POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
31 Aralık 2021 Cuma - 10:37

Emlakta 2021'in yıldızı İzmir!

Zingat.com verilerine göre, 2021 yılında en çok satılık konut İstanbul'dan, satılık arsa İzmir'den arandı. Öte yandan İzmir en çok konut aranması yapılan iller arasında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldı.

Emlakta 2021 in yıldızı İzmir!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com verilerine göre, 2021 yılında en çok satılık konut İstanbul'dan, satılık arsa İzmir'den arandı.

Zingat.com'dan yapılan açıklamaya göre, “Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan Zingat.com, 2021 yılında Türkiye genelinde en çok satılık konut ve arsa aranan il ve ilçeleri paylaştı.

Zingat.com ziyaretçilerinin 2021 yılı boyunca en çok satılık konut araması yaptığı iller arasında İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’u ise İzmir, Ankara, Muğla ve Mersin takip etti.

Satılık konut aranan ilçeler sıralamasında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Aydın’ın Kuşadası ilçesi birinciliği bırakmadı.

Yıl boyunca en fazla satılık konut araması yapılan ilçeler arasında Kuşadası’ndan sonra Trabzon’un Ortahisar, Muğla’nın Bodrum, İstanbul’un Esenyurt ve Beylikdüzü bölgeleri ilk beş sırayı paylaştı.

En çok satılık daire ve arsa araması yapıldı
2021 yılında platformda gayrimenkul araması yapan kullanıcıların konut tipi tercihleri, emlak yatırımındaki yönelimi de ortaya koydu.

Satılık kategorisinde en sık arama yapılan gayrimenkul tipleri arasında apartman dairesi ve arsa dikkati çekti. Apartman dairesi ve arsanın ardından ise talep görenler sırasıyla villa, müstakil ev ve prefabrik ev oldu.

Salgın sonrası talep artışı yaşanan satılık arsa aramalarında 2021 yılının öne çıkan ili İzmir olurken, İzmir ile birlikte ilk beş sırada İstanbul, Antalya, Bursa ve Kayseri yer aldı.

Konya’nın Akşehir bölgesi ise en çok satılık arsa araması yapılan ilçeler arasında ilk sıraya yerleşirken, İstanbul’un Çatalca ve Şile, Muğla’nın Milas ve Fethiye ilçeleri satılık arsa kategorisinde Akşehir’in ardından geldi.

"Yılın son çeyreğinde yurt dışından aldığımız trafik iki katına çıkmış durumda"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Zingat Satış ve Ticari İlişkiler Direktörü Eser Karaismailoğlu, Aydın Kuşadası bölgesinde, özellikle gurbetçilerin yoğun arayış içerisinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kurdaki hareketlilik sonucu diğer ülke vatandaşlarının da bölgeye yoğun ilgi gösterdiklerini gözlemliyoruz. Özellikle, yılın son çeyreğinde yurt dışından aldığımız trafik iki katına çıkmış durumda. En çok konut aranan diğer ilçelerde de yabancıların ilgisinin yanında, kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber iç talebin canlandığını takip ediyoruz. Özellikle Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde, merkezi ilçelere göre fiyatların daha makul seviyede olması vatandaşlarımızın bu iki ilçeye ilgisini artıran önemli bir husus. İnşaat maliyetlerinde son bir yılda oluşan sıra dışı artışlar sebebiyle şu anda üretilen konutların fiyatlarının net şekilde artacağı da tahmin ediliyor. Bu da talebi artıran önemli etkenlerden birisi.”

Geçen yıldan bu yana villa ve müstakil ev kategorilerinin cazibesini koruduğunu aktaran Karaismailoğlu, “Salgın süreci insanların evleriyle barıştığı ve bununla beraber yaşam alanlarını da çok sorguladıkları bir dönem oldu. Doğayla iç içe yaşama motivasyonuna sahip vatandaşlar, bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sıfır projelere veya ikinci el konut tipine daha fazla ilgi gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, arsa yatırımına gösterilen talebe değinerek, “Yakın zamanda hizmete açılan Kuzey Marmara Otoyolu, İzmir-İstanbul Otoyolu ve yapımında artık sona gelinen 1915 Çanakkale Köprüsü güzergâhında bulunan bölgelerde arayışların yoğunlaştığını gözlemliyoruz. Muğla konut kategorisinde olduğu gibi arsa yatırımı yapanlar için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Arsa yatırımı yapacak vatandaşlarımızın yatırım yapacakları arsanın konumu, inşaata uygunluğu gibi temel bilgilerden mutlaka emin olmaları lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Zingat'ın tüm gayrimenkul kategorilerinde vatandaşlara uçtan uca danışmanlık hizmeti sağlayan bir mecra olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın Zingat’ın ücretsiz hizmetlerinden faydalanmalarını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı. (AA)

 
Gaziemir'de sanat dolu bir yıl!
 
CHP'li Yücel'den yeni yıl mesajı: O umudu gerçeğe dönüştürmek için...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan kur kararı: O ifade çıkarıldı
TCMB, TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm tebliğlerinde değişiklik ...
Benzin fiyatlarına yine zam geldi!
Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 68 kuruş zam geldi.
İzmir'de okul servisi ücretlerine zam!
İzmir Servis Araçları Odası tarafından yapılan açıklamada kentte 2021-2022 ...
 
İzmir'de deneme amaçlı yetiştirilen 'altın portakal'da ilk hasat yapıldı
Anavatanı Doğu Asya ve Çin olan, "altın portakal" olarak da bilinen kumkuatın ...
Yılbaşı bereketi: Çeşme kapalı gişe!
İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'deki oteller, yılbaşı öncesinde yüzde 100 ...
Doların ateşi yükseldi: 13 liranın üzerinde!
Haftaya 10,74 seviyesinde başlayan dolar kuru bugün 13 seviyesini aştı. 
 
Döviz kuru açıklaması: Her şey kontrol altında
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün (çarşamba günü) kurda yaşanan ...
Mevduata TMSF garantisi: Üst limiti 200 bin lira oldu
Mevduata TMSF garantisi üst limiti 150 bin liradan 200 bin liraya çıktı. ...
İZTO'nun 2022 bütçesine oy birliğiyle onay
İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2022 yılı bütçesi, 132 milyon lira olarak oy ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri