POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngilizce öğretmeninin ölümünde yeni detaylar...
İngilizce öğretmeninin ölümünde yeni detaylar...
Feci ölüm: Çim biçme makinesi can aldı!
Feci ölüm: Çim biçme makinesi can aldı!
Eskişehir’de profesör cinayeti: 3 tutuklama
Eskişehir’de profesör cinayeti: 3 tutuklama
Seçil Erzan’dan mahkemeye 109 sayfalık mektup!
Seçil Erzan’dan mahkemeye 109 sayfalık mektup!
9 Haziran 2024 Pazar - 10:04

Duman'dan dönüşüm mesajı, kreş müjdesi ve asfalt hamlesi

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediyenin kentsel dönümde garantörlük yapılacağını açıkladı. Başkan Duman, ilçede asfalt plenti ve yeni bir kreşin hizmete gireceğini söyledi. 

Duman dan dönüşüm mesajı, kreş müjdesi ve asfalt hamlesi

GERÇEKİZMİR- Buca Belediye Başkanı Görkem Duman Now TV’de Çalar Saat Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu.

66 ALTI DÖNÜMDE TARIM YAPILACAK

Belediyenin bağışlanan bir arazide tarım yapmaya başladığını ifade eden Duman, "Askıda yemek çağrımıza çok güzel bir karşılıkla geldi. Sadece yemek değil şimdi bir vatandaşımız 66 altı dönümlük bir arazisi bağışladı. Burada tarımda kullanıp burada yetişen ürünleri belediye lokantasında sofralara yapma imkanımızı sağladık" açıklamasında bulundu. 

BUCA’YA BİR KREŞ DAHA GELİYOR

İlçeyeye bir kreş daha kazandıracaklarını kaydeden Duman, "Önümüzdeki bir ay içerisinde altmış günlük bir kreş daha kazandırmış olacağız. Tarla bağışlama sonrası bir vatandaşımızla kreş yapmak içindir bağışta bulundu. Buca'da çok kısa sürede ciddi bir dayanışma ruhu oluştu. Bunu da bir kar topunu gibi büyüterek devam ettireceğiz" diye konuştu. 

"ETÜT MERKEZİ AÇIYORUZ"

Gençler ve çocuklar için yaptıkları çalışmalardan bahseden Buca Belediye Başkanı Duman "Ulu Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizi gençlere ve çocuklara armağan etti. O nedenle gençlerimiz ve çocuklarımız bizler için çok kıymetli. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için bir etüt merkezi projemiz var. Eylül ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Bir de üniversite öğrencisi arkadaşlarımız için 150 kişilik bir öğrenci yurdu açmaya hazırlanıyoruz. Çalışmalarında hemen hemen sona gelmiş bulunuyoruz. Tınaztepe Kampüsü'ne yakın bir yerde bir yerimiz var. Orta vadede oraya da ikinci bir yurt açmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

ZAM YAPMADIM

Duman, göreve geldiğinden belediye kalemlerinde herhangi bir zam yapmadığını belirterek, “Göreve geldiğimden beri zam yok. Hiç yok. Mecburiyet geldi aslında. Biraz daha böyle süspanse etme durumundayız. Dayanabildiğimiz kadar yere dayanıp vatandaşımıza en azından en geç şekilde yapmaktan yanayız” açıklamalarında bulundu.

ASFALT PLENTİ GELİYOR

İlçe bir asfalt plenti kurulacağını duyuran Duman, “Buca'da doğup büyüyen birisi olarak oradaki eksiklikleri aksaklıkları uzun zamandır görüyordum. O yüzden asfalt plenti kuruyoruz. Kendi asfaltımızı üretip, kendi asfaltımızı da Bucalı hemşehrilerimize  hizmet olarak en yakın zamanda gerçekleştirmiş olacağız. Birkaç ay içerisinde asfalt plenti kentimiz işler hale gelmiş olacak. Böylece satın alma maliyeti ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE GARANTÖR OLACAK

Buca Belediyesi’nin belirlenen bir alanda müteahhit ve vatandaş arasında köprü olacağını belirten Başkan Duman, “Aslında kentsel dönüşüm düzenleme sahası içerisinde olması gerekiyor. Ve biz de şu an onu hedefliyoruz.  45 dönümlük bir kentsel dönüşüm sahası belirledik. O saha üzerinde bir garantörlük hizmeti yapıp hem burada belediyemize bir fayda, kamuya bir fayda, vatandaşımıza ve kentimizi de daha dirençli bir kent haline getirmek için böyle bir orta vadede, böyle bir projeyi de başlattık. Garantörlükten ülkede vatandaşımızla müteahhit arasındaki uzlaşmazlık. Bu uzlaşmazlık da genel olarak ekonomi üzerine maliyetleri çok yüksek. Biz burada uzlaşmayı uzlaşma sağlayan garantör bir şirket olacağız. Kamunun da bir faydası olacak ve vatandaşımızın da faydası olacak” dedi.

MESAİ ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Duman, ayrıca yayında belediye emekçilerine de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Duman "Göreve geldiğim günden beri tüm personelimiz ile ‘mesai arkadaşı’ ilişkisi ile ilerledik. Beni, kendilerinden biri olarak gördükleri için moral ve motivasyonları da arttı. Bucamıza kalıcı eserler bırakmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler:
 
Bornova’da açık havuz yaza hazır
 
Yiğit Balçova Çınarları’yla şiir okudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da açık havuz yaza hazır
Bornova Belediyesi Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisleri içerisinde ...
Buca Metrosu güzergahı üzerinde ağaçlar koruma altında
 Buca Metrosu'nda çalışmalar hızla sürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu'nun ...
Çiğli'de çevre dostu etkinlik!
Çiğli Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında çocukların çevre duyarlılığını ...
 
Şakran Kapalı Pazaryeri hizmete açıldı
Daha önce sokak aralarında kurulan Şakran pazarı artık yeni yeri olan ...
Güzelbahçe'nin yollarında peyzaj mesaisi
Güzelbahçe Belediyesi, Karayolları sorumluluğunda olan Seferihisar Yolu ...
Bergama'da mecliste hangi kararlar alındı?
Bergama Belediye Meclisi Haziran toplantısı yapıldı. Bergama Belediye ...
 
Zabıta ekiplerinden YKS için özel önlem
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, bugün yapılan YKS’ye girecek ...
Engel tanımayan gençlerden renkli gösteriler!
Karşıyaka Belediyesi’nin destekleriyle Karşıyaka Kent Konseyi Engelsiz ...
Bornova'da yaz dopdolu geçecek!
Bornova Belediyesi Yaz Dönemi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları için başvurular ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri