POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
3 Temmuz 2023 Pazartesi - 14:10

Emekliler Haftası'nda gelir isyanı: Yaşam mücadelesi veriyoruz!

İzmir’de Emekliler Haftası dolayısıyla açıklama yapan DİSK Emekli-Sen, “Emekliler açlık sınırı altındaki gelirleriyle yaşam mücadelesi veriyor” vurgusu yaptı.

Emekliler Haftası nda gelir isyanı: Yaşam mücadelesi veriyoruz!

GERÇEKİZMİR - DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği, Emekliler Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

CHP İzmir Eski Milletvekili Musa Çam’ın da katıldığı açıklamada, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “Yaşasın DİSK yaşasın Emekli Sen” sloganları atıldı. Alanı dolduran emekliler adına basın açıklamasını DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe okudu. 

"EMEKLİLER YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR"
Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çeken Yeşiltepe, “Dünyada 28 Haziran-4 Temmuz Emekliler Haftası, ülkemizde ise 30 Haziran Emekliler Günü olarak kutlanıyor. Fakat içinde bulunduğumuz somut ekonomik ve politik koşullar göz önüne alındığında Türkiye’deki emekliler ne emekliler haftası ne de emekliler gününü kutlayabiliyor. Türkiye’deki emekliler, yıllar boyunca üretimin esas unsuru olarak alın teri dökmüşken, bugün açlık sınırı altındaki gelirleriyle yaşam mücadelesi veriyor. Hal böyle iken; emekliler haftası kutlama değil mücadele şiarıyla belirleniyor. Emekliler, içinden geçtiğimiz ekonomik ve politik kriz döneminde; ‘istikrar’ söyleminin yalnızca yoksullaşmada istikrarda görülebildiği bu dönemde, açlık sınırındaki büyük artışlar ve alım gücündeki ciddi düşüşler karşısında hem bayramı hem de emekliler haftasını ‘insan onuruna yakışır bir emeklilik yaşamı’ndan olabildiğince uzak karşılıyor. Bu düzen; bayram, emekliler haftası, yılbaşı ya da maaş günü dinlemiyor. Bu düzen, soframızdan dilim dilim ekmek eksiltmeye; torunlarımızın bayram harçlıklarından kırparak köprülere, buzdolabımızdan çalarak duble yollara, hastane masrafımızı katlayarak ranta, talana ve yağmaya yatırıyor. Bu düzen, emeklilerin gününden, bayramından, yaşamından çalarak hayatta kalıyor. Ancak emekliler ne bayramdan ne de yaşamlarından çalanlar karşısında sinip susmuyor” dedi.

"MÜCADELEDEN EMEKLİ OLMAYACAĞIZ"
DİSK Emekli-Sen’in milyonlarca emeklinin sesi olmayı, emekliler haftasının da bayramların da emeklilerin hak ettiği biçimde kutlanması için mücadele etmeyi sürdürdüğünü dile getiren Yeşiltepe, “Yaşanabilir bir ülke için, nitelikli kamusal hizmete erişebilmek için, torunlarımıza eşit, demokratik ve adil bir dünya bırakabilmek için örgütlenmeye; hak ve taleplerimizi bir ağızdan ve yüksek sesle haykırmaya devam ediyor! Yorgun demokratların değil; demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayanların sendikası DİSK Emekli-Sen; iktidarın yanlış ve yanlı politikaları, ekonomik krizler ve halkı kobay olarak gören siyasiler karşısında emeğin dokuduğu her ilmeğin karşılığını talep etmeyi sürdürüyor. Dün ilmek ilmek bugünü dokuyan emekliler; bugün de yarını işçilerle, emekçilerle, gençlerle, kadınlarla hep birlikte örmeye devam ediyor. Emekliler haftasında, insanca bir yaşam talep eden tüm emeklilere sözümüzü bir kez daha hatırlatıyoruz: Bu alemin bizim olduğu günlerde, emekliler haftasını şenliğe çevirecek; o güne kadar mücadeleden vazgeçmeyecek, hiçbir zaman demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayacağız!” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de Kabotaj Bayramı coşkusu!
 
İzmir'de orman yangını paniği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'da tüm zamanların rekoru
Borsa İstanbul yeni haftaya yükselişle başladı. BIST 100 endeksi zirvesini ...
Merkez Bankası Başkanı'ndan 'döviz satışı' mesajı!
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, para politikasında yeni dönemle ...
Çarpıcı iddia: İzmir Limanı BAE devine mi satıldı?
2017 yılında Türkiye Varlık Fonu’na devredilen İzmir Alsancak Limanı’nın, ...
 
İzmir'de ekmeğin gramajı düştü, fiyatı arttı!
İzmir'de 210 gramı 5 TL'den satılan ekmeğe bugünden itibaren geçerli olmak ...
ENAG haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayına ilişkin iki farklı enflasyon verilerini açıkladı.
Memurlara ve emeklilere ne kadar zam yapılacak?
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Kurban Bayramı sonrası yasama çalışmalarına ...
 
Borç yapılandırması için son gün!
Kamu alacaklarının yeninden yapılandırma sürecinde sona gelindi. Başvuru ...
145 yaşındaki Alman devinin yatırım tercihi İZBAŞ
Alman bağlantı elemanları ve endüstriyel işleme sistemleri üreticisi Böllhoff'un, ...
Borç yapılandırması yarın sona eriyor
Kamu alacaklarının yeninden yapılandırma sürecinde sona gelindi. Yarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri