POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
22 Kasım 2017 Çarşamba - 08:43

DEÜ’de atama rüzgarı: Vekil rektör o koltuğa da kendisini atadı!

YÖK’ün hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle açığa aldığı Prof. Dr. Adnan Kasman’ın yerine vekaleten Dokuz Eylül Üniversitesi koltuğuna oturan Prof. Dr. Erdal Çelik 2 aylık sürece yaptığı değişikliklerle damga vurdu. Çelik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Bülent Çukurova’nın yerine de geçici olarak kendisini atadı. Öte yandan 'atama fırtınası'na tepki ve ünlü isimlerden protesto var.

DEÜ’de atama rüzgarı: Vekil rektör o koltuğa da kendisini atadı!

GERÇEKİZMİR – Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Eylül ayının ortasında flaş bir karara imza atarak Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ı görevden aldı.

YÖK’ün hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından görevden aldığı Kasman’ın yerine vekaleten Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Çelik getirildi.

Prof. Dr. Erdal Çelik vekaleten oturduğu koltukta geçen 2 aylık sürede çarpıcı değişikliklere imza attı. Rektör yardımcılıkları ve genel sekreterlik için yeni atamalar yapan Prof. Dr. Çelik süreçte enstitülerdeki çok sayıda müdür ve müdür yardımcısının yanı sıra idari personel için de değişime gitti.

Çelik göreve vekaleten getirilişinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Ören’in yerine Prof. Dr. Hüseyin Hikmet Çatal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Okur’un yerine de Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik’i atadı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ayrıca Genel Sekreter Prof. Dr. Özlem Çakır’ın yerine de Yardımcı Doç. Dr. Recep Yiğit’i getirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde değişim üst yönetimle sınırlı kalmadı. Çelik 9 enstitüde 18 koltuk için yeni isimleri görevlendirirken, 5 yüksekokulda da 7 yeni atama yapıldı.

Üniversitede ayrıca hukuk müşavirliği, sağlık-kültür ve spor dairesi başkanlığı, basın halkla ilişkiler koordinatörlüğü ve koruma-güvenlik şube müdürlüklerinde de değişme gidildi.


KENDİSİNİ ATADI
Atama rüzgarında en dikkat çeken kararlardan biri de Prof. Mehmet Füzün döneminde ‘özel kadro’ talebiyle üniversiteye katılan ve ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Bülent Çukurova’nın görevden alınması ve Vekil Rektör Çelik’in bu görev için gerekli kriterlere uygun bir ismin bulunasıya kadar müdürlüğe kendisini ataması oldu.

TEPKİ VE ÜNLÜ İSİMLERDEN PROTESTO 
Öte yandan Çelik’in vekaleten oturduğu koltukta yaptığı çok sayıda atama ve yetkisi dışında kalan değişiklikler için istifa isteme yöntemini uygulamasına tepkiler olduğu öğrenildi. Prof. Dr. Kasman’ın soruşturma sonunda göreve iadesi ya da rektörlüğe asaleten bir başkan ismin atanması durumunda çok sayıda atamanın bir krize neden olabileceği ileri sürüldü.



Çelik'in kararlarına ünlü isimlerden de protesto geldi. Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü'nden mezun olan İzmirli sanatçı Şenay Gürler üniversitede yapılan organizasyon programını iptal etti. Üniversitenin kuruluş yıl dönümü etkinliklerine davetli olan Ünlü Yönetmen Yüksel Aksu da katılmadı. 'İftarlık Gazoz' filminin gösterimi ve Aksu ile olan söyleşi de iptal edildi. 

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ 
Kararlara bir Filmmor Kadın Filmleri Festivali de tepki koydu. Üniversitede 15 Kasım'da Uçan Süpürge ve Filmmor ortaklığında gerçekleştirilecek Kadın Filmleri Festivali için yapılan yer talebi organizasyona uzun yıllar katkıda bulunan Sabire Soytok'un yönetimden uzaklaştırılması nedeniyle geri alındı. 

 
ABD Dışişleri Sözcüsü'nden Erdoğan'a haddini aşan yanıt!
 
Kongren!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
irfan 22 Kasım 2017 Çarşamba 17:26

Bu ülke nereye gidiyor?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Palalı' Sabri ayağından vuruldu!
İstanbul’da 4 yıl önce Gezi Parkı eylemcilerine ‘pala’ ile saldıran ve ...
ABD'de ön duruşma: Rıza Sarraf katılmadı
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Rıza Sarraf davasında bugün son ön duruşma ...
İzmir'de dehşet! Yol üstünde çatışma: 1 ölü, 2 yaralı
İzmir'in Çiğli ilçesinde, aralarında alacak konusunda anlaşmazlık bulunan ...
 
İzmir'de helikopter destekli uyuşturucu operasyonu
İzmir'in Dikili ilçesinde polis helikopteri desteğiyle düzenlenen operasyonda ...
GEBİP 2017'de İYTE'ye 5 ödül
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 39 bilim insanına verilen ...
Okul önünde bıçaklı kavga: 1 öğrenci öldü, 2 yaralı
Mersin'in Tarsus ilçesinde bir okulun önünde iki ayrı grubun arasında ...
 
Aliağa'da 1193 paket kaçak sigara ele geçirildi
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, polisin düzenlediği operasyonda gümrük kaçağı bin ...
Türkiye Almanya'dan Adil Öksüz'ü isteyecek
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Almanya'da olduğu ileri sürülen FETÖ'nün ...
İzmir'de 'darbe davası': Orgeneral Ünal o geceyi anlattı
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri