POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Namaz' anketinde dikkat çeken sonuçlar!
'Namaz' anketinde dikkat çeken sonuçlar!
Diş hekimi ünlü fenomeni uyuşturup tecavüz etti!
Diş hekimi ünlü fenomeni uyuşturup tecavüz etti!
İsrail açıkladı: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü!
İsrail açıkladı: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü!
Trump-Zelenski zirvesi: 'Putin ile iyi ilişkilerim var...'
Trump-Zelenski zirvesi: 'Putin ile iyi ilişkilerim var...'
30 Nisan 2023 Pazar - 08:46

DİSK’ten 1 Mayıs mesajı: Gündoğdu’da son sözü işçiler söyleyecek!

Gündoğdu Meydanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nu ağırladıktan sonra 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne sahne olacak. 'İzmir'de 1 Mayıs'ı anlatan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı yoğun bir kalabalık beklediklerini kaydederken, "Gündoğdu’da son sözü işçiler söyleyecek" dedi.

DİSK’ten 1 Mayıs mesajı: Gündoğdu’da son sözü işçiler söyleyecek!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir'in Gündoğdu Meydanı peş peşe 3 büyük mitinge sahne oluyor. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente seslendiği büyük mitingin ardından bu kez CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı mitingde Millet İttifakı tam kadro meydana çıkacak. 

Türkiye siyasetinin nabzının kentte attığı haftasonunun ardından ise Gündoğdu'da sahne emekçilerin olacak. İki büyük mitingin ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bu kez emekçiler Gündoğdu Meydanı'na akın edecek. 

SAAT SAAT PROGRAM 
İzmir'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında emekçilerin yanı sıra siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da büyük buluşmaya akın edeceği gün toplanmalar toplanmalar saat 11:00’da başlayacak. Birinci toplanma alanı Cumhuriyet Meydanı ve İkinci Kordon olacak. KESK Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu’ya yürüyüşe geçecek. İkinci toplanma alanı Basmane Alanı olacak, DİSK Basmane’den halaylar ve müzikler eşliğinde Gündoğdu’ya yürüyecek. Üçüncü toplanma alanı Liman olacak, Türk-İş Liman’dan Gündoğdu’ya gelecek. Tüm bileşenler Gündoğdu’da buluşacak. Saat 13:00’da program başlayacak. 14.15’te ise Suavi’nin konseri ile 1 Mayıs alanında coşku yükselecek. 



45 GÜNDÜR SÜREN 1 MAYIS ÇALIŞMALARI TAMAM!
Kritik 14 Mayıs seçimleri öncesinde İzmir’deki 1 Mayıs hakkında açıklamalarda bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İşçi Bayramı’nın tertip çalışmaları hakkında konuştu. 

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, "Yaklaşık 45 gündür süren ve DİSK, Türk-İş, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu ile oluşturduğumuz tertip komitesi ile son güne girerken tüm İzmir 1 Mayıs çalışmalarımızı bitirdik. Emniyet ve Valilik yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticeye bağlandı son olarak Emek ve Demokrasi Güçleri ile yaptığımız toplantı yaptık. Yürüyüş kortejlerini oluşurduk. İzmir 1 Mayıs’ında 3 koldan Gündoğdu Meydanı’na akın olacak. İzmir 1 Mayıs’ı İşçinin, emeklinin, yoksulun, öğrencinin haklı taleplerini haykırmak için alana geldiği gün olacaktır" ifadelerini kullandı. 



CHP VE AK PARTİ MİTİNGLERİNE GÖNDERME: GÜNDOĞDU’DA SON SÖZÜ İŞÇİLER SÖYLEYECEK!
Sarı Gündoğdu Meydanı’nda 1 Mayıs’tan önce Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştireceği mitinglere dikkat çekerek, ‘’İzmir 1 Mayıs’ı derken Türkiye’de sendikaların farklı farklı kutlamalarına karşın İzmir 1 Mayıs’ı tüm bileşenlerin ortak 1 Mayıs’ı haline gelmiştir. Türk-İş diğer bölgelerde kendisi kutluyor ama İzmir’de birlikte kutluyoruz. Bu da birlik ve mücadele dayanışma gününü daha önemli hale getiriyor. Bu ülkede Cumhuriyet’in 1. Yüzyılı bitti, 2. Yüzyılı başlıyor. Cumhuriyet’in 2. Yüzyılının ilk 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlanacağını çok kitlesel olacağını ifade ediyorum. Gündoğdu yıllar sonra peş peşe üç tane mitinge ev sahipliği yaparak tarihe tanıklık yapacak. Bu 1 Mayıs’ın bir diğer önemi de 1 Mayıs’ın ardından 14 gün sonra seçimler var. Ülkenin kaderini tayin edecek seçimler. Bir tarafta 21 ülkeyi yöneten ve işçileri ve emekçileri yoksullaştıran toplumun yüzde 99’unu yoksullaştıran, özgürlükleri ortadan kaldıran, İstanbul Sözleşmesi’ni ortadan kaldıran, grevleri yasaklayan iktidarın Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan burada miting yaptı. Pazar günü adalet, demokrasi ve barışı ortaya koymaya çalışan Millet İttifakı’nın adayı ve bizim de desteklediğimiz Kılıçdaroğlu miting yapacak. Ama 3. gün Gündoğdu’nun kaderini ve son sözü işçiler söyleyecek. En kitlesel kalabalığı ile en kitlesel yoğunluğu ile işçiler son sözü söyleyip 14 Mayıs seçimlerine doğru yürüyüşünü gerçekleştirecek. 14 Mayıs bu ülkenin makus talihini değiştirecek bir seçim olması nedeniyle 1 Mayıs’a işçiler, emekçiler mührünü vuracak. İzmir 1 Mayıs’ın sloganı ise, ‘’Aydınlık yarınlar için 1 Mayıs’a’ olacak. DİSK’in sloganı ise, ‘Yurdumun güzel günleri mutlak gelen gündedir’ olacak. Her seçim politiktir. Her 1 Mayıs politiktir. İşçiler alanda yılda bir defa da olsa haklarını haykırmak için bu ülkedeki grev yasaklarının ortadan kalkması için gazetecilerin, düşünenlerin gözaltına alınmaları için tüm haklı taleplerini haykıracak. Hem 1 Mayıs hem seçim politiktir. 1 Mayıs marşında söylendiği gibi ‘Yurdumun güzel günleri mutlak gelen gündedir’ diyoruz ve bu şiarla Gündoğdu Meydanı’na gidiyoruz’’ diye konuştu. 

 
Kılıçdaroğlu İzmir'de yüz binlere seslendi: Bu ülkeye baharları getireceğim!
 
Kocaoğlu ikinci bölgeye kamp kurdu: 1.turda bitirip 1.parti olacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Can Tanrıyar tutuklandı
Uçankuş televizyonunun sahibi gazeteci Can Tanrıyar, "kişisel verileri ...
Eskişehir merkezli 8 ilde MLKP operasyonu: 10 gözaltı
Eskişehir merkezli 8 ilde terör örgütü MLKP'ye yönelik soruşturma kapsamında 10 şüpheli yakalandı.
İzmir İktisat Kongresi'nin yeniden yapılan binası hizmete açıldı
İzmir İktisat Kongresi'nin 17 Şubat 1923'te düzenlendiği bölgede yeniden ...
 
1 kişinin öldüğü 3'ünün de yaralandığı silahlı saldırıda 6 tutuklama
Karşıyaka ilçesindeki oto yıkama dükkanına silahlı saldırıda Mehmet Servan ...
İzmir'deki 'koca dehşet'in perde arkası: O evi boşaltmadığı için öldürmüş!
Recibe Koluman'ın (39), boşanma aşamasındaki eşi Kutbettin Koluman (50) ...
55 milyon dolarlık vurgun: Futbol camiası dolandırıldı!
İstanbul'da futbol camiasından bir çok kişiyi "yüksek karlı gizli fon" ...
 
Lüks sitedeki yangında sıra delil toplamada!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde bir sitede çıkan ve 8 saatlik çalışma sonucu ...
Kimya ve entegre atık tesisinde yangın!
Kırklareli'nde, kimya ve entegre atık tesisinde henüz bilinmeyen bir nedenle ...
Kahramanmaraş’ta 4,7 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş Göksun'da saat 04.55'te 4,7 büyüklüğünde deprem oldu. Sarsıntının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri