POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
28 Ekim 2017 Cumartesi - 16:47

Delican'ın hedefinde CHP'li yerel yönetim: 'Stat' ve 'çöp' eleştirisi

Alsancak Stadı'nın otopark krizinden, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İzmir'in çöpünü yakma teklifine kadar son günlerin tartışma konusu olan haberleri değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; " Ya çok yorgunlar ya da işi yokuşa sürmekten siyasi rant umuyorlar. Amansız bir 'çözümsüzlük' hastalığının pençesinde gibiler. " diyerek CHP'li belediyelerin kriz yönetimlerini eleştirdi.

Delican ın hedefinde CHP li yerel yönetim:  Stat  ve  çöp  eleştirisi

Delican; Konak Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesinin otopark mevzuatını gerekçe göstererek Alsancak Stadı’na inşaat izin ruhsatı vermemesi ile birlikte yeniden gereksiz bir kriz ortamı yaratıldığını, ortaya çıkan tablonun yine ' üzüm yemekten çok, bağcıyı dövmek' tablosu olduğunu söyledi.

Masaya yatırıp tartışmalı...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sözlerini şöyle sürdürdü;  " Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan stat projesine yer altı otoparkı eklenmesini talep eden Konak Belediyesi; uzlaşma sağlayamayınca ruhsat talebine olumsuz yanıt veriyor. Tamam, diyelim ki ortada uygunsuz bir durum var. Neden masaya yatırmıyorsunuz?  Uygun hale getirilebilecek, projenin önünü açacak bir formül neden aranmıyor? Neden taraflara giderek çözüm üretmeye çalışmıyorsunuz?"

İzmir'de CHP'yi yerel yönetimlerin denklemleri hep aynı formülle çözmeye çalıştığını söyleyen Başkan Delican; " Hep aynı matematik, olmazcı anlayış! Dün, hükümet stadı yıkıp, AVM yapacak diye ortalığı birbirine kattılar. Çıktık dedik ki; asla böyle bir şey söz konusu değil.  Bugün yönetmeliği gerekçe göstererek inşaat için ruhsat izni vermiyorlar. Yok mudur bunun bir çözümü? Konak Belediyesi bürokratları, Büyükşehir'inkilerle bir araya gelerek yönetmeliği, otopark yerini gözden geçirmeye mi üşeniyor? Bakanlığa başvurmaya mı üşeniyor? Yoksa; atalım kuyuya bir taş bakalım hangi deli çıkaracak seyrindeler mi?  Devletin kurumları, koordineli ve uyumlu çalışmalı, sorunların çözümü noktasında birleşmeli, diyalog içinde olmalı ki; önümüz açılsın. Yok, bu bir siyasi taktikse eğer ancak İzmir'e ve İzmirli'ye kaybettirir." diye konuştu.

Sözlüklerinde "beraber" yok ...

Bir 'olmaz' yazısıyla yıllardır tartışma konusu yaptıkları Alsancak Stadı'nı yine bir kör kuyuya çevirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Delican; İzmir'de pek çok yatırımı gerekirse hükümet yerel idare işbirliği içinde hayata geçirerek, İzmir'i kalkındırmak, insanların hayatını kolaylaştırmak amacında birleşmekten asla kaçmadıklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü.

Sözlüklerinde ' beraber yapmak' yok. Kriz üretim makinesi gibiler. Şimdi de çekilmiş, tek kelime etmeden seyir içindeler. Çözüm aramadıkları gibi; iki satır bir açıklama yapmamakta da direniyorlar. Bu hali anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Gerçekten merak ediyorum.  Sayın Aziz Kocaoğlu; orada ne yapmak istiyor? Kafasının arkasında ne var, açıklasın.  AVM yapacaklar dedi. Böyle bir planımız yok, yapmayacağız dedik. İzmir'i aynı yerde, daha dayanıklı, kapasitesi genişletilmiş, çağdaş bir komplekse kavuşturmak için düğmeye bastık. Okyanusları geçirip bir kaşık suda boğmak bu olmalı. Kamuoyunu, beraberce çözülebilecek sorunların krizleri ile meşgul etmekten vazgeçmeliler."

İzmir'i küme düşüren anlayış...

Yapımı devam eden katık atık tesisinde, İzmir'in çöpünü de yakabileceğini söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün açıklamalarını hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; her şeyden önce İzmir'de yaşayan bir vatandaş olarak hicap duyduğunu ifade etti. Delican konuyla ilgili şunları söyledi;

" İşte bu anlayışları her İzmir'i küme düşürüyor. Türkiye'nin üçüncü büyük şehri, Ege'nin başkenti İzmir'e, basit bir belediyecilik anlayışı ile ürettiği proje üstünden Manisa’nın belediye başkanı el uzatıyor.  Hem de temel hizmet noktasında. İzmir'in çöpünü biz yakabiliriz diyorlar. Gerçekten üzücü. İzmir'in yerel yönetimi, çok basit sorunları dahi çözmeye erinen ya da imtina eden bu anlayışlarında ısrar ettikçe, kan kaybediyoruz, itibar kaybediyoruz. Oysa yapılacak olan belli. Oy hesaplarıyla siyasallaştırılmış belediyeciliği bir kenara bırakacaklar. İzmir'in yararına, hakkına sahip çıkacak konsensüslerden kaçmayacaklar. Birlikte yapalım, birlikte çözelim demekten çekinmeyecekler. Bugün yerel hizmet koltuğunda onlar oturuyorlar, sorumlular, unutmasınlar. Biz yapıcı olmaya, çözüm ortağı olmaya her zaman hazırız. Yeter ki; havanda su dövdürmesinler."

 

 
Karabağlar'da birlik ve beraberlik mesajı
 
AK Parti milletvekili ve il başkanı kaza yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı ADD'nin hedefinde CHP'li Başkan: Eğer böyle giderse...
Torbalı Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Emine Ece, düzenlenen Cumhuriyet ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri kudurmuş durumda...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana ...
Dağ’dan CHP'den gelen istifa eleştirilerine yanıt: Koltuk sevdasıyla...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Partili ...
 
Gökçek veda ederken dikkat çeken tweet
2014 yerel seçiminde Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Melih ...
CHP İzmir'in başkanı Diyarbakır'dan seslendi: Kongrelerde kavga bekleyenler...
CHP İzmir İl Başkanı Güven, onur konuğu olarak katıldığı Diyarbakır İl ...
Ve Melih Gökçek istifa etti: Emir demiri keser
Ankara'da Melih Gökçek dönemi sona erdi. Saat 14:00'da kameraların karşısına ...
 
Melih Gökçek'e veda öncesi MHP şoku!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 8617 gündür sürdürdüğü ...
Gökçek'in istifası öncesi Ankara'da protesto
Bugün istifa edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih ...
Delican: Görevimiz ve hedefimiz belli...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri