Efes Selçuk Belediyesi ile Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği’nin, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği hibe desteği ile hayata geçirdiği, İzmir St. Joseph Lisesi ve İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği’nin destekleri ile zenginleşen Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi’nin lansmanına Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Fransa Türkiye Büyükelçiliği Sivil Toplum İle İş birliği Sorumlusu Romain Lacahmbre, Dernek Başkanı Seçil Vildan Çubukçu, Başkan Yardımcısı Buse Altun, Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Gündüz Özdemirci ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
HEDEF 1500 ÇOCUK
Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi ile Efes Selçuk’ta yaşayan 7- 14 yaş arası 1500 çocuğa ulaşılarak, çocukların çevre konusunda bilinçlenmesi ve bu konuda günlük yaşamlarında yeni beceriler kazanmasını sağlamak amaçlanıyor.
AMAÇ ÇOCUKLARI BİLİNÇLENDİRMEK
Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi lansmanında projenin önemini anlatan Atölye Deneme Sanat Derneği Genel Sekreteri Pelin Topçu; Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi’nin temel motivasyonunun kültür ve sanatın yaratıcı gücünü kullanarak çocukları mevcut ekolojik kriz ve iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek “ Sinema, masal, tasarım, fotoğraf, resim, müzik, doğa oyunları ve hak temelli çevre atölyeleri ile çocukların yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bir alan açmayı hedefliyoruz” dedi.
ROMAİN LACAHMBRE: ÇOCUKLAR GELECEĞİN AKTÖRLERİDİR
Fransa Türkiye Büyükelçiliği Sivil Toplum İle İş birliği Sorumlusu Romain Lacahmbre, iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası dayanışma ve iş birliğinin önemine dikkat çekerek “Fransa Büyükelçiliği 2020 yılından bu yana her sene sivil toplum örgütlerine yönelik çevre temalı projelere çağrıda bulunuyor. Çocuklar geleceğin aktörleridir. Gezegenimizin zenginliklerini muhafaza etmesi ve sürdürülebilir bir dünya inşa edilebilmesi için çocukların doğru şekilde eğitilmeleri bir mecburiyettir. Selçuk Belediyesi ile Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği’ne bu sağduyulu proje için teşekkür ediyorum” dedi.
HAYALİMİZE ORTAK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER
İklim Atölyeleri Projesi’nin Efes Tarları Yaşam Köyü’nün amaçları doğrultusunda hayata geçen bir proje olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “ Biz geleceğe bir tohum ekelim ve topraktan yetişen filizlerle geleceğe sahip çıkalım diye Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü kurduk. Toprak Okulu’nda hayal ettiğimiz şeyi Efes Selçuk İklim Atölyeleri Projesi ile gerçekleştiriyoruz. Amacımız geleceğimizi kurtaracak olan o kahramanlara bir şeyleri yaşatarak öğretmekti. Toprağa, suya, geleceğe, dünyaya sahip çıkacak olan çocuklara doğru eğitim vermemiz gerekiyordu. İşte tam bunun üzerine can suyu gibi bir proje geldi. Biz geleceği yarının büyükleri olacak çocuklara teslim ediyoruz. Bu hayalimize ortak olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Pelin Topçu’nun yönetmenliğini yaptığı, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün de yer aldığı Kent Bostanları Belgeseli izlendi.
İlki lansman öncesinde gerçekleşen iklim atölyeleri belirlenen takvim doğrultusunda devam edecek. Efes Selçuk İklim Atölyelerine katılmak isteyen çocuklar SELBİM (444 8 892) ya da Efes Tarlası Yaşam Köyü üzerinden (0232 892 69 25 /394) Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda düzenlenen atölyelere katılabilecek.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |