POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ankara'da terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var!
Ankara'da terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması!
DEM Parti'den saldırı sonrası ilk açıklama
DEM Parti'den saldırı sonrası ilk açıklama
TUSAŞ'a saldıran teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı!
TUSAŞ'a saldıran teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı!
23 Ekim 2024 Çarşamba - 11:05

Dervişoğlu Bahçeli’ye idam ipi attı: Başının ucuna as!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına sert tepki gösteren Dervişoğlu, eline aldığı yağlı urganı atarak, "Bu milattır. Madem ki milattır o zaman onun da bir hatırası olsun. Türk milletinin anılarını yok ettiniz, bu büyük milletin geleceğine kast ettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as." ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu Bahçeli’ye idam ipi attı: Başının ucuna as!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına sosyal medya hesabından sert tepki göstermiş ve "Yarını bekleyin" demişti.

Dervişoğlu'nun konuşması öncesinde milletvekillerinin oturduğu sıralara şehit fotoğrafları ve Türk bayrakları konulması dikkat çekti.

Dervişoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün huzurunuza; vatandaşımızın yakıcı sorunlarını konuşmak ve çözümler önermek için çıkmamız gerekiyordu. Ama görülüyor ve anlaşılıyor ki bugün buna fırsat bulamayacağız.

Ne yazık ki uzun zaman önce öngörerek uyardığım, daha geçtiğimiz hafta buradan ihtar ettiğim 'en kötü senaryo' uygulamaya geçmiş AK Parti- MHP-CHP-DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edilmiştir. Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç, dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir.

Cumhuriyetimizin 101. yılına bir haftamız var. Bizimse kaybedecek bir dakikamız bile yok. Çünkü ihanet çemberi artık alabildiğine genişlemiş, ve hayat sahamızı öylesine daraltmıştır ki, son bir organize darbe ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz.

Bizler tarihe karşı sorumluluğu olan insanlarız. Kişisel ikbal kaygıları ve siyasi hesaplar üzerinden konuşamayız. Üç beş oy veya anayasa değişikliği için gerekli nisabı tamamlamak, Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha cumhurbaşkanlığına aday yapmak uğruna, inandığımız değerlerden vazgeçip,

İhanete el uzatmak düşüklüğüne katlanamayız.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yöneten iktidar, tüm makam ve sorumlularıyla birlikte halkın can, mal, ırz ve namus güvenliğini korumak görevini çoktan bırakmıştır. 'Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini

Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek' diyerek, namusu ve şerefi üzerine yemin ederek görev ifa etmek zorunda olan saraydaki zat, bebek katillerinin itibarını, bebeklerin hayatına ve annelerin gözyaşlarına, hasta ve muhtaç vatandaşların acılarını, ailesinin parasına ve gücüne; Türk milletinin şeref ve haysiyetini ise, milyonlarca ipsiz sapsız vatansıza tercih ettiğini, dahası bu bilinçli planı sonuna kadar sürdüreceğini Tüm söz ve eylemleriyle göstermektedir.

Adına iktidar demenin bile artık gereksiz olduğu bu yapı, tamamen meşruiyetini yitirmiş haldedir.

Evet, bu iktidar, gayrımeşrudur. İktidardakiler, gayrımeşrudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası'ndan ve kanunlarından aldıkları yetkiyle görevini yerine getiren tüm kamu görevlilerine sesleniyorum: Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat ve onun keyfiyetiyle atadığı amirleriniz ve üstleriniz, siyasi ortak ve işbirlikçileri ile birlikte, devletimizin kurucu değer ve ilkelerine ve Türk milletine karşı olan sorumluluklarını yerine getirmemektedirler. Kanunsuz emir ilkesi gereğince Bugünden itibaren bu plan doğrultusunda verdikleri emir ve talimatlar da gayrımeşrudur."

BAHÇELİ'YE İP ATTI

Dervişoğlu konuşmasının sonunda, Bahçeli'nin yıllar önce seçim meydanında ip atarak Öcalan'ın idam edilmesi çağrısını attığı iple hatırlattı.

Dervişoğlu, "Bu milattır. Madem ki milattır o zaman onun da bir hatırası olsun. Türk milletinin anılarını yok ettiniz, bu büyük milletin geleceğine kast ettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as." ifadelerini kullandı.

 

 
Özgür Özel'den 'Öcalan' açıklaması!
 
Kazada karakol komutanı öldü: 15 kişi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'Öcalan' açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün Diyarbakır'da. Özel'in gündeminde MHP ...
HÜDAPAR'dan Bahçeli'nin çıkışına yanıt!
HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni ...
Özgür Özel'den Bahçeli'nin 'Öcalan' çağırısına ilk yanıt
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.
 
Erdoğan: Baş hain iblisler gibi onursuzca öldü
CumhurbaşkanI Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası ilk ...
Yavaş'tan Bahçeli'ye: Tarih bunu affetmez
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ...
CHP İzmir'de o ilçede 5 meclis üyesi hakkında disiplin hamlesi
CHP Menderes’te grup kararı olduğu halde, aksi yönde iki önergeye AK Partililer ...
 
Bahçeli’nin Öcalan çağrısına DEM Parti’den yanıt
DEM Parti’den Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ...
Devlet Bahçeli'den 'Abdullah Öcalan' çağrısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.
CHP Konak’tan cinayetlere karşı protesto
CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Türkiye'nin en yakıcı sorunlarından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri