POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
120 bin TL'lik telefon için metrelerce kuyruk!
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
10 Temmuz 2023 Pazartesi - 09:10

Deprem iki kere yıktı... Barınacak bir çatı arıyor!

Depremde Antakya’daki evi yıkılan ve maddi zorluklar nedeniyle İzmir’deki evini de boşaltmak zorunda kalan 23 yaşındaki Girişken, barınacak bir çatı istiyor.

Deprem iki kere yıktı... Barınacak bir çatı arıyor!

Türkiye’yi yasa boğan ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkım sürüyor.

Üzerinden 5 ay geçmesine rağmen felaketin açtığı yaralar hala sarılamazken, çok sayıda depremzede barınma, su, gıda, giyim gibi temel ihtiyaçların yoksunluğunu yaşamaya devam ediyor. Onlardan biri de 23 yaşındaki İlkem Girişken...

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü’nde okuyan 3.sınıf öğrencisi Girişken, felaketin yaşandığı 6 Şubat günü memleketi Antakya’daydı. Depremin etkisiyle Antakya’da evleri yıkılan Girişken, yıkımın getirdiği maddi zorlukların ardından İzmir’deki öğrenci evini kirasını ödeyemediği için boşaltmak zorunda kaldı. Evsiz kaldığı için geçici sürelerle tanıdıklarının yanında kalan Girişken, çalışabileceği bir iş ve barınabileceği bir ev istiyor. Girişken, “Kiraların çok yüksek olması bu süreci daha da zorlaştırıyor. Tek istediğim kendimi güvende hissedebileceğim bir ev bulmak. Barınmanın ne kadar önemli olduğunu Antakya’da anlamış biri olarak İzmir’de barınabilmek ve yaşamak istiyorum” diyor.

detail-photo-fancybox-1

İZMİR DEPREMİNİ DE YAŞADI
2020 yılında meydana gelen ve İzmir’de de yıkıma neden olan Sisam Depremi’ni de yaşadığını belirten Girişken, “Doğma büyüme Antakyalıyım. Ege Üniversitesi’nde biyokimya okuyorum. 3. sınıf öğrencisiyim. 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli deprem öncesinde ortalama denilebilecek bir öğrenci hayatım vardı. Fakat barınma benim için büyük bir sorundu. Gerek kiraların yüksek olmasından gerek de büyük İzmir depreminde, kendi kişisel tecrübelerimden dolayı güvende hissedebileceğim bir ev bulmakta zorlanıyordum. Zaten depremde de 4 gece AFAD çadırında barınmak zorunda kalmış ve deprem gerçekliğiyle yüzleşmiştim. Ama takdir edersiniz ki, deprem kendinizi hazırlayabileceğiniz bir şey değil ve İzmir depreminde yaşadıklarım, Antakya’da yaşayacaklarıma beni hazırlamamıştı” dedi.

KİRAMI KARŞILAYAMADIM
Kahramanmaraş depremlerinin meydana geldiği 6 Şubat tarihinde Antakya’da olan Girişken, o gün ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “6 Şubat depreminde Antakya’da bulunmaktaydım. O gece uzun süredir göremediğim kuzenlerimle beraber olmak ve vakit geçirmek için heyecanla plan yapmıştık. Fakat heyecanımız uzun sürmedi. Gece saat 4 sularında film izlerken depreme yakalandık ve kendimizi birbirimize kenetlenmiş bir şekilde yaşam üçgeni yaparken bulduk. O an etrafımızdaki eşyalar düşerken ve binanın çökmesini beklerken ailemin aklımdan çıkmayışını unutamıyorum. İlk depremden sonra kendimizi dışarı attık. Uzun süre ailemden haber alamadım ve enkazlarına gitmeye hazırdım. Birkaç saatin sonunda birbirimize ulaşmayı başardık. 4 geceyi arabada geçirdikten sonra, Mersin’deki akrabalarımızın yanına ulaştık. Evimizi ve işimizi kaybettiğimizi fark ettiğimde, İzmir’deki zar zor ödediğim kiramı artık hiç karşılayamayacağımı anlamıştım. Bu kaygımı, anlayışla karşılayacaklarını düşündüğüm için ev arkadaşlarım ve ev sahibimle paylaştım. Fakat beklediğim anlayışı göremedim. Henüz depremin 10. gününde apar topar eşyalarımı toplamaya İzmir’e geldim. Ve evden çıkmak zorunda kaldım. Geçici olarak eşyalarımı arkadaşımın evine bıraktım.” 

TEK İSTEĞİM BİR EV
Depremin ardından bir süre Antakya’daki gönüllü çalışmalarda görev aldıktan sonra İzmir’deki öğrenci hayatına geri döndüğünü fakat burada da barınma sorunu yaşadığını dile getiren Girişken, “Doğup büyüdüğüm ve aşık olduğum şehri tekrardan ayağa kaldırabilmek için gönüllü olarak Antakya’ya döndüm. 4 ay boyunca oradaki gönüllerle birlikte, benim kadar şanslı olamayan ve Antakya’dan ayrılamayan depremzedelerle dayanışmada bulundum. Özellikle çocuklar ve kadınlar için çaba gösterdik. 4 ayın sonunda geride bırakmak zorunda kaldığım öğrencilik hayatıma geri döndüm. Zaten Antakya’da bir evimin olmamasının yanında ekonomik sebeplerden ötürü İzmir’de de ev tutamamam beni çalışmaya itti. İdareten 2-3 gün kaldığım evlerde kendi yaşam alanım ve sabit bir düzenim olmadığı için çalışmakta ve iş bulmakta çok zorlanıyorum. Tabii ki kiraların çok yüksek olması bu süreci daha da zorlaştırıyor. Tek istediğim kendimi güvende hissedebileceğim, işe ve okula ulaşım sağlayabileceğim bir ev bulmak. Barınmanın ne kadar önemli olduğunu Antakya’da anlamış biri olarak İzmir’de barınabilmek ve yaşamak istiyorum” çağrısı yaptı. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
Başkanların sınavı, Kaya’nın ilçesi, Yücel’in rotası!
 
Kılıçdaroğlu: Kazanamadık ama bu dünyanın sonu değil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yine kavurucu hafta!
Kentte yeni haftada termometreler tavan yapacak.
Karadeniz'i sel vurdu: 2 Bakan'dan açıklamalar!
Karadeniz Bölgesi'nin orta ve batı kesimlerini sel vurdu. İçişleri Bakanı ...
Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinden acı haber
Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ...
 
Kırkpınar'da başpehlivan belli oldu
662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, İsmail Balaban'ı ...
Patates tarlasında bıçaklı kavga dehşeti!
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki patates tarlasında çıkan kavgada baba oğul bıçakla yaralandı.
İzmir'de korkunç kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Urla ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
25 kişiye mezar olan binada ihmaller zinciri!
6 Şubat depremleri 50 binden fazla kişiyi hayattan kopardı. Gaziantep'teki ...
Rum Ortodokslardan 'kilisede parti' açıklaması: Talihsiz bir olaydı, geleceğe bakmak lazım!
İzmir Rum Ortodoks Toplumu Başkanı Yorgo Teodoridis, kültür merkezi olarak ...
Kimsesiz ailenin dramı: Oğlu kalp krizinden annesi açlıktan öldü
İzmir'in Konak ilçesinde kötü kokudan şikâyetçi olan apartman sakinleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri