POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
21 Kasım 2017 Salı - 10:41

Demirtaş'ın Doğanlar Projesi'ne Büyükşehir freni

İTO Başkanı Demirtaş’ın iş merkezi yapmaya hazırlandığı Doğanlar projesi için meslek odalarının itirazını, yargıdan sonra Büyükşehir Belediyesi de haklı buldu, eski planları yürürlüğe koydu.

Demirtaş ın Doğanlar Projesi ne Büyükşehir freni

Bornova’da imara açılan eski askeri arazilerle ilgili yine önemli bir gelişme daha yaşandı.

Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre Doğanlar bölgesinde askeri arazilerin imara açılmasına karşı çıkan meslek odalarının hukuk mücadelesi önce yargıdan, ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından haklı görüldü. Önceki yıl “rant yaratıldığı” gerekçesiyle itirazda bulunan Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın açtığı davada Çevre Bakanlığı’nın parsele özel hazırladığı imar planları iptal edilmişti. Büyükşehir  de mahkemeden gelen bu karar doğrultusunda eski planları yeniden yürürlüğe koydu.

DEV PROJE ÇIKMAZA GİRDİ
Doğanlar’daki askeri alanlar bir süre önce Milli Savunma Bakanlığı tarafından TOKİ’ye devredilmişti.  Yapımı devam eden İzmir-İstanbul Otoyolu bitişiğinde, Bornova Stadı yakınındaki milyarlarca liralık araziye 2016 yılında özel plan hazırlayan bakanlık, büyük kısmı yeşil alan olan eski askeriye bölgesini imara açmıştı.

Bakanlığın Doğanlar’daki Hacılarkırı bölgesinde yaptığı bu parsele özel imar değişikliği İzmir’de tartışmalara yol açmıştı. Eski askeri alanları ticari ve konut kullanımına açan düzenlemeye başta yerel idare ve meslek odaları itiraz ederken, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi konuyu yargıya taşıyarak iptal istemiyle dava açmıştı.

Bornova’da yoğunlukla sanayi tesislerinin yer aldığı ve hızla gelişen konut yatırımlarına ev sahipliği yapan yerleşim bölgesindeki bu değişikliğin iptali için mahkemeye giden meslek odasının talepleri, İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından haklı bulundu. Bakanlıkça hazırlanan planlarda kamu yararı olmadığına hükmeden mahkeme, düzenleme ile yeşil alanların azaltıldığını, yoğun bir yapılaşma getirildiği, kamusal alanların ranta açıldığı gibi gerekçelerle planların tamamı için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

GİRİŞİMLER HAVADA KALDI
Bu gelişmeyle, 2007’de Milli Savunma Bakanlığı ile TOKi arasında imzalanan protokolle imara ve ticari faaliyetlere de açılan eski Orgeneral Cemal Gürsel Kışlası’nda süreç başa dönmüştü. Arazide yapılaşmanın önünü kapatan mahkeme kararıyla ayrıca, inşa edilmesi planlanan ticaret merkezi de iptal olmuştu. Büyüklüğü yaklaşık 135 bin metrekareyi bulan ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın satın alarak dev bir ticaret merkezi kurmayı planladığı eski kamu arazileriyle ilgili itiraz süreci devam ederken bir başka şok daha yaşandı.

BELEDİYEDEN YENİ DÜZENLEME
Bakanlık, mahkemenin iptal kararına itiraz ederek konuyu temyize taşırken, Büyükşehir Belediyesi yapılaşmaya açılan eski askeri alanlar için yeni imar planı hazırladı. Önümüzdeki günlerde askıya çıkacak yeni imar planlarına göre, Hacılarkırı Caddesi ve Doğanlar Stadı’na komşu araziye eskisi gibi yeniden belediye hizmet alanı ve sanayi alanı kullanım kararları getirildi. Belediyenin yaptığı bu son düzenlemeyle birlikte Ticaret Odası Başkanı Demirtaş’ın ruhsat hazırlıklarına başladığı dev projenin inşaatı da başlamadan gecikmeye uğradı.

Temyize taşınan alanla ilgili yargıdan nihai karar beklenirken, yerel idarenin yaptığı bu plan düzenlemesi ile birlikte iş merkezleri ve akaryakıt istasyonları içeren ticari proje de tamamen çıkmaza girdi. (Ege Telgraf)

 
Karşıyaka'ta satranç tutkunları Ata için buluştu
 
Gaziemir Belediyesi'nde Whatsapp dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'ta satranç tutkunları Ata için buluştu
Karşıyaka Belediyesi; Atatürkçü Düşünce Derneği ve Satranç Federasyonu ...
Bornovalı dünya şampiyonuna coşkulu karşılama
Bornova Belediyespor’un milli sporcusu Koray Altınel, Bulgaristan’ın Başkenti ...
Kat-ı sanatı Buca'da yaşatılıyor!
Tarihi 17. Yüzyıla kadar uzanan, kağıt ve deri gibi malzemelerin kesilip ...
 
Büyükşehir'den Yarımada'da 4.7 milyonluk 'su' harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla’nın Bademler ve Ovacık mahallelerinde ...
Ödemiş'te bir düğün salonu daha hizmette
Ödemiş Belediyesi, kırsal mahallelerde yaptığı düğün salonlarını hizmete ...
Selçuk'ta üreticiye 'kasa sistemi' desteği, Başkan'dan Kocaoğlu'na teşekkür
Üreticilerin ihtiyaç duyduğu çeşitli ebatlarda plastik kasa yapım sistemini ...
 
Bayraklı'da Bayburtlular günü: 'Yalnız değilsiniz'
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçede yaşayan Bayburtlularla ...
İzmir'de belediyecilik 150 yaşında!
İzmir'de belediye teşkilatının kuruluşunun 150. yılı kutlamaları anlamlı ...
Güzelbahçe'de gün çocukların günü
Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 20 Kasım ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri