POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
13 Kasım 2017 Pazartesi - 12:54

Delican’dan CHP’ye ‘Atatürk’ çıkışı: Ülküsünü değil gölgesini…

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican teşkilatın 10 Kasım’da Atatürk posteri dağıtmasına CHP cephesinden gelen tepkilere yanıt verdi. Delican, “CHP; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülküsünü değil, gölgesini sığınak yapmaya devam ediyor!” dedi.

Delican’dan CHP’ye ‘Atatürk’ çıkışı: Ülküsünü değil gölgesini…

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican teşkilatın 10 Kasım’da yerel bir gazete aracılığıyla İzmir halkına 100 bin adet Atatürk posteri dağıtmasına CHP cephesinden gelen tepkilere yanıt verdi.

AK Parti İl Başkanı Delican, “CHP; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülküsünü değil, gölgesini sığınak yapmaya devam ediyor! 'Onu sadece biz anlarız, biz de yanlış anlarız' der gibiler aslında. Atatürk de, başkomutanlığında kazanılmış zaferlerle dolu bu tarih ve kurduğu Cumhuriyet de, sadece onların değil, milletimizin de bizim de tarihimizdir, emanetimizdir” dedi.

Başkan Delican, “100 bin posterini dağıtarak, mesajlarımızı vererek bir 10 Kasım etkinliği yaptık, yüce önderimizi yad ettik. Önyargılı birileri peşine düştü, başka birileri de klasik çıkışlarını yaptı. Neden? Atatürk fotoğraflarının ya da dağıtılması işinin patentini mi aldılar? Onu sadece onlar mı anabilir? Bir gün, 'Andılar-Anmadılar' derken bitap düşecekler, helak olacaklar. Kimse bizim bu konudaki içtenliğimizi ve duruşumuzu sorgulayamaz” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı bu tepkileri gösterenlerin; istiklal ve istikbal için canını hiçe sayan, son nefesine kadar vatanı için canhıraş, hatta hasta yatağından kalkarak çalışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü siyasi malzeme yapmaktan öteye geçemediklerini;  ' Ter dökmeye, çalışmaya ne gerek var; onun gölgesinde geçinir gideriz! ' aymazlığı içinde olduğunu söyledi.   

Ayrışma aracı yaptılar...
10 Kasım'da dağıttıkları Atatürk posterinin İzmirli hemşerilerini mutlu ettiğini gördüklerini ve  bu değerler söz konusu olduğunda; dün nerede duruyorlarsa bugün de aynı yerde olduklarını belirten Delican sözlerine şöyle devam etti: Çok doğru bir projeydi. Doğru bir tarihte, İzmirlilerin de heyecan duyduğu bir iş yaptık. Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıldönümünde de " Cumhuriyet'i böyle kurduk, böyle koruduk" başlıklı bir kitapçık dağıtmıştık. Bunlardan neden rahatsızlar? Herkesin tarihi ve Atatürk'ü başka mı? Sembolize edilmeyi değil, fikirlerinin anlaşılmasını istemiş; tarihi başarıları sabit ve tartışılmaz bir önder olan Atatürk'ü asıl kendileri bir ayrışmanın aracı olarak kullanıyor."

Delican, "Onun, bu toprağı vatan yapan azmini ve liderlik meziyetlerini biliyor ve sadece bildiğimizi söylemekle kalmıyor; işaret ettiği hedeflere ulaşmak için 15 yıldır çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi; ' Kurtuluş Savaşı; bu milletin top yekun kıyamıdır, yeniden dirilişidir". Bugün sahip olduğumuz iktidar gücü, bu dirilişin ve Atatürk'ün çizdiği yolun, Cumhuriyet nimetlerinin eseri ki; biz bu gücü yine millet için, vatan için kullanıyoruz. Ama bu zatlar yine; aynı zamanda partilerinin kurucu önderleri olan Atatürk'ü sembolize etmekten öteye geçemiyor. Onun izinde olmak;  savunucusu olmak; yan gelip yatmak, taş üstüne taş koymadan, laf ebeliği ile siyaset üretmek demek değildir” şeklinde devam ettiği açıklamasına şu ifadelere yer verdi:
Son yarım asırlık geçmişlerine dönüp bir baksınlar; halktan ya mı oldular? Demokrasi ve milli egemenlikten, milli iradeden mi yana oldular? Sandığın iradesini, tersine çevirmek için tek yaptıkları; milleti korkutmak… Atatürk'le başlayan, Cumhuriyet'le biten ve ' Aman ha oy vermeyin! Şunu bunu yapacaklar, rejimi değiştirecekler' tehditlerine, söylemlerine hapsolup, bir karış yol alamadıklarını göremez haldeler. Hani diyor ya CHP'nin bir İzmir vekili; ' Atatürk'e hoş geldiniz ama İzmir bu numaraları yemez! '  Ben de diyorum ki; İzmir'i argo bir söylemle tanımlayacak kadar ileri gidip; kendinizi bu şehrin sahibi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz…

O olsaydı ne yapardı? Yüzleşsinler...
Bir CHP Milletvekili’nin “Dolamışlar bir Atatürk, küçük olsun, bizim olsun. Siyaset somut verilerle yapılır, statiklerle yapılır. Ama bugüne kadar yapılan her şey doğru olsaydı 77'den bugüne kadar bu parti iktidar olurdu. Gerçekler acıdır” dediğini hatırlatan Delican, “Sizin oturup bunu düşünmeniz gerekiyor. Ayrıca; 'Bugünkü CHP, Atatürk'ün CHP'si değildir' diyen Genel Başkan'ınızı da sorgulasanıza! Bugün PYD'yi siyasi parti gören, yayın organı ANF'ye demeçler verip eylem daveti yapan, teröristlere özgürlük için vekiliyle başkanlarıyla seferber olan, içinde halk olmayan adalet yürüyüşlerinin sonunda kurultay yorgunluklarını şehitlikte kurduğu içki sofralarında atan, seçim önceleri FETÖ'den medet uman Ey CHP'liler; Keşke; 'Atatürk;  bugün olsaydı ne yapardı?' diyerek düşünüp hareket etseniz, konuşsanız. Onu anlamanın; yerinde saymak olmadığını; bu milletin de devletin de tarihine ve değerlerine sizin sandığınızdan çok daha fazla sahip çıktığını kabullenseniz! Ve bir gün İzmir halkının da ; yarattığınız hizmet hezimetlerinden, krizlerden, kısaca basiretsizliğinizden 'Atatürk Sevgisini'  kılıf yapıp kurtulmaya çalıştığınızı anlayacağını görebilseniz! Keşke, halkı milli ve tarihi değerlerimiz üzerinden kutuplaştırdığınız ve üretmediğiniz sürece iktidar olamayacağınız gerçeğiyle yüzleşseniz!..” dedi.

 
İzmir'deki rekor su faturasının sırrı ortaya çıktı!
 
CHP Karabağlar adayı İlçi’den delegelere mektup
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin TBMM Başkan adayı belli oldu
AK Partinin, TBMM Başkan adayı Kahraman oldu.
CHP Gençlik Kolları’nda kongre süreci sancılı başladı: Listeler neden asılmadı?
CHP İzmir’de kontrol için parti binalarına giden genç üyeler liste şoku ...
Sosyal medyadan açıkladı: CHP Çiğli'de bir aday daha!
CHP Çiğli’de Erkan Akar’ın ardından bir isim daha ilçe başkan adaylığını ...
 
Bir sürpriz görüşme de Kısıklı'da!
Başbakan Yıldırım, sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üsküdar ...
CHP'de o ilçede 3 adaylı yarış: Eski başkan 'Ben de varım' dedi
CHP’de ilçe kongreleri yaklaştıkça adaylar da koltuğa talip olduklarını ...
AK Partili Kaya'dan o ilçede yerel idareye yaylım ateşi!
AK Parti İzmir Milletvekili Karabağlar temasları sırasında belediyeyi ...
 
Yıldırım: Türkiye bütün varlığıyla kardeşlerinin yanında
Başbakan Yıldırım, Irak'taki depreme ilişkin, "Türkiye'nin bütün varlığıyla ...
CHP'de yerel seçim için seferberlik ilanı: 4 kritik başlık!
CHP’de parti yönetimi yerel seçimler için ince eleyip sık dokuyor. Adaylar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 kritik ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 kritik ziyaret gerçekleştirecek. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri