini kullandı. 

"ENDİŞELERİMİ TRUMP'A İLETTİM"

Erdoğan'dan sonra söz alan Ürdün Kralı II. Abdullah da ABD'nin İsrail Başkonsolosluğunu Kudüs'e taşıma kararından duyduğu endişeleri dün telefon görüşmesi yaptığı ABD Başkanı Trump'a ilettiğini söyledi. 

 
Başkan Özçınar'dan halk günü
 
Sibel Çelik cinayetinde flaş karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar yüzde 50 cinsiyet kotası istiyor!
Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) İzmir Şubesi ve İzmir Kadın ...
Davutoğlu'ndan Rıza Sarraf iddiasına yanıt
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerika'da davada itirafçı olan Rıza Sarraf'ın ...
Flaş! CHP Bornova Kongresi'ne itirazda karar açıklandı
Kavalar’ın kazandığı CHP Bornova İlçe Kongresi’nin iptaline yönelik başkan ...
 
Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldı
CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle 'Kudüs'ü konuştu
Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin ...
Eski CHP'li Erdemir'in mal varlığına el konuldu
FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski CHP ...
 
İYİ Parti İzmir yolu yarıladı: 15 ilçede başkan tamam!
İYİ Parti İzmir’de teşkilatlanma çalışmaları sürerken yol yarılandı. 15 ...
Çavuşoğlu: ABD'nin Kudüs planı kaos getirecektir
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma girişimi ...
CHP İzmir'de 'Kadınların Başkanı'ndan o soruya yanıt: Tamam mı devam mı?
CHP İzmir’de kadın kollarında kongre mesaisi bu hafta sonu ana kademede ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri