POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'na seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'na seslendi
Kübra Aykut'un ölümünde 'Dilan Polat' ayrıntısı
Kübra Aykut'un ölümünde 'Dilan Polat' ayrıntısı
Bu kez Ankara... Suç makineleri polisle çatıştı
Bu kez Ankara... Suç makineleri polisle çatıştı
Grip aşısı fiyatı yüzde 128 zamlandı!
Grip aşısı fiyatı yüzde 128 zamlandı!
24 Eylül 2024 Salı - 11:43

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ‘Körfez’ mesajları: Sorumluluk almaktan kaçınanlar var!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz İzmir’de körfez kirliliğinin giderilmesi için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Yılmaz, “İzmir Körfezi’nin temizlenmesi, işbirliği gerektiren bir süreçtir; biz, üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve herkesi bu sorumluluğa ortak olmaya davet ediyoruz” dedi. Yılmaz, "Ne yazık ki, yerelde bu konuda sorumluluk almaktan kaçınanlar var" diyerek yerel yönetime eleştiride de bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ‘Körfez’ mesajları: Sorumluluk almaktan kaçınanlar var!

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Buluşmaları programları kapsamında İzmir'e geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın ev sahipliğini yaptığı toplantıya AK Parti MKYK üyeleri, milletvekilleri ve partililer katıldı.

SAYGILI: “DERTLERİ RAPORLAYACAĞIZ”

İl Başkanı Saygılı programın açılış konuşmasını yaparak, “Bu sene 81 vilayetimizde 900 küsur ilçemizde Sayın Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanı yardımcımızın teşrifleriyle esnafı, işçi köylüyle ve toplumun her kesimiyle görüşüp, dertlerini raporlayacağız. Her il kendi teşkilatlarıyla zaten bunu yapmaktaydı ancak karınca modeli kapsamında bunun yapılması uygun görüldü” dedi.

"İZMİR’E VERDİĞİMİZ ÖNEMİ BİR KEZ DAHA GÖSTERİYORUZ"

İzmir’in önemine vurgu yapan Yılmaz, “Henüz bir ay önce İzmir Fuarı vesilesiyle İzmir’deydik ve o gün, İzmir'in daima yanında olacağımızın sözünü vermiştim. Bugün, sözümüzün arkasında durarak tekrar İzmir’deyiz; bu şehirle olan güçlü bağımızı ve İzmir'e verdiğimiz önemi bir kez daha gösteriyoruz. Ege'nin incisi İzmir, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının ve bağımsızlık yolunda attığı adımların sembol şehirlerindendir. Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlandığı, hem milli mücadele sürecinde hem de zaferin ardından Türkiye’nin kaderinin yazıldığı topraklar burasıdır. İzmir İktisat Kongresi ve İzmir Fuarı ile, ekonomik alanda da bağımsızlığımızın sembolü haline gelmiştir. İzmir, bugün de ticaret ve lojistik ağı, enerji üretimi, otomotiv, petrokimya ve demir-çelik başta olmak üzere sanayi üretimi ve turizmi ile Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Büyük potansiyel taşıyan bu güzel şehrimizde kazanımları katlamak için daha neler yapabiliriz, bugün gün boyunca hem de İzmirliler ile istişare edeceğiz” dedi.

“GÜN BOYU İSTİŞARELERDE BULUNACAĞIZ”

Kente yapacağı ziyaretler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Türkiye Buluşmaları kapsamında, İzmir’de ziyaretlerde bulunacağız. Bizim siyasi anlayışımız seçimden seçime değil, her zaman vatandaşlarımız ile buluşmayı öngörür. Yerelde ve genelde oluşturduğumuz politikalarda esas aldığımız temel halkımızın talep ve beklentileridir. Konuşmaktan ziyade dinlemek için buradayız. Programımız kapsamında AK Parti ve MHP İzmir ailesi ile bir araya geleceğiz. Ardından İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret edeceğiz, iş dünyamızla değerlendirmelerde bulunacağız. STK’lar ve hemşehri dernekleri ile buluşacak ve istişarelerde bulunacağız.  Kemeraltı Çarşısı’na uğramadan geçmeyeceğiz orada da esnafımıza kulak vereceğiz. Günün sonunda Menemen Belediyemizi ziyaret ederek, Türkiye Yüzyılı’nda yerelde de daha güçlü bir İzmir için yaptıkları çalışmaları ele alacağız” diye konuştu.

"SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINANLAR VAR"

İzmir’de yaşanan körfez kirliliğine dikkat çeken Yılmaz, “Sadece bugünü değil, yarınları düşünerek durmaksızın çalışıyoruz.  İzmir modern, sürdürülebilir ve halkın yaşam kalitesini artıracak nitelikli hizmetleri hak ediyor. Temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırıldığı, yeşil alanların korunduğu ve artırıldığı, sürdürülebilir kentleşme anlayışıyla hareket edilen bir İzmir arzu ediyoruz. İzmir’in mavisine de yeşiline de haksızlık edilmemeli diye düşünüyorum. Biliyorsunuz yıllardır İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorununa yerelde bir çözüm üretilememiş durumda. Biz, hükümet olarak bu sorunu asla göz ardı etmiyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum geçtiğimiz günlerde buraya gelerek bizzat yerinde çözüm irademizi gösterdi. İzmir Körfezi’nin kirliliğini mercek altına almak amacıyla, alanında uzman isimlerden oluşan bir Bilim Kurulu oluşturduk. Sorunun çeşitli boyutlarını ele alarak kısa, orta ve uzun vadeli bir planlama yapmak üzere çalışma grupları oluşturuyoruz. Geçtiğimiz hafta bir araya gelen bu kurul ile sorunun kesin çözümüne ulaşmak için gayret sarfediliyor. Özellikle, denizdeki oksijen seviyesinin çok düşük olması ve amonyak miktarının tehlikeli boyutlarda artması nedeniyle toplu balık ölümlerinin yaşandığını biliyoruz. Körfeze dökülen atıksuların arıtılmadan bırakılması, kirliliği tetikleyen temel sorunlardan biri olarak gösteriliyor. Bu nedenle, atıksuların arıtılması ve körfezdeki oksijen seviyesinin artırılması için harekete geçtik, bilimsel veriler ışığında kalıcı çözümler geliştirilecektir. Yıllardır yetersiz yatırım ile sorunları derinleştiren yerel yönetimi sorumluluk almaya ve istişareye davet ediyoruz. Ne yazık ki, yerelde bu konuda sorumluluk almaktan kaçınanlar var ancak biz, hükümet olarak, vatandaşlarımızın sağlığını ve çevreyi koruma konusunda asla geri adım atmıyoruz.  Bu işin üç boyutu var. Özel sektör, yerel yönetim ve merkezi idare. Üç tarafında da üzerine düşeni yapması gerekiyor. İzmir Körfezi’nin temizlenmesi, işbirliği gerektiren bir süreçtir; biz, üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve herkesi bu sorumluluğa ortak olmaya davet ediyoruz. İzmir Körfezi’ni yeniden eski doğal güzelliğine kavuşturmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“İZMİR’İN GELECEĞİNİ İNŞA YOLUNDA DESTEK BEKLİYORUZ”

Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizin her bir köşesinde nasıl özveriyle çalışıyorsak, İzmir için de aynı kararlılık ve titizlikle çalışıyoruz. Karşıyaka’dan Konak’a, Bornova’dan Buca’ya, Çiğli’den Gaziemir’e, Foça’dan Seferihisar’a kadar, her bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kapsayıcı projeler hayata geçiriyoruz.  İlçe belediyelerimizden muhtarlıklarımıza, yerel yönetim organlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm paydaşları, İzmir’in kalkınması için ortak bir hedef doğrultusunda çalışmaya davet ediyoruz.  Biz, merkezi yönetim olarak üzerimize düşeni yaparken, yereldeki makamların da bu sürece katkı sunarak vatandaşlarımızın beklentilerini birlikte karşılayabileceğimize inanıyoruz. Halkımız kısır çekişme ve polemik değil, hizmet bekliyor.  İzmir’in geleceğini inşa etme yolunda, tüm yerel yönetim birimlerinin çözüm odaklı bir yaklaşımla destek vermesini bekliyoruz."

 
Katil 26 suç kaydı ile nasıl tutuklanmadı?
 
Torbalı'ya yepyeni nefes alanı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tacettin Bayır 24 Eylül 2024 Salı 12:33

Bugüne kadar bakanlık neden adım atmadı,bir çok kez bu sorunu mecliste dile getirdik ..hatta İzmir Yunanistan’a mı bağlı demiştik.şimdi akılları başlarına gelmiş yıllardır neden İzmir li Akp ye şans vermiyor yerel yönetimde bir düşünsünler bakalım

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Genel Merkez'den 'İzmir il kongresi' müdahalesi!
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre, CHP Genel Merkezi, cumartesi günkü ...
Erdoğan'dan New York'ta 'F-16' mesajları!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomik ve ticari konular Amerika'yla ...
Yerlikaya'dan Yunan mevkidaşına 'ihlal' telefonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları ...
 
CHP Ekrem İmamoğlu için toplanıyor
CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası için ...
İnan’dan CHP’ye 'körfez' çıkışı: Atatürkçülüğün nihai temsili bu koku mu?
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir Körfezi'ndeki ...
Aslanoğlu’ndan Soyer’in açıklamasına yanıt: Doğru bulmuyorum
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İzmir'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Buluşmaları programları ...
CHP'li Başarır'dan 'Körfez' çıkışı: Geçmiş başkanlarımızın da ihmali var!
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır İzmir’de haftalık olağan basın ...
'İttifak' sorusuna yanıt: Bir daha AK Parti'yle asla...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin seçim barajı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri