POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni patlamalar
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni patlamalar
Birleşmiş Milletler'de Netanyahu'ya protesto!
Birleşmiş Milletler'de Netanyahu'ya protesto!
'Şehit kokusu' satışına ceza kesildi!
"Şehit kokusu" satışına ceza kesildi!
Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon tahmini açıklandı
Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon tahmini açıklandı
4 Kasım 2023 Cumartesi - 16:45

Dilan Polat ve Engin Polat için tutuklama talebi

Sosyal medyada paylaştıkları videoların ardından ünlenen ve kara para aklamakla suçlanan Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında olduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Dilan Polat ve Engin Polat için tutuklama talebi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 6 saati aşkın süre sorgulanan Engin Polat ve eşi Dilan Polat çiftinin sorgusu dün gece saat 23.45’de tamamlandı.

Adliyeye getirilen Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 18 kişi sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler ifade vermek için savcılığa sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından Engin ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu 16 şüpheli tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

POLAT ÇİFTİNİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI
Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyet ifadeleri  de ortaya çıktı. Dilan Polat'a 26, Engin Polat'a da 40 sayfa soru yöneltildi. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği, çiftin adres değişikliğini ise çocuklarının okulları için yaptığını söylediği belirtildi.

DİLAN POLAT İFADE BOYUNCA AĞLADI
Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm" şeklinde cevap verdiği belirtildi.

Dilan Polat'ın, beyan ettiği aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya da cevap veremediği bilgisine ulaşıldı. 

ENGİN POLAT: YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK
Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik" dediği öğrenildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi sorulan Engin Polat, söz konusu ticaretin 3 firmadan ürün alma karşılığında yapıldığı iddiasında bulundu.

Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

Şüphelilerin adliye sevki sırasında otobüse binen Sıla Doğu'nun kolundaki plastik kelepçeyi çıkardığı görüldü.

Şüphelilerin Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolü sırasında, hastaneye gelen Engin Polat'ın annesi Şükran Polat ise basın mensuplarının sorularına, "Çok sinirliyim, bunu söylemek istiyorum, başka hiçbir şey söylemek istemiyorum." diye yanıt verdi.

ESKİ KOMŞULARI POLAT AİLESİNİ ANLATTI
Dilan Polat ve Engin Polat'ın yeni evlendiği dönemde yaşadığı Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binanın ikinci katı ve yaklaşık 5 yıl önce Engin Polat'ın annesi Şükran Polat ve babası Sezgin Polat'ın yaşadığı gecekondu görüntülendi.

Polat ailesini tanıyan mahalle sakinleri konuştu. (DHA)

 
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
 
İzmir'de 64 yılın sıcaklık rekoru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 9 adrese eş zamanlı baskın!
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
İzmir'de maki yangını paniği!
İzmir'in Dikili ilçesinde makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.
İzmir için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ...
 
Çile saati: Öğrenciler bu yıl da karanlığa mahkum!
Yaz saati uygulaması nedeniyle milyonlarca öğrenci hava aydınlanmadan, ...
Nepal'deki depremde 128 kişi hayatını kaybetti
Nepal'de dün akşam saatlerinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde ...
81 ilde Çengel operasyonu: 216 gözaltı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğin Önlenmesine ...
 
Milli Muharip uçağı Kaan yıl sonunda uçacak
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, "KAAN, ...
Polat çiftinin ifadesi ortaya çıktı: Bu paraları biriktirdik!
İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla örgütlü bir şekilde kara para aklama, ...
İZBAN kullanacakların dikkatine: Hafta sonu o saatlerde tek hat işletme!
İzmir’de şehir içi toplu taşıma yükünü çeken banliyö treni İZBAN’dan yapılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri