POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
19 Kasım 2017 Pazar - 12:06

Eflatun Nuri'nin kazananları belli oldu

Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'nda dereceye giren karikatürler belli oldu. Başvuruların 13 Kasım'da sona erdiği yarışmaya amatör ve profesyonel olmak üzere 151 çizer, toplam 406 eserle başvuru yaptı. Seçici kurulun 18 Kasım Cumartesi günü yaptığı değerlendirme sonucunda toplam 10 eser ödül aldı.

Eflatun Nuri nin kazananları belli oldu

Hayata 2008 yılında veda eden usta çizer Eflatun Nuri anısına bu yıl ilk kez düzenlenen 'Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması' sonuçlandı. 'İfade ve Basın Özgürlüğü' teması altında düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin farklı illerinden çizerler katıldı. Her katılımcının en fazla üç eser ile yer aldığı yarışmaya 151 çizer toplam 406 eser gönderdi. Çizim tekniğinin serbest olduğu yarışmaya cezaevlerinde de katılım oldu. Farklı cezaevlerinden tutukluların gönderdiği 5 karikatür de yarışmada yer aldı. Yarışmaya minik çizerlerin ilgisi de yoğun oldu. Türkiye'nin farklı kentlerinden 18 yaş altından çizerlerin gönderdiği toplam 77 karikatür de yarışma jürisi tarafından değerlendirildi.

JÜRİ SEÇMEKTE ZORLANDI
Bu yıl ilki düzenlenen yarışmanın seçici kurulu 18 Kasım Cumartesi günü Konak Belediyesi'nin Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde toplandı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Diken, Gazeteci Tayfur Göçmenoğlu, Leman Dergisi çizeri Behiç Pek, Gazeteci-Yazar Yaşar Aksoy, Eflatun Nuri'nin öğrencilerinden karikatüristler Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Zafer Güven ve Tufan Selçuk'tan oluşan seçici kurul yarışma şartnamesine uygun olduğu belirlenen eserleri tek tek değerlendirmeye aldı. Gün boyu süren toplantıda jüri üyeleri eserleri değerlendirmekte zorlandı. Her biri farklı tekniklerde olan karikatürler arasından oylama sonunda en fazla oyu alan eserler belirlendi. Jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren 10 karikatürist önümüzdeki günlerde açıklanacak. Yarışmanın ödülleri 11 Aralık'ta düzenlenecek gecede verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan karikatürler arasından seçilen eserler belirlenen sanat galerilerinde sergilenecek ve bir albümde toplanacak.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 5 BİN LİRA
Konak 1. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlere plaketin yanı sıra para ödülü de verilecek. Yarışma şartnamesine göre birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü ise 2 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti özel ödüllerinin yanı sıra üç yarışmacıya bin TL başarı ödülü verilecek. Jüri Özel Ödülü'nü kazanan yarışmacı ise 750 TL ödül alacak. Ödüllerden biri ulusal veya yerel gazetelerde yayımlanmış konu ile bağlantılı karikatüre verilecek. Yarışma sonuçları Konak Belediyesi'nin www.konak.bel.tr uzantılı resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

 
CHP İzmir’de ‘gençlerin takvimi' belli oldu: Hangi ilçe ne zaman sandık kuracak?
 
Darbeci pilotlar uçuş tazminatı istedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da projeler yarışacak
Karabağlar Belediyesi, İzmir’in 3. Büyük Kent Meydanı proje yarışmasının ...
Bornova'nın 6.kurs merkezi Pınarbaşı'na
Vatandaşların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi ve kaliteli ...
'Sakin Şehir'de turuncu bayramın ilk hasadı çocuklardan!
Mandalina hasat mevsimini üç günlük şenlikle kutlayan Seferihisar’da ilk ...
 
Karşıyaka'nın ilk yüzme arenası kapılarını açtı
Karşıyaka Belediyesi, kentin ilk yarı olimpik kapalı yüzme havuzunu törenle ...
Başkan'ın tur raporu: İzmir'e yeni yaşam alanları geliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentlilerin yaşam kalitesini ...
İZSU'dan o ilçede altyapı harekatı: Sağlıklı su için!
Torbalı ilçe merkezinde 46.7 milyon liralık tarihi yatırımla şebeke yenileme ...
 
Küçük Menderes’e 'büyük' dokunuş
Hizmet alanı 30 ilçeye genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yarımada ...
Genç basketbolculardan Selvitopu'na ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yıllar sonra yeniden basketbola ...
Başkan Akpınar'dan özel gecede özel performans
Âşık Mahzuni Şerif, 77. doğum gününde Karşıyaka’da anlamlı bir etkinlikle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri