POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cem Garipoğlu'nun mezarındaki sır!
Cem Garipoğlu'nun mezarındaki sır!
Ağıralioğlu'nun partisinin ismi ve amblemi belli oldu
Ağıralioğlu'nun partisinin ismi ve amblemi belli oldu
Biden'dan İsrail yorumu: Bu son olsun!
Biden'dan İsrail yorumu: Bu son olsun!
Hizbullah'tan İsrail'in kuzeyine tahliye uyarısı!
Hizbullah'tan İsrail'in kuzeyine tahliye uyarısı!
27 Ekim 2024 Pazar - 11:39

DEM Parti'den Abdullah Öcalan çağrısı

DEM Parti PM sonuç bildirgesinde ''Barışın ve çözümün sahici bir seçenek haline gelebilmesi için Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit kaldırılmalı'' denildi.

DEM Parti den Abdullah Öcalan çağrısı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi'nin geçen hafta yapılan toplantısına ilişkin sonuç bildirgesi yayımlandı.

''Türkiye’de sağlanacak onurlu bir barış Ortadoğu’nun da barışı olacaktır” başlığıyla yayımlanan sonuç bildirgesinde, ''Yıllardır büyük bedeller ödeyerek her koşulda savaş karşıtı cepheyi büyütme ve barış talebini toplumsallaştırma mücadelesi veren partimiz, normalleşme söylemlerinin halklarımıza karşı mevcut sorunların perdelenmesi amacıyla kullanılmasına izin vermeyecektir. Çözüm tartışmalarının yeniden gündeme gelmesi olumludur; ancak geçmişteki 'teslim alma' söylemlerinin yeniden dillendirilmesinin siyasal, tarihsel ve toplumsal bir sorun olan Kürt sorunu ve Türkiye’nin sorunlarının çözümüne katkı sunmayacağı açıktır'' denildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla başlayan tartışmaların DEM Parti ve kamuoyu tarafından yakından takip edildiği belirtilen bildirgede, "Bu tartışmaları Kürt sorunu başta olmak üzere siyasal, iktisadi ve toplumsal sorunların müzakere ve diyalog zemininde ele alınması açısından önemli görüyoruz. Bununla birlikte, uyguladığı politikalarla toplumu nefessiz bırakan iktidarın, halkların en büyük özlemi olan barışı araçsallaştırmasının kimseye kazandırmadığını da geçmiş dönem deneyimlerinden hatırlıyoruz. Kürt halkının kazanımlarını tasfiye etme girişimine, ekonomik çöküşe ve toplumsal çürümeye karşı halkların tepkisini dindirme amacıyla siyasi iklimin geçici ve taktik bir adımla yumuşatılması, mevcut sorunların çözümüne katkı sağlamayacaktır. Bu politikanın iktidarın umduğu sonuçları vermesi de mümkün değildir" ifadeleri yer aldı.

'ÖCALAN' VURGUSU

"Barışın ve çözümün sahici bir seçenek haline gelebilmesi için ilk ve en önemli adımlardan biri, Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik bir özel savaş hukuku pratiği olan tecridin kaldırılmasıdır" vurgusu yapılan bildirgede, "Öcalan’ın geçmiş çözüm süreçlerinin yürütülmesinde ve yönetilmesindeki kritik ve belirleyici rolü tartışmasızdır. 43 ay sonra mutlak iletişimsizliğin kırılarak Öcalan’la yapılan son görüşme önemli ve olumlu olmakla birlikte tecrit devam etmektedir. Kendisinin de 'Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim' ifadesiyle belirttiği gibi, fiziki özgürlüğü öncelikli olmak üzere sağlık, güvenlik ve özgür çalışma koşullarının sağlanması bu belirleyici misyonunu yerine getirebilmesi ve toplumsal barışa gidecek yolun açılabilmesi için hayati önemdedir. Müzakere ve diyalog zemini ancak özgür ve eşit koşullar altında kurulursa sahici, kalıcı ve kapsayıcı olabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

 

 
Buca'da 101. yıl anısına duygulandıran film
 
Cem Garipoğlu'nun mezarındaki sır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağıralioğlu'nun partisinin ismi ve amblemi belli oldu
Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı partinin adı belli oldu. Ağıralioğlu'nun ...
İzmir siyasetinde 'Körfez' tartışması: AK Parti'den Tugay'a 'zahmet' göndermesi!
İzmir Körfezi'nin temizlenmesi ile ilgili soruları yanıtlayan Büyükşehir ...
Bahçeli: Türkler ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi ...
 
Köse: Karşıyaka’da sorunlar katlanıyor
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse, Karşıyaka Belediyesi’nde, ...
MHP'den istifalara dair ilk açıklama
Devlet Bahçeli'nin Öcalan hakkında çok tartışılan "Umut hakkı için başvurması ...
AK Parti Beydağ'da kongre günü: TUSAŞ saldırısı lanetlendi
AK Parti Beydağ İlçe Başkanlığı kongresinde önceki dönem Gençlik Ve Spor ...
 
Özel'den TUSAŞ önünde 'Öcalan' açıklaması
CHP lideri Özgür Özel, 2 gün önce PKK'lı teröristlerin saldırı gerçekleştirildiği ...
TUSAŞ saldırısı açıklaması: Rehin olayı yaşanmadı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı hakkında ...
Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti, mesajını duyurdu
DEM Partili Cengiz Çandar, Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri